03.02.17
09:48
Привет,
В Сряда на баскетболен мач, в опит да хвана един крив пас почти успях да си обърна лявото коляно. Изкарах мача без да усещам някакви болки, освен едва доловим дискомфорт. Обаче вчера през деня и днеска си ме понаболява и предполагам, че съм разтегнал m.gastrocnemius, който се залавя над коляното и функцията му е точно обратната на ситуацията, в която се получи травмата.
Питането ми е : дали мога да клякам и да дърпам тяга безопасно сега или да го чакам да се оправи първо? Няма оток, подуване, синина, единствено лека болка ( като от мускулна треска ) в някои положения на крака и при натиск.
Според мен можеш да се ориентираш по болката и да правиш движния в обхват, в който не я усещаш. Иначе не бих рискувал. Какво ще загубиш от няколко дни почивка?
казано от Boby_ на 03.02.17, 10:05:
Какво ще загубиш от няколко дни почивка?
(y)
03.02.17
10:35
Лошото е, че май нищо не мога да правя за долна част, без дискомфорт, дори и раменната преса прав май отпада, заради стабилизиращата функция :(
Но пък си прав, че за няколко дни почивка кой знае какво няма да загубя, така че явно известно време ще тренирам само горна част.