Извара от кисело или извара от прясно мляко?

03.02.17
17:28

Извара от кисело или извара от прясно мляко? Коя е по-подходяща за намаляне на тегло?

Условно казано, за да свалиш тегло, трябва да приемеш чрез храната по-малко енергия, отколкото изразходваш. В този ред на мисли не може да се каже, дали дадено хранене е по-добре така или иначе, защото то само по себе си няма такава роля. Все пак, ако трябва да избираш, допускам, че извара с прясно мляко не е особено вкусно.

Извинявам се, аз бях прочел “с” вместо “от” и мислех, че питаш за комбинациите.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 03.02.17 17:43.

03.02.17
17:40

Изварата се прави като се пресече казеина в прясното мляко. Като учих технология на млечни извара от кисело не сме учили, ще ми е интересно да разбера, ако е пропуск

03.02.17
18:21

казано от БПН на 03.02.17, 17:40:

Изварата се прави като се пресече казеина в прясното мляко. Като учих технология на млечни извара от кисело не сме учили, ще ми е интересно да разбера, ако е пропуск

Получава се ,но е доста суха даже прекалено ,ако мога така да се изразя,а от прясно мляко е по поносима.Тъй като баба ми я приготвя на село и исках да разбера коя е по-добре .С този въпрос визирам макронутриентите.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1