Правилен прием на йохимбин + синефрин

Здравейте на 20 години съм тежа 87 кг. и съм висок 180 см.
Занимавам се с фитнес от около година и половина с 3 месеца прекъсване през лятото,тъй като работех на 2 места,и физически нямах възможност да ходя и на зала. Започнах отново да тренирам октомври,като качих до около 89-90 кг. Но самият аз не се чувствам комфортно на тези кг,за това и реших да започна да чистя. Хранителния ми режим е добър,но за да е максимално ефективен целия процес си взех йохимбин и синефрин. И тук искам да ви попитам дали начина по който ги приемам е удачен,и ако не е ,ще ви помоля да ми кажете кой е най-ефективния начин да се приемат тези два суплемента.
Йохимбина е на Пюр, като предполагам повечето знаете,че една капсула е 2,5 мг,мен обаче не ми действаше,за това трябваше да ги увелича до 4,тоест 10 мг,за да го усетя наистина. Пия ги 4-те преди тренировка. Синефринът е на Haya Labs,на опаковката пише,че може да се приемат от 1-3 капсули,като всяка капсула е по 20мг (Прочетох,че до 60 мг е препоръчителната доза).Аз ги приемам така сутрин на гладно преди закуската по 1 капсула ,и още една преди тренировка заедно със йохимбина.Удачен ли е този прием?
Благодаря ви предварително! Ако има нещо неясно,ще уточня.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.01.17 10:26.

29.01.17
21:01

Йохимбина го приемай по 0,2 мг. на килограм тегло, 1 доза сутрин поне час преди закуска и закуската да е без въглехидрати най-добре, 2рата доза да е пак на гладно преди тренировка около 30 мин.

Антоний, на мен начинът на прием ми се струва напълно окей.

“Оптималната” доза на йохимбина е около 0,2 мг на телесен килограм (при нисък до умерен процент подкожни мазнини), както е написал deqn91, но подходът реално е по-различен. Винаги се започва с по-ниска доза и постепенно се увеличава или докато се достигне въпросната “оптимална” доза, или докато се стигне такава, над която страничните ефекти стават нетолерируеми.

Синефринът е окей за прием до около 30-40-50 мг, като това е чист синефрин. В голяма част от продуктите основната съставка е екстракт или обикновен прах от кората на горчив портокал и в него съответно има определена концентрация на синефрин. Например може да срещнеш нещо от сорта на Bitter Orange (30% Synephrine) 33 mg, което значи, че чистият синефрин реално е около 10 мг в доза (30% от 33 мг).

В продукта на Haya например, който си взел, пише че е стандартизиран за минимум 98% синефрин в прахта от кора на горчив портокал, като нямам идея как е постигната такава стандартизация и ми се струва леко ъпсурдна, но ако приемем че е истина, значи 2 до 3 капсули на ден са ти напълно достатъчни.

Времето, в което приемаш добавките ми допада. Специално за йохимбина се старай да е възможно най-далеч от хранене (поне 1 час след).

Поздрави,
Тишо

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.01.17 10:58.

Много Ви благодаря за отговорите!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1