24.12.16
16:06
Здравейте ! Имам да свалям доста килограми , около 20 ,наскоро започнах НВД и фитнес програма - всеки ден различна мускулна група + кардио , неделя почивам. Тренирам от около месец , имам резултати , но бедрата ми , които попринцип са набити не мърдат ,а дори стават по-големи., Мускулът се оформя , но мазнините си стоят. Доколкото знам мукулът гори мазнината , затова трябва да го тренирам със силови тренировки , освен кардиото. Въпросът ми е има ли период от време през който мускулът расте , а мазнините не се горят и ще започне ли скоро положително развитие ? Благодаря и извинете за невежеството , нова съм в това. (nlove7)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.12.16 16:18.
Добре дошла,
Нормално е мускулите ти да се оформят, а мазнините да не мърдат отначало като започнеш да тренираш.
Няма известен начин (освен липосукцията) да изчистваш мазнините от конкретно място. Трябва цялостно да отслабнеш. За което трябва да гориш повече калории, отколкото приемаш за да си в калориен дефицит.
При всеки човек различно се трупат мазнините и различно се чистят, явно при теб на бедрата са най- упорити. Всичко е с времето си. Подготви се психически за дългосрочен проект. Тренирай си, спазвай си хранителния режим и ще станат нещата рано или късно.
Поздрави и успех!
24.12.16
17:36
Добре дошла,
Нормално е мускулите ти да се оформят, а мазнините да не мърдат отначало като започнеш да тренираш.
Няма известен начин (освен липосукцията) да изчистваш мазнините от конкретно място. Трябва цялостно да отслабнеш. За което трябва да гориш повече калории, отколкото приемаш за да си в калориен дефицит.
При всеки човек различно се трупат мазнините и различно се чистят, явно при теб на бедрата са най- упорити. Всичко е с времето си. Подготви се психически за дългосрочен проект. Тренирай си, спазвай си хранителния режим и ще станат нещата рано или късно.
Поздрави и успех!
Благодаря , имах нужда да го чуя , започнала бях да губя надежда ! Но да не спирам със силовите за крака , или да ги спра и да оставя само кардиото ?
24.12.16
17:57
Здравейте ! Мускулът се оформя , но мазнините си стоят. Доколкото знам мукулът гори мазнината , затова трябва да го тренирам със силови тренировки , освен кардиото. Въпросът ми е има ли период от време през който мускулът расте , а мазнините не се горят и ще започне ли скоро положително развитие ? Благодаря и извинете за невежеството , нова съм в това. (nlove7)
В малка грешка си. В силовите тренировки за гориво се използва гликоген, за това мазнината ти стои и не мърда! Трябва тренировките да са на прага на анаеробния праг, където мазнините се превръщат в гориво, като се окисляват. Окислението означава, че процеса е с използването на кислород! В силовите тренировки кислорода не се използва, най-просто казано.
Трябва да тренираш мускулите на кракатаи торса в кръгова интензивна тренировка. Има в ютуб много български клипове, гледай ги....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 24.12.16 17:58.