22.12.16
11:45
Здравейте! Често чета форума и откривам много полезни неща! Макар старателно да търсих не открих отговор на въпроса, който ме мъчи от известно време. Като тийн бях доста дебела, над 130 кг. при ръст 168., но се взех в ръце и с воля и кардио тренировки отслабнах до 64 кг. които до ден днешен поддържам (на 28 г. в момента). Ям от почти всичко без хляб, сладко, тесто под всякаква форма, газирано и готовите плодови сокове. Обожавам месото и млечните продукти, които почти не ограничавам, както и плодове, като при тях гледам да не прекалявам с бананите. Зеленчуци също обичам и ям, а киселото зеле ми е фаворит в студеното време. Пет дни по 50 мин правя кардио на кростренажора, като според него изгарям за това време 300 калории. Та питането ми е дали не прекалявам с кардиото, тъй като се притеснявам, че когато ми се наложи да спра с активното тичане на кростренажора, да не си върна част от килограмите. За да поддържам формата, в която влязох, без да наддам като спра тренировките, дали ще е по - добре да ги разредя? Малко тъпичко звуча, но като се гледам на стари снимки какъв кит съм била изпитвам панически ужас да не сгафя и пак да стана лоено топче.
При положение, че със сегашното си ежедневие, начин на трениране и хранене държиш постоянно тегло, то, приемайки, че имаш 1500 kcal енергоразход от кардиото седмично, ако го премахнеш и продължиш да се храниш по същия начин, без да имаш въпросния енергоразход, вероятно ще започнеш плавно да качваш. Опциите са ти или да намалиш храненето, така че да компенсираш, или да си намериш друг начин да гориш въпросните 1500kcal седмично.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 22.12.16 18:43.
23.12.16
10:08
Благодаря! Ще помисля какво да предприема, може да пробвам с разреждане на тренировките, тъй като нещо вее ми идва вповече пет дни в седмицата - петият понякога едвам го издържам :) А също така с този режим май още понижавам теглото, съдейки по сантиметъра. Общо взето проблемът ми е страхът ако спра да тренирам, но запазя същия калориен прием, да не почна да качвам.