Протеинът и приемът му при жените

05.01.17
12:00

Здравейте,
Естествено, прочетох доста преди да пусна тази тема и сега разбрала- недоразбрала моля за мнението на всички Вас, които имате практически опит по въпроса с протеина и приемът му при жените, ако изобщо се отличава от този при мъжете. Не намерих конкретни препоръки отличаващи женските нужди от мъжките, но все пак питам кога е най- подходящо да приемам протеин, като хранителна добавка ( суроватъчен ), като се има в предвид следното :  възраст 31 години, 58. кг., тренирам от няколко години средно 4 пъти седмично, силови тренировки завършващи с 10-15 мин. кардио, но ще го увелича , храненето ми е доста добро, а целите са ми изчистване и сваляне на няколко килограма . Опит с добавките нямам- пила съм само л- карнитин, какъвто пия и в момента . За протеина колебанията са ми дали да го ползвам, като заместител на междинно хранене или добавка към по- бедно на белтък такова , дали да е след тренировка или сутрин след ставане .... Моля за Вашето мнение, като се имат в предвид целите ми ! Благодаря :) !

Приемането на протеин не се определя според пола на човека, а според неговите нужди и възможности за организация на режима. Протеинът на прах е оправдан при условие, че няма как да се осигурят достатъчно белтъчини чрез храна (като цяло или в определен момент). Общо взето не ми се вярва, че се налага да приемаш такъв продукт. Намаляването на телесните мазнини не е пряко свързано с прием на протеин.

05.01.17
15:08

Благодаря за отговора :), но при положение, че така или иначе го имам как най-продуктивно да го ползвам ?

След като вече го имаш, то можеш да го пиеш във всички изброени от теб варианти.
Не е задължително сутрин след сън, ако по принцип не закусваш.
Ако е междинно хранене, може би ще имаш нужда от още нещо в добавка, за да те засити по-добре.

Можеш да го слагаш и в различни рецепти за десерти (печива, кремчета, сладолед и тн).

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1