10.02.17
14:05
Здравейте, информацията която намирам за комбинирането на тези продукти е много оскъдна затова отварям нова тема. Тренирам от 4 месеца. От същия период съм в калориен дефицит. Започнах 98 кг, сега съм 86. На 39 години съм. Плана ми е:
1. Изчистване на максимално количество мазнини и запазване на мускулите които имам.
2. Калориен излишък 300 и тренировки за мускулна маса, колкото дойде толкова :)
Тъй като съм на финала на 1 ва точка, започнах да чета за втора и да се подготвям. Избрал съм РБД като хранене, въпроса е с какви добавки. Сега пия no Xplode преди тренировка и голд стандарт след тренировка както и сутрин с овесени ядки. На протеина пише че една доза съдържа 24 протеин, 5,5 BCAA и 4 глутамин, explode съдържа 8357 непознати за мен съставки :)))) имам ли нужда от друго, по конкретно cell mass. И протеина и cell mass ги дават за след тренировка, каква е разликата? Припокриват ли се или се допълват?
Още няколко въпросчета :)
1. Има ли преходен период между диета за чистене и диета за маса? Забелязах че ако прекаля с количеството храна ми става тежко.
2. Тренировките ми са вечер и свършват към 20:00 какво да е последното ми хранене което се явява и следтренировъчно?
P.S. Знам, че храната е важна. Закусвам овес и протеин и след това ям още 5 пъти тележко, пилешко и риба.
Живея в Англия и тези добавки са ми по 20 паунда килограма , да не обсъждаме дали си заслужават парите. Питам кое ми е мужно.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.02.17 08:10.
Не ти трябват, влагай си парите за качествена храна.
1. Мисля, че няма да е зле да изкараш известно време на подържащи калории, за да привикне тялото.
2. Не би трябвало да имаш проблем да ядеш и въглехидрати след тренировката, нищо че е късно
1. Има ли преходен период между диета за чистене и диета за маса? Забелязах че ако прекаля с количеството храна ми става тежко.
2. Тренировките ми са вечер и свършват към 20:00 какво да е последното ми хранене което се явява и следтренировъчно?
P.S. Знам, че храната е важна. Закусвам овес и протеин и след това ям още 5 пъти тележко, пилешко и риба.
Живея в Англия и тези добавки са ми по 20 паунда килограма , да не обсъждаме дали си заслужават парите. Питам кое ми е мужно.
1. Хубаво е да направиш преходен период, а не да започнеш да се тъпчеш изведнъж. Увеличавай постепенно въглехидратите, може да направиш и някаква ротажия, дни с по-високи и дни с по-ниски въглехидрати.
2. Месо или риба + салата + полезни мазнини
За добавките остави само протеина Сел Мас и НО Експолуд са излишни добавки според мен. Ако искаш повече добавки може да добавиш креатин, БЦАА, нещо за тестостерно също може да ти е от полза.
12.02.17
12:27
Забелязал съм, че във всички форуми, някой като напише, че ползва скъпи добавки, моментално го слагат в графата балък. И се започва: С тези пари можеш да си купиш еди колко килограма месо. Поредния летен културист и всякакви подобни. Чета коментари от рода:” Дали ще пиеш Нокс (най- награждаваниа и продаван продукт преди тренировка) или едно кафе е едно и също” Не напразно написах P.S. Никъде не съм писал, че нямам възможност да си купя храна и ще пия по цял ден добавки. Мога да си позволя да си купя и месо и скъпи добавки и не се чувствам глупак от този факт. Задавам конкретен въпрос, а именно: Представят Cell Mass и Gold standard като едни от най добрите продукти за възстановяване след тренировка, но като им гледам състава са доста различни. Препокриват ли се двата продукта или се допълват? Бих се радвал да ми отговори някой с аргументи, а не да ми пише: Не ти трябват, тъпи са, на мен не ми действа, не си давай парите за глупости и тн.
Относно това да си купя креатин. Нокса съдържа достатъчно креатин както и много други полезни съставки за преди тренировка. Аз съм фен на така наречените “завършени продукти” По същата причина харесвам и gold standard защото съдържа 5.5 грама BCAA и 4 грама глутамин. При положение, че приемам по две дози на ден, мисля, че е достатъчно.
Какво значи:” Нещо тестостероннно?” Не съм се интересувал до сега такива пфодукти.Може ли по подробно да ми обясниш. Аз като чуя тестостерон и под съзнателно го свързвам с хормон на растежа и анаболни продукти :)
Надявам се да не приемете това, че се правя на много умен, напротив. Не напразно питам тук и се интересувам, желанието ми е да правя всичко правилно защото имам навика да се вманиачавам :)
Забелязал съм, че във всички форуми, някой като напише, че ползва скъпи добавки, моментално го слагат в графата балък. И се започва: С тези пари можеш да си купиш еди колко килограма месо. Поредния летен културист и всякакви подобни. Чета коментари от рода:” Дали ще пиеш Нокс (най- награждаваниа и продаван продукт преди тренировка) или едно кафе е едно и също” Не напразно написах P.S. Никъде не съм писал, че нямам възможност да си купя храна и ще пия по цял ден добавки. Мога да си позволя да си купя и месо и скъпи добавки и не се чувствам глупак от този факт. Задавам конкретен въпрос, а именно: Представят Cell Mass и Gold standard като едни от най добрите продукти за възстановяване след тренировка, но като им гледам състава са доста различни. Препокриват ли се двата продукта или се допълват? Бих се радвал да ми отговори някой с аргументи, а не да ми пише: Не ти трябват, тъпи са, на мен не ми действа, не си давай парите за глупости и тн.
Относно това да си купя креатин. Нокса съдържа достатъчно креатин както и много други полезни съставки за преди тренировка. Аз съм фен на така наречените “завършени продукти” По същата причина харесвам и gold standard защото съдържа 5.5 грама BCAA и 4 грама глутамин. При положение, че приемам по две дози на ден, мисля, че е достатъчно.
Какво значи:” Нещо тестостероннно?” Не съм се интересувал до сега такива пфодукти.Може ли по подробно да ми обясниш. Аз като чуя тестостерон и под съзнателно го свързвам с хормон на растежа и анаболни продукти :)
Надявам се да не приемете това, че се правя на много умен, напротив. Не напразно питам тук и се интересувам, желанието ми е да правя всичко правилно защото имам навика да се вманиачавам :)
Въобще не съм искал да те разубеждавам да взимаш добавки. Мисля, че си ме разбрал погрешно или пък аз не съм се изразил точно.
Продуктите на BSN не стават като цяло. Доколкото съм запознат, даже се произвеждат в Турция. Сел Мас е поредния напудрен креатинов продукт, направен с чисто маркетингова цел. Заложи на чист монохидрат.
За Голд Стандарт от мен лоша дума няма да чуеш, продукта си е супер, а на тези дето обясняват, че има соя в него, ги попитай дали правят разлика между соев протеин и соев лецитин ;) Ако си Ок да даваш по 90-100 лв. за протеин, взимай го смело.
За предтренировъчните продукти, мнението ми е, че не вършат особена работа, дават ти някакво временно усещане, на което хората се кефят, ако търсиш това ОК. Свежестта по време на тренировка идва от целодневния ти режим на хранене и добавки. Аз като цяло не харесвам продукти All in one, много неща със съмнително количество вътре.
За тестостеронов продукт може да пробваш Д-аспарагинова киселина (ДАА) дозата е 3-4 грама на ден. На мен лично ми действа много добре.
Ето ти един примерен стак от мен:
Протеин: Голд Стандарт
Мултивитамини: Менс Екстрим Мулти на Ноу
ДАА: Праймфорс (на МайПротеин също съм пробвал и е добра)
Креатин Монохидрат
харесвам и gold standard защото съдържа 5.5 грама BCAA
И едно уточнение тук, това си е съдържанието в самия протеин, амино профила на суроватката, а не е добавяно допълнително БЦАА.
13.02.17
01:18
Специално за нокса не го усещам. Реших да пия добавки, по специално Нокс защото има доста витамини в него освен другите неща. Храня се доста добре но храната ми не е разнообразна и съм сигурен, че само от храна не приемам всичко което ми трябва. Ям овес за закуска. Пилешко филе, тележки кюфтета, риба, ориз, картофи, салати, ядки понякога. Не разнообразявам. За витамините днес си мислех и утре ще си купя защото всички казват че изглеждам блед. Още не съм усещал какво ми дава качествената храна като тонус, сила и тн защото от 4 месеца я приемам в ограничени количества :))) Когато започна да приемам по 2800 калории ще видим. Относно добавките вече пътуват:)))) Само, че давам 44 паунда( 96 лв) за 2300 грама- 73 дози. Да не говорим, че изобщо не трябва да ги обръщаме в лв защото живея на друг стандарт, за мен са 44 лв грубо. Четох някъде, че за да има ефект от cell mass се прави цикъл от 2 кутии, което е 50 дни по 2 дози на ден. Реших да направя този цикъл. 50 дни Нокс, cell mass и gold standard( може би ще купя и отделно BCAA) Моите цели не са големи. Искам едно нормално изглеждащо тяло без мазнини. След този цикъл ще си дам малко заслужена почивка. В смисъл ще си тренирам редовно но няма да меря да тегля и да смятам. Ще си следя килограмите и ако усетя че залитам ще коригирам. Мисля, че вече си познах тялото и организма и ще ми е доста по лесно:)
P.S. Сега гледах за DAA, ами той 7 паунда 100 грама , ще го купя и него на принципа ” толкова пари даьох, 7 горе 7 долу” :)))
P.S. Четох цяла вечер за ДАА и се отказвам:) Това е много противоречива добавка и е по скоро за хора с големи изисквания и очаквания. Аз съм един любител на здравословното хранене и спорта:))
Мнението беше редактирано от The Barber на 13.02.17 09:30.