комбинация на храни със съдържание на белтъци

17.01.17
14:41

Здравейте,

Прочетох тема, в която се дискутираше комбинацията на мляко и риба и евентуалното натравяне, което може да настъпи. Обобщавам, че там беше споменато като причина различните видове белтък, които се поемат и разграждат от организма.

В тази връзка, възможно ли е изобщо прием на различни белтъци като например комбинация на риба с яйца в едно или близки хранения?

Белтък в различни съотношения и структура има е почти всяка храна...

Ако въпросът е глупав, моля за извинение.
Успешен ден на всички!

17.01.17
14:49

Чела съм, че евентуално би могло да има проблеми, ако рибата е от консерва. Ако е прясна, според мен е ок, без да съм специалист. В много страни консумират риба с майонеза, а майонезата съдържа яйца. Също така коктейлът от скариди, който също е много популярен, представлява, най-общо казано, скариди с майонеза.

казано от Petr 4kr0v на 17.01.17, 14:41:

В тази връзка, възможно ли е изобщо прием на различни белтъци като например комбинация на риба с яйца в едно или близки хранения?

Не разбирам въпроса пък аз...
Питаш дали е възможно, а на практика всички го правим непрекъснато...

17.01.17
15:10

Аз мисля че мога да хвърля известна светлина над смисъла на въпроса. Чувал съм поверия/бабини деветини, че ако ядеш риба и яйца, или риба и мляко можеш да се натровиш. Това ли е въпроса?

казано от Елена на 17.01.17, 14:49:

Чела съм, че евентуално би могло да има проблеми, ако рибата е от консерва. Ако е прясна, според мен е ок, без да съм специалист. В много страни консумират риба с майонеза, а майонезата съдържа яйца. Също така коктейлът от скариди, който също е много популярен, представлява, най-общо казано, скариди с майонеза.

Ами сос тартар за фиш енд чипса? На цяла нация им е национално ястие.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.01.17 15:12.

17.01.17
15:35

На някои хора не им понася комбинацията от риба и мляко, не знам по каква причина, но има такива случаи. Аз съм пробвал такава комбинация и не съм имал проблем.

17.01.17
21:59

За да се натровиш, трябва да си алергичен към даден вид белтък.  Никой не може да ти каже към какво си алергичен, докато не направиш тест.

17.01.17
22:29

Преди време една съседка яде риба с течен шоколад и се натрови. Прилоша и имаше проблеми като цяло. И от тогава лично съм наплашен и никога не ям риба и млечни продукти на едно ядене. Чакам поне на следващото. Но из залата сме коментирали и момчетата редовно ядат риба със сирене да речем. Така че наистина може би е различно за всеки и просто трябва да се пробва :d или чрез изследвания не знам. Лично не ми се рискува и не ми е проблем да ги ям разделно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1