Предтренировъчен продукт с креатин?

17.01.17
11:40

Здравейте :)
Може ли някой да ми препоръча предтренировъчен продукт (примерно някакъв азотен booster) с креатин?
Разглеждам различни продукти на различни производители, но до момента такъв тип добавки не съм използвал и бих се водил само по написаното на съдържанието. Споделете вашите добри впечатления :)

Предтренировъчни продукти с креатин има доста. Трудничко се правят препоръки за продукт от този клас, защото ефективността им е доста индивидуална и зависима от много фактори.

Всъщност... сигурен ли си, че мястото на креатина е именно преди тренировка?

17.01.17
11:48

Ползвал съм креатин монохидрат като самостоятелен продукт многократно и имам добри впечатления от ефекта му върху мен (точно пред- и след тренировъчно).  За момента ми се вижда добре като бленд N.O. Xplode 3.0, но не бързам. Затова и питам тук за мнения.

17.01.17
12:06

Съдържанието на креатин монохидрат в повечето азотни бустери е малко съмнително. Като цяло използването на азотни бустери е малко безсмислено (поне според мен).
Аз бих си взел креатин монохидрат и отделно някакъв предтренировъчн продукт.

17.01.17
12:15

Нещо по-конкретно? :)
Щото гледам, че в Xplode 3.0 има:
- 3.4 грама креатин, което не е зле (е, не е и 5 грама, ама все пак :) )
- бета аланин
- аргинин

Пак казвам - не съм се спрял категорично на продукта, просто съдържанието ми изглежда прилично. Но искам да чуя и хора, които са го пробвали, или са доволни от други продукти. Малко ми остава вече, да завърша медицина, имам си понятие от фармакология, но все пак съм отворен към чуждо мнение :)

17.01.17
12:22

По принцип между 3 и 5гр. прием на креатин монохидрат на ден е достатъчен. Но аз бих си взел креатин монохидрат, бета- аланин и кофеин като отделни добавки.

Предтренировъчен продукт с креатин бих избягвал.
Едната причина е чисто финансова - този клас продукти са сравнително скъпи, а креатинът (включително качественият такъв) е доста по-евтин. Да платя висока цена за продукт, в който креатинът преобладава, за мен не е разумно. От друга страна приемането на креатин преди тренировка е сравнително неподходящ момент, до колкото ми е известно.

17.01.17
14:04

Разбирам идеята ти. А нещо по-конкретно да предложиш? :)

17.01.17
14:30

Защо ти е креатин преди тренировка ? Креатинът е добавка, която действа с натрупване в организма. Няма да получиш повече сила, ако го приемеш непосредствено преди тренировката. Иначе за продукти може да погледнеш C4, Black Jack, Muscle Marinad (ако въобще го намериш).

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1