Въпрос относно тренировките при НВД.

Здравейте, Тренирам вече около година и малко отгоре! До сега тренирах единствено само за покачване на маса. Целта ми беше постигната , от 59 килограма стигнах до 82 килограма. С времето се омазних лека полека , което се и очакваше. След известно време тренировките ми от 4 дена тренировки и 3 дена почивка станаха 6 дена тренировки и 1 ден почивка , както са и в момента. Реших от скоро да изчистя излишните мазнини и същевременно да покачвам мускулна маса с НВД. Въпросът ми е дали да променя тренировките т.е да ли да намаля тренировъчните дни или да ги оставя както са си в момента. Ще има ли съществена разлика в това дали ще са повече или по малко??!!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.01.17 18:09.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

17.01.17
18:45

Вероятно не е редно да ти давам акъли, защото не съм от разбиращите. Бившият ми приятел имаше проблеми с качването на кг. Един известен онлайн инструктор му прави режим за качване и беше във формата 3 силови + 3 дни (поне час) кардио. За своите три месеца успя да качи 3 кг и въпреки това си остана доста чист. Мисълта ми е, че явно може и по тая схема.
Дано има и по-надеждни отговори от моя.

Успех! :)

18.01.17
11:36

Тренировките по време на качване могат да не се различават с тези при сваляне на килограми. Просто защото качването и свалянето на килограми зависи преди всичко от хранителния режим.
Не знам как тренираш, но гледай да преобладават базовите движения, гледай да запазиш силовите си постижения, и избягвай тренирането до отказ. Може тренировките да са кръгови, може след тренировка да добавиш някой “finisher” или кардио.

18.01.17
11:52

казано от avitohol на 18.01.17, 11:36:

и избягвай тренирането до отказ.

Защо да ги избягва ?

18.01.17
12:05

казано от deqn91 на 18.01.17, 11:52:

Защо да ги избягва ?

Ми бях чел някъде, че може да се претовари ЦНС-а. Особено когато човек е на диета и се възстановява по- бавно. Като цяло натурално трениращи трябва да избягват тренирането до отказ. Също така не е желателно част от упражненията да се правят до отказ, поради риск от контузия и тн.
Свикнали сме да гледаме как назобани културисти изпълняват упражнения до отказ, гигантски серии, дроп серии и не знам си какви серии. Но за човек, който не е на медикаменти, повечето от тези неща няма да са му от полза.

Carbohydrate

18.01.17
12:21

казано от avitohol на 18.01.17, 12:05:

Защо да ги избягва ?

Ми бях чел някъде, че може да се претовари ЦНС-а. Особено когато човек е на диета и се възстановява по- бавно. Като цяло натурално трениращи трябва да избягват тренирането до отказ. Също така не е желателно част от упражненията да се правят до отказ, поради риск от контузия и тн.
Свикнали сме да гледаме как назобани културисти изпълняват упражнения до отказ, гигантски серии, дроп серии и не знам си какви серии. Но за човек, който не е на медикаменти, повечето от тези неща няма да са му от полза.

дефинирай думата “до отказ” - какво означава, когато я пишеш, какъв смисъл влагаш в нея? Защото, като се пише например 5 по 5 или 5 по 8 повторения, това И означава до отказ, невъзможност да се направи 9 повторения ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.01.17 12:21.

18.01.17
12:31

Да, ако трябва да направиш 8 повторения, като последното е доста мъчително, едвам изпълнено (или полу- изпълнено) и не можеш да направиш 9-то. Това за мен е “до отказ”.

Мнението беше редактирано от avitohol на 18.01.17 12:34.

Carbohydrate

18.01.17
12:36

казано от avitohol на 18.01.17, 12:31:

Да, ако трябва да направиш 8 повторения, като последното е доста мъчително, едвам изпълнено (или полу- изпълнено) и не можеш да направиш 9-то. Това за мен е “до отказ”.

А ако, например, прави до отказ 12,15 повторения....това пак е до отказ,...може ли да ги прави?

18.01.17
12:45

Не знам дали съм схванал какво искаш да кажеш, но щом съдържа думата “отказ” значи е до отказ :D . Защо например на повечето движения не тренира със запас от 1-2 повторения. Защо му е да тренира до отказ, това по- бързи резултати ли ще му даде. Защо 12- 15 повторения. Например упражнение като мъртвата тяга не е ли малко опасно да се изпълнява “до отказ”. Тренирането до отказ няма ли да го натовари прекалено много.

Carbohydrate

18.01.17
12:47

казано от avitohol на 18.01.17, 12:45:

Не знам дали съм схванал какво искаш да кажеш, но щом съдържа думата “отказ” значи е до отказ :D . Защо например на повечето движения не тренира със запас от 1-2 повторения. Защо му е да тренира до отказ, това по- бързи резултати ли ще му даде. Защо 12- 15 повторения. Например упражнение като мъртвата тяга не е ли малко опасно да се изпълнява “до отказ”. Тренирането до отказ няма ли да го натовари прекалено много.

))чакай малко, аз съм питащият тук, баси..как ги завъртя работите))....ок е, просто питах, не се шашкай

18.01.17
15:51

казано от avitohol на 18.01.17, 12:45:

Тренирането до отказ няма ли да го натовари прекалено много.

Не е ли това целта на занятието...

18.01.17
15:56

Защо да ги избягва ?

Като цяло натурално трениращи трябва да избягват тренирането до отказ.

Точно пък натурално трениращите трябва да тренират до отказ и да вкарват различни методики за стресиране на мускула. Как иначе ще постигнеш високи цели, като отидеш в залата да разцъкаш машинките няма да стане. Разбира се ти трябва и адекватно възстановяване.

Благодаря ви много ! Така и така съм направил тема. Да попитам аз,  ако протеините , коите задължително  трябва да приемаме на ден при НВД са повече от колкото трябва да са,  ще имали някаква разлика или няма да има ?

18.01.17
16:30

казано от deqn91 на 18.01.17, 15:56:

Защо да ги избягва ?

Като цяло натурално трениращи трябва да избягват тренирането до отказ.

Точно пък натурално трениращите трябва да тренират до отказ и да вкарват различни методики за стресиране на мускула. Как иначе ще постигнеш високи цели, като отидеш в залата да разцъкаш машинките няма да стане. Разбира се ти трябва и адекватно възстановяване.

Каква е връзката между “трениране до отказ” и “вкарване на различни методики”? Това са две напълно различни неща и не виждам каква им е взаимовръзката.
Целта на занятието е трениращия да се натовари достатъчно, но не и да се претовари. Натурално трениращ се възстановява по- бавно, следователно трябва сам да преценя дали се възстановява достатъчно ако тренира до отказ. Ако тренираш до отказ, мислейки си, че ще прогресираш по- бързо, а в същото време нямаш силова прогресия, болят те ставите и мускулите, липсва ти концентрация, либидото ти спада и тн. значи все пак нещо не е наред, и трябва да търсиш причината в начина на трениране, хранене, сън, суплементация и тн.
“Вкарване на различни методики”. Да, никой не оспорва изпробването на различни методики. Примерно 5х5, клек по 20, различни типове сплитове, смолов, 3х8 и тн.

18.01.17
16:39

Дрън-дрън.
Явно не знаеш какво е отказ, как се използва, защо се използва и какво да очакваш от тренирането с отказ.

18.01.17
17:04

Явно е така за съжаление, малко се разводни темата.

18.01.17
23:02

казано от Людмил Петков на 18.01.17, 16:17:

Благодаря ви много ! Така и така съм направил тема. Да попитам аз,  ако протеините , коите задължително  трябва да приемаме на ден при НВД са повече от колкото трябва да са,  ще имали някаква разлика или няма да има ?

Ще има разлика в приетите калории :) ...освен ако повечето протеин не е за сметка на въглехидрат или мазнина. Но все пак опитвай да спазваш съотношението им.

Благодаря отново !

Още един въпрос от мен: Когато наблягаш на определени групи мускули при НВД има ли вероятност тази група да отслабне повече от нормалното ?!

Всички серии до отказ !!!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1