Проминиращ медиален епикондил или крива ръка

23.01.17
01:43

Здравейте!
Нов съм както във форума, така и в залата. Тренирам от няколко месеца и все още проучвам правилното изпълнения на упражненията, програмите и т.н. 1.82 съм висок и тежа вече 83кг (преди 3 месеца бях 77-78). Има нещо, което ме дразни и изглежда грозно в анатомията на ръката ми. Именно това е “долната 1/3” на вътрешната страна на бицепса. В приложените снимки по-долу както виждате, проминира медиалния епикондил(долната част) на раменната кост. Питах по-опитните и някои ми казаха, че леко ми е изкривена ръката (което мисля че не е вярно), а другите, че просто трябва да кача килограми, за да не се вижда толкова тази част от костта, която придава илюзията, че е крива ръката ми. Принципно там се намира малък мускул (m.brachialis) и четох тук във форума, че бицепсовото сгъване на скотова помага за развитието на този мускул. При нормален стоеж ръката ми изглежда напълно нормална, но при супинация изглежда доста крива, поради изпъкналата част на тази кост. Какво мислите вие?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1