Фъстъчено масло

04.02.17
12:53

Здравейте, взех си фъстъчено масло с цел покачване на маса. 100% натурално. “Съдържа основни минерали: Магнезий, Мед, Фосфор, Калций, Цинк”. Хранителни стойности на 100g:
Мазнини: 23.7g
от които наситени: 4.9
Въглехедрати: 2.3g
Белтъчини: 24.3g

Въпроса ми е кога да го използвам? Разбрах за 1 супена лъжица преди лягане, това добре ли е? Попринцип ям и около 120г. извара преди лягане.

Темата беше редактирана от Fichey на 04.02.17 12:54.

04.02.17
13:17

снимай етикета, ало имаш възможност.
мисля, че бъркаш нещо

04.02.17
13:33

казано от Fallen на 04.02.17, 13:17:

снимай етикета, ало имаш възможност.
мисля, че бъркаш нещо

Мм да ще е интересно,ако има подобно. Мазнините са минимум двойно по-малко и въглена още повече. И аз мисля,че има грешка.

Наскоро четох етикета на лешниковия тахан на Белун. Оказа се, че има двоно повече ненаситени мазнини от общото количество мазнини. Очевидно е печатна грешка и просто са им разменили местата.

04.02.17
15:35

От известно време търся един тахан на същата фирма,но го няма,беше с въглен около 7-8гр.на 100. Принципно купувам от това фъстъчено масло и ето етикетите,едното е по-нова партида и стойностите са различни,което ме навежда на мисълта,че е сбъркан етикета,може би. Странно е,защо не откривам и от онзи тахан с по-ниските стойности. Същото е и на една фирма кафявия ориз,май беше Българска къща (БК),все си мисля,че стойностите са в сготвено състояние,защото са три пъти по-малко от обичайните. Та понякога и етикетите лъжат.

Втория етикет е доста по-близо до истината. Но мазнините пак ми се струват малко.

04.02.17
16:33

Хмм

А какво ще кажете за  фастъченото  масло на myprotein.  Добро ли е?

08.02.17
11:34

казано от Цветослав Николов на 08.02.17, 04:32:

А какво ще кажете за  фастъченото  масло на myprotein.  Добро ли е?

Скъпо е.

14.02.17
22:44

Само не разбрах стига ли 1 лъжичка, щом и извара.

14.02.17
23:22

Като стана въпрос за фъстъчено масло. От както почнах да си следя цифрите на хранене включих фъстъчено масло, но открих едно, което рядко намирам само в определен магазин и има невероятни макроси. Като го видя в наличност вземам по 5-6 буркана да има. Та дали този етикет е надежден? Пише си, че е с намалени мазнини и подсилен протеин, но производителя прави и други видове, с много мазнини. А до автора - виж си протеина за деня и с маслото го допълни, но мисля че една лъжица върши работа с изварата. ;)

15.02.17
10:57

казано от Super Иван на 14.02.17, 23:22:

Като стана въпрос за фъстъчено масло. От както почнах да си следя цифрите на хранене включих фъстъчено масло, но открих едно, което рядко намирам само в определен магазин и има невероятни макроси. Като го видя в наличност вземам по 5-6 буркана да има. Та дали този етикет е надежден? Пише си, че е с намалени мазнини и подсилен протеин, но производителя прави и други видове, с много мазнини. А до автора - виж си протеина за деня и с маслото го допълни, но мисля че една лъжица върши работа с изварата. ;)

И аз съм го взимал това, обезмаслено е. Нормално след като махнат мазнините, белтъчините да са повече.

16.02.17
15:51

Super Иван може ли да кажеш марката на фъстъченото, може и на лично. Благодаря предварително :)

16.02.17
16:49

казано от Alexandra Atanasova на 16.02.17, 15:51:

Super Иван може ли да кажеш марката на фъстъченото, може и на лично. Благодаря предварително :)

Балчо, има го в Кауфланд  4,60 лв. мисля, че беше.

Мнението беше редактирано от deqn91 на 16.02.17 16:49.

17.02.17
09:17

казано от Alexandra Atanasova на 16.02.17, 15:51:

Да на Балчо с намалено съдържание на мазнини и 50 % протеин. Аз го взимам за 3.80, но рядко се намира в Пазарджик само в една тарита :D

17.02.17
10:58

Някъде из форума не беше ли коментирано, че на Балчо фъстъченото масло не е много “добра” храна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1