Осгут Шлатер - има ли лечение?

29.01.17
19:32

Здравейте преди години 3-4 някъде при тренировки във футбола паднах доста лоша и получих подутина на коляното мислех, че ще се оправи със времето, но не се оправи оказа се, че това е Осгут Шлатер и все още имам тази деформация под коляното. Въпросът ми е може ли съвет как да я премахна или какво да пия или да мажа за да се махне?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.01.17 20:05.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

30.01.17
00:32

Здравей,

Лекарите не ти ли предписаха лечение след като ти я диагностицираха? И за 3-4 години не мина ли с предписаното лечение?

30.01.17
00:41

Нищо не ми предписаха само ми казаха какво е. Аз със футболът не спирам според теб може ли да стане по-лошо?

30.01.17
08:37

При мен си мина от само себе си, може би година-две ме боляха коленете като подрастващ, не съм спирал със спортните дейности, но при теб може да е по-различно.

30.01.17
09:37

А до колко годишна възраст се оправи и използва ли някакви медикаменти? И остана ли ти следа от изеурината под  коляното?

30.01.17
10:08

Не, нищо не съм ползвал като медикаменти, нито като лечение. И сега си имам и под двете колена по едни костни “пъпки” :D Понякога, като се претоваря ме наболяват малко, но нищо съществено. Може би до към 20-тата ми година ме боляха, след това спряха да ме болят редовно.

30.01.17
10:36

На мен е само под лявото коляно и когато е студено ме наболява. Ама чудното е че когато играя във мачове и когато правя клекове със тежести не ме боли а когато стоя и си почивам ме боли.  Аз исках тая издутина ако може да се премахне, защото не ми е никак приятна. Но според теб ако капа още мускулна маса във краката няма ли да се изравни всичко и да няма следа?

Имам доста приятели с тази диагноза, но най-честото лечение, което съм срещал е почивката.

30.01.17
15:35

Ради и от почивката тази подутина под коляното им изчезва ли?

Най-често се получава от пренатоварване. Не мога да ти кажа дали изчезва, защото никой от тях не спря да тренира. :D

30.01.17
17:04

Хаха  значи и от мен няма да разберем явно :D аз трениране,клекове,футбол то на левият крак ама със левачката помпя удари от фалове като луд :D

31.01.17
08:31

Според вас само със играене във футболни мачове може ли да се влоши повече? Или напротив ще ми действа добре движението.

Може да се влоши, да.

06.02.23
20:38

казано от Milen Georgiev на 29.01.17, 19:32:

Здравейте преди години 3-4 някъде при тренировки във футбола паднах доста лоша и получих подутина на коляното мислех, че ще се оправи със времето, но не се оправи оказа се, че това е Осгут Шлатер и все още имам тази деформация под коляното. Въпросът ми е може ли съвет как да я премахна или какво да пия или да мажа за да се махне?

06.02.23
20:39

казано от Михаел Цанов на 06.02.23, 20:38:

казано от Milen Georgiev на 29.01.17, 19:32:

06.02.23
20:40

Здравей аз съм лекоатлет и имам шлатер въпроса ми е при теб мина ли и как е в момента.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1