Чай + лимон = енергия + липса на глад?

07.01.17
13:51

Внушавам ли си?!?!
При периодичното гладуване, ако в интервала на въздържане от храна пия чай с лимон, получавам прилив на енергия и подтиснат глад!!! При прием само на чай без лимон, огладнявам към -14-15-16ч., а при чая с лимон и вечерта не съм много гладен...

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

07.01.17
15:30

Тялото може да реагира и на минимални количества въглехидрати. Бях чел проучвания за влиянието на жабуркане и изплюване на леко подсладена вода върху секрецията на инсулин. Нищо чудно и лимонът да предизвиква някаква хормонална реакция, макар че лично аз не знам каква. А плацебо ефектът също не е за подценяване. :)
Май не ти отговорих много конкретно, но знанията ми се простират само до тук. :)

07.01.17
15:34

казано от Boby_ на 07.01.17, 15:30:

Бях чел проучвания за влиянието на жабуркане и изплюване на леко подсладена вода върху секрецията на инсулин.

А аз бях чела че дори миризмата и мисълта за храна предизвикват такава секреция...после нищо чудно че хората не могат да отслабват. ;)

Какъв е чаят, който пиеш?

Carbohydrate

07.01.17
15:38

Пробвай още:
1. вода с лимон
2. само лимон
3. само вода

07.01.17
15:55

казано от Margi на 07.01.17, 15:34:

Какъв е чаят, който пиеш?

Чайовете са всякакви -зелени, черни, мента, салвия, риган, ж.кантарион..., но в случая вида няма значение, защото аз ги пия винаги/не обичам да пия “гола” вода/, а ефекта - липса на глад и повишена енергия е само в комбинация с лимон!

казано от Carbohydrate на 07.01.17, 15:38:

Пробвай още:
1. вода с лимон
2. само лимон
3. само вода

Да, ще пробвам.

Чудех се , дали лимона не се намесва в Цикъла на Кребс. Дали въобще е възможно лимонена киселина, приета през стомаха да се намеси в цикъла, като го ускори!?!?

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1