07.07.05
13:33
Момчета може ли от бягането да ме болят ребрата, то наболява се едно е мускулна треска или все едно са ти опъвали кожата там :). Аз си го обяснявам по 2 начина, единия е нормална мускулна треска, другия е леко измислен от мен май :) че мазнините там се стапят и кожата се отлепя от определеното място и за това наболява.
[quote author=“TMT”]Момчета може ли от бягането да ме болят ребрата, то наболява се едно е мускулна треска или все едно са ти опъвали кожата там :). Аз си го обяснявам по 2 начина, единия е нормална мускулна треска, другия е леко измислен от мен май :) че мазнините там се стапят и кожата се отлепя от определеното място и за това наболява.
Там се намират мускулите сератус и обикновено има мускулна треска при тренировка за гърди при флайсове или пек-дек.Това допускам аз,но не е изключено както ти каза и Мартин да е от вдишвания и издишвания
Абе едва ли ти се отлепя кожата братле :lol: Споко от бягане не се умира(макар че е доста относително :twisted: )
07.07.05
19:04
:lol:
е леко измислен от мен май че мазнините там се стапят и кожата се отлепя от определеното място и за това наболява.
възможно е,а представяш ли си каква болка ще е като почне да се отлепва кожата по корема от стопените там мазнини :lol:
абе аз когато се оплаквах от болки в ребрата породени от коремните преси и попитах и аз като него дали е мускулна треска ми казахте, че ребрата не са мускули. значи и при корема от отделяне на кожата може да болят?
Мене ме боляха ребрата една зима като бях кашлял много. Може някое от тях леко да се е разместило.
08.07.05
06:31
:)
Чисто и просто гръдният кош има много мускулни влакна, освен тези, които тренираме за вид и хипертрофия. Тези влакна не са видими външно, но отговарят за свиването и разпускането на гръдния кош при дишането.
Тези мускули най - вероятно също могат да имат симптоми на преумора и мускулна треска, но тяхната функция се засяга предимно с дишането и може би с някои форми на неволеви натиск - да кажем нощем, докато спите.
Често срещано явление е и невралгията - гръдният кош е сравнително силно инервиран. Решение тук почти няма, то няма и свястна диагностика - почиваш и чакаш да мине, болката може да е странна и да се проявява при дишане например. Ако няма вътрешна причина, минава. Леки болкоуспокояващи помагат.
Вече при кашлица може да боли и поради ред други причини, вкл. радииращо възпаление или просто претоварване.
Разместване на ребрата не зная как се постига :) Може би като се размести гръбнакът, така че не се притеснявайте за това :)
На въпроса - едва ли точно от бягането те болят ребрата; все пак не знам доста работи за теб, за да съумея да заключа еднозначно за какво иде реч :) Почини малко, не залежавай обаче и да видим какво ще стане :)
по-здрави!
08.07.05
11:25
ДЗВЕР приятелю знаеш ли колко е трудно за човек който наистина знае за какво става въпрос по тея физологични химични и анатомични итн процеси да ти чете постовете със твоите собствени фантазии тук оттам от интернет тук оттам от вестници и книги с неясен произход, опитваш се научно да говориш но 80% от нещата които пишеш са някакви твои теории, и аз не мога повече да са сдържам , извинявай много,
sorry за оффтопица
ЕЕЕЕЕЕ не е хубаво да се говори така, пък и Дзвера не е измислятор чете човека и се интересува и за повечето неща има право. А за тези болки в ребрата е възможно да е междуребрена невралгия дължаща се на настинка или претоварване, не е опасна и сама отшумява, но не съм сигурен че е точно това. Може и да е мускулна треска на зъбчатите и междуребрените мускули.
Както и да е тя почти отшумя болката. Явно организма не беше свикнал на бягане. А я ми кажете, слушах Недик да разправя че велометъра горял мазнини само около корема, и един вид да не се занимаваме с бягане. Нали уж нямаше точкова редукция :)
Eми няма, и аз не мога да си представя как велоергометъра ще гори само от корема :)
[quote author=“TMT”]Както и да е тя почти отшумя болката. Явно организма не беше свикнал на бягане. А я ми кажете, слушах Недик да разправя че велометъра горял мазнини само около корема, и един вид да не се занимаваме с бягане. Нали уж нямаше точкова редукция :)
Според мен такова нещо при велото няма. А относно точковата редукция, аз лично мисля, че има такова нещо. При мен работи следната схема - изчерпване на глокогена, работа с желаните за редукция мускули в полуаеробен режим, хранене поне след един час.
Значи да пробвам както си тичам 40 мин на гладно сутрин, след бягане да ударя 20тина минути трениране на :) КОРЕМ :) и ханш и ядене след час, пък да видим какво ще се получи, то е ясно че всеки е различем ама може и да стане.
Ами аз принципно, и преди съм бягал когато тренирах футбол и после и плуване и то на по-големи жеги и честно казано не съм свалял нищо, ама и ядях каквото ми паднеше.
08.07.05
16:29
аз първия път когато седнах да си правя за гръб ... е точно на сутринта имах чуството че някои ми беше смачкал гръдния кош !!!болеше ме дори като дишах дълбоко.... и си чуствах постояно пулса ... направо се исплаших .... ама отмина де :D
така че няма от какво да се плашиш :wink:
относно Д3ВЕР...наистина пише работите на едно по - високо ниво и не всички (включително и аз) могат да го разбират напълно, но това е хубаво защото изпълнява “мисията” на форума, а тя е да се дават 100 % компетентни коментари по дадени проблеми.
също е хубавото и това, че хора като Д3ВЕР и Мартин, които са сташно ерудирани разбиват представата, че във фитнеса закърнява мозъка...тема в която вярват доста хора, което е много тъпо.
има прекалено много хора които не разбират посланието на тренировката и я смятат за “неандерталска” и работа за “клепари”.
моето мнение е : БРАВО момчета! само така...което не разбираме ще си преведем. важното е да се поддържа нивото на качествените съвети :D
съжалявам и аз за офтопика... :D
09.07.05
21:52
ДЗВЕР приятелю знаеш ли колко е трудно за човек който наистина знае за какво става въпрос по тея физологични химични и анатомични итн процеси да ти чете постовете със твоите собствени фантазии тук оттам от интернет тук оттам от вестници и книги с неясен произход, опитваш се научно да говориш но 80% от нещата които пишеш са някакви твои теории, и аз не мога повече да са сдържам , извинявай много,
sorry за оффтопица
Madman, братле...
Какво да ти кажа. Освен, че не ме учудва, че не разбираш за какво говоря, само дето се чудя откъде познаваш тези хора с реални познания по анатомия и физиология и кои са те...
“Външните междуребрени мускули са перести и като такива имат по - голяма сила. При съкращаване на външните междуребрени мускули ПРЕДНИТЕ КРАИЩА НА РЕБРЕНИТЕ ПРЪСТЕНИ СЕ ИЗДИГАТ НАГОРЕ” - стр. 182.
“В следствие съкращението на m(мускул).scaleni първият ребрен пръстен действа като опорна неподвижна точка, така че съкращенията на външните междуребрени мускули имат за резултат повдигане на предните краища на ребрата нагоре” - стр. 183
“Мускули на издишването - Към задължитерлните инспираторни мускули спадат вътрешните междуребрени мускули и диафрагмата”
Стр 186.
Книга - Тошо Гоцев, кратък курс по физиология на човека.
ТаКа!
Доведи тези хора, дето са наясно с тея физиологични процеси тук, та да си поговорим с тях, че да можем да се разберем на общ език?
И още нещо... От доста дълго време даже не мога да кажа, че си полезен. Единственото, което правиш, е че се опитваш да градиш собствен имидж на базата на рушене на моя. Мисля, че отдавна си прекрачил границата, а прехвалените ти познания никъде не съм видял.
Моля, не ме карай да описвам инервацията на гръдния кош ии заболяването, което съм споменал. Не искам да те правя за смях, но ти си го просиш, братле.
“БОлко в ребрата”... нищо очудващо няма пич. Аз вече 2-ри ден имам чиста мускулна треска и в ребрата и в пресата, породена от брутално обилно повръщане.
Ако някой иска яко упражнение за корем, много новаторско, казва се- “Драйф” ! :lol:
ОФФ:
[quote author=“mugatu”]хихихи
тпд пробваи да не пиеш докато тренираш :)
Това е моята история/не си прая таш*ак/ : http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=8090