17.01.17
14:41
Здравейте,
Прочетох тема, в която се дискутираше комбинацията на мляко и риба и евентуалното натравяне, което може да настъпи. Обобщавам, че там беше споменато като причина различните видове белтък, които се поемат и разграждат от организма.
В тази връзка, възможно ли е изобщо прием на различни белтъци като например комбинация на риба с яйца в едно или близки хранения?
Белтък в различни съотношения и структура има е почти всяка храна...
Ако въпросът е глупав, моля за извинение.
Успешен ден на всички!
Чела съм, че евентуално би могло да има проблеми, ако рибата е от консерва. Ако е прясна, според мен е ок, без да съм специалист. В много страни консумират риба с майонеза, а майонезата съдържа яйца. Също така коктейлът от скариди, който също е много популярен, представлява, най-общо казано, скариди с майонеза.
17.01.17
14:54
казано от Petr 4kr0v на 17.01.17, 14:41:
В тази връзка, възможно ли е изобщо прием на различни белтъци като например комбинация на риба с яйца в едно или близки хранения?
Не разбирам въпроса пък аз...
Питаш дали е възможно, а на практика всички го правим непрекъснато...
Аз мисля че мога да хвърля известна светлина над смисъла на въпроса. Чувал съм поверия/бабини деветини, че ако ядеш риба и яйца, или риба и мляко можеш да се натровиш. Това ли е въпроса?
казано от Елена на 17.01.17, 14:49:
Чела съм, че евентуално би могло да има проблеми, ако рибата е от консерва. Ако е прясна, според мен е ок, без да съм специалист. В много страни консумират риба с майонеза, а майонезата съдържа яйца. Също така коктейлът от скариди, който също е много популярен, представлява, най-общо казано, скариди с майонеза.
Ами сос тартар за фиш енд чипса? На цяла нация им е национално ястие.
Мнението беше редактирано от Димо на 17.01.17 15:12.
На някои хора не им понася комбинацията от риба и мляко, не знам по каква причина, но има такива случаи. Аз съм пробвал такава комбинация и не съм имал проблем.
За да се натровиш, трябва да си алергичен към даден вид белтък. Никой не може да ти каже към какво си алергичен, докато не направиш тест.
Преди време една съседка яде риба с течен шоколад и се натрови. Прилоша и имаше проблеми като цяло. И от тогава лично съм наплашен и никога не ям риба и млечни продукти на едно ядене. Чакам поне на следващото. Но из залата сме коментирали и момчетата редовно ядат риба със сирене да речем. Така че наистина може би е различно за всеки и просто трябва да се пробва :d или чрез изследвания не знам. Лично не ми се рискува и не ми е проблем да ги ям разделно :)