Кошмар за стомаха, а оттам цялото тяло./натрявяне/

09.07.05
14:59

Чудя се дали изобщо има смисъл да го пиша това, но ще го направя. Белким някой му светне нещо и се поучи от моя случай.

Към 17:00, супер изгладнял се чудя какво да взема да се наям като хората. И разбирам, че има китайски ресторант на близо. Викам си: Е, супер, отвори ми се късмета” :) Отива и взимам 2 порции ориз-пиле ис зеленчуци/едната не беше за мен, а една приятелка, която също изяви желание, горката/

Изядах го ориза, е, не беше от най-вкусните, ама нищо му нямаше /на външен вид/

Към... 22:30, усещам, че нещо ми е дискомфорт на стомаха, ама леко такова... Викам си, ще отида да се изпикая, да олекне./понеже пийвах доста вода през деня/. “Източвам бойлера” аз и след буквално 10 крачки от тоалетната усещам, че работата е на зле... излизам на вън и до 2 минути се издрайфаш в най-близкото храстче. ОТдавна не бях повръщам... сируно години има. Обаче... това беше най-адското драйфане, което можете да си представите... само дето не припаднах, от липса на въздух докато ми се гърчеше стомаха, дъх не мога да си поема.

Викам си: ПУ ДАЕ*********************** *********************
Обаче дискомфорта не ми минава.... Сядам аз на един тротоар и съм се свил като някъв шибан наркоман и се чудя какво да направя да прекратя тоя “гърч”... целия се обливам в нечовешка ПОТ. И след 5 минути викнах един приятел да дойде, така се чувствах, че вече незнаех дали не съм се натровил с нещо и да трябва да ми бият нещо. /А нии се намираме на “пичка си майна” в Албена...
... пак се издрайфаш, този път не можах да докарам до по закрито храстче, ами на едно на 3 метра от обществената улица/където имаше сума народ/
Аверчето донесе вода и тоалетна хартия и се опитах да се приведа във вид и да се свестя/то кво ти свестяване брате, направо ми се е******** ****** ... Чувствам се все едно влак ме е газил.

Влизам аз в колата и чакам да дойдат останалите от компанията и да хукваме за града. Когато идват се оказва, че момичето също се изповръщало, но то яде само половината порция и се радвам за нея, че мина по-леко. Другата половина я изяде аверчето, което шофираше и ми донесе вода и тоалетни кърпички. На следвеащия ден/днес се оказа че срал ЗЕЛЕНИ ЛАЙНА/ Евала му правя за якия стомах, изглежда половината ориз не го е саборил, както мене.

По пътя/изглежда и от лашкането в колата/ му викам: ОТБИВАЙ!

ПАК СЕ ИЗДРАЙФАХ!! /викам си вече това е финалното/ .... Мне не познах! КАто се прибрах в къщи: ПАК СЕ ИЗДРАЙФАХ. /то не че беше останало нещо в корема ми/

Просвам се на леглото викам баща ми да дойде да знае , че ми е зле, и ако нещо взема да се влошавам, да е наясно закакво става дума... Тогава се чудих, дали да не ходя направо в болницата, защото незнам какво отрова ми е влязла. Знам, че има такива изрудщини дето могат да те трупясат, без да се усетиш откъде ти е дошло.

След 15 минути лежане, усещам, че се учвствам като ПАРЦАЛ! Така не съм се чувствам имам чувството никога през живота си. НЯМАХ силица да се изправя като хората.... И тогава какво мислите направих:

/за разнообразие- ГАЗ ДО КЕНЕФА/само дето не лазех.../ И ТОЗИ ПЪТ................. СЕ ИЗСРАХ! Мда... РЯДКО ЩАСТИЕ БЕШЕ! /

Пускам душа в банята, мия се, изсушавам се и се просвам в леглото, ни жив, ни умрял. КАто преди това майка ми ми даде 2 лимона и чай-лайка.

На сутринта се чувствах, все едно нищо ми нямаше. /в буквалния смисъл/. Явно организма ми е бил достатъчно “умен” на ме накара да изхвърля всичко.

Викам си: Е************* ********************** *************** и ОРИЗА, И КИРАЙСКИТЕ РЕСТОРАНТИ И ШИБАНАТА ДЪРЖАВА/ ЩОТО САМО В ШИБАНА ДЪРЖАВА, МОЖЕ В НАЙ-ЕЛИТНИЯ КУРОРТ, В СУПЕР ШИКОЗЕН РЕСТОРАНТ ДА ТИ ДАДЪТ ДА ЯДЕШ НЕЩО ОТ КОЕТО ДА СИ ДРАЙФАШ ЧЕРВАТА И ДА НЕ ЗНАЕШ КЪДЕ СЕ НАМИРАШ НАПРАВО.

Хора, опичайте си акъла, не знаете от къде, какво ще ви дойде. Това храната по лафки, магазинчета, ресторанти и т.н. Си е*********** *********. Повече нищичко от тия боклуци няма да си и помисля даже да взема.

Айде със здраве и дано не ви дойде на главата, НИКОГА!

/Аз ще си почина малко сега, че ми се спи 2 не виждам./
п.п. Сори и за правопис и т.н.

09.07.05
15:18

Аз съм се тровил от купешки яйца. Иначе сестрата се натрови от някви кенарени пилешки кълки, но незнае от кой магазин ги е взела и т.н.
А тия от китайският бих отишал и бих ги бил толко силно, че ше викат НСБОП.
по-здрави

LA

09.07.05
15:52

Охо това ми напомня за лято ‘03 в Обзор... :cry:от тогава не ям варени моркови...
хаха главно по морето стават такива изцепки забелязали ли сте?

ами като ходите на най - калпавите кръчми...
Капанчета и малки кръчми често карат по най - лектото и мекото, без много хигиена и уреди вътре.
И като стане лятото топло, че и влажно, и като залежи стоката малко...

09.07.05
16:05

абе незнам ама ако аз бях на местото на пострадалия ... щях да ги запаля и да ги спукам от бои :twisted: спукам в смисал докато не почне да се чува пукане на кости :twisted:

а иначе ... извода е май... да си правиме сичко вкъщи с продукти които са годни :)  ама тва не винаги е възможно...

аз за най сигорно ... си нося с мен като старец .. бурканчета и разни други садинки с храна кадето и да съм :D се пак на секи 3 часа си требат някви сложни въглехидрати и поне малко протеин 8) дори на даскало така си ходя въпреки че сички ме гледат ... ей така -> :shock:  :shock:  :shock: и в залата след тренировка си нося суплиментите :lol:

а и се пак ... ефтиното излиза скъпо не случаино е казано :lol:

09.07.05
16:47

Ма чакайте бре! Как не сте уведомили ХЕИ??????? Ми то тва е гражданския дълг! И други след вас ще пострадат, помисле те за тях! И ако е имало остатъци от храната веднага за изследвания кво й има! Я си представете, че се окаже нещо сериозно... и пламне епидемия! Ако съм аз да съм се обадила на ХЕИ-то веднага....

09.07.05
16:50

[quote author=“tory_”]Ма чакайте бре! Как не сте уведомили ХЕИ??????? Ми то тва е гражданския дълг! И други след вас ще пострадат, помисле те за тях! И ако е имало остатъци от храната веднага за изследвания кво й има! Я си представете, че се окаже нещо сериозно... и пламне епидемия! Ако съм аз да съм се обадила на ХЕИ-то веднага....

И аз това питам, защо не сте се обадили на ХЕИ?  :shock:  :shock: То може и отрова за мишки да има в тая манджа ебаси.
по-здрави

Принципно трябва, но докато някой не умре, май нищо няма да направят.
В магазина на жената ХЕИ е викано амнайсет пъти. Еми кво. Почерпят ги, евентуално изземат развалената стока, тръгнат си и толкоз.
В по - тежкия случай да им треснат един акт за някокостотин лева, бълха ги ухапала.
На морето сигурно е и по зле - капанче има във всяка бивша барака за дърва - все пак не забравяйте: за да е станало капанче, все пак някак си са уредили и разрешително от ХЕИ, което би следвало на повечето от тях да не го дадат заради хигиенни условия.
Все пак - обаждайте се.
А извинението обикновено е едно и също: стоката я взехме от Аллаха, отде да знаем ,че е била развалена, Аллахът е виновен.

09.07.05
16:59

ХЕИ са задължени да правят проверки всеки месец, какво като е издадено разрешително. Взимат проби и т.н. Нали съм ги наблюдавала... Абсурдно е да мислим, че ще прескочат случай с натравяне! И те са хора бе!  И това им е работата!

Хубаво, радвам се, че има хора, които вярват на българските институции :)
Не ви казвам да не се обръщате към тях, само да сте готови за резултата. Бтв. ако не се лъжа те не са длъжни да ви уведомяват за наложената на провинилия се мярка, а установяването на натравянето не е вече работа на ХЕИ. То си е вече ваша работа, предполагам пътят е през съдебномедицинска експертиза и искът си е от ваша страна.
Играчка става обаче след това да докажете от какво и точн окак сте се натровили. Можете да опитате, все пак.
А това за всеки месец е директива с пожелателен характер. Гарантирам за думите си.

09.07.05
18:28

Тори, по принцип си абсолютно права!
Обаче когато ти се драйфа и не знаеш къде се намираш и единствената ти мисъл е как да се себера до дома си, че да се оправя и на всеки 3 минути драйфаш и послед през 10 кендзаш... знайш как ти е до ХЕЙ.

Освен това, чисто правно, се изисква свидетелство, или незнам си какво от болница например, че си се натровил. Иначе не признават.

И да, знам, че е граждански дълг, знам че ако никой не се обажда и не подава молби и оплаквания/защото така е по-лесно или ме мързи/ никога няма да се оправим, но... реалността е, че нищо няма да се промени от това дали ще подам или не оплакване, колкото и зле да звучи.

Надявам се все пак, няколко човека да прочетат това, което съм написал, усетят всичката гадост която прозилиза от него и вземат решение, като моето. Никога повече храна от съмнителни източници, извън къщата ми. Дано съм помогнал. Сега се надявам да се възстановя на 100% максимално бързо.

Благодаря за вниманието

п.п. А това да ги окажа насилие върху заведението и персонала ми мина през ума посредата на 2 деайфания, но... пак няма да има положителен ефект, а по всяка вероятно мен ще откарат...

09.07.05
18:35

Еми няма проблеми за Мечката да си направим едно отбиване и до Албена и да видим това заведение и персенола какво праят. Все пак трябва да си помагаме, а тия заслужавт мнооо як бой или поне да им се направо неква лоша реклама и да им се дигне скандал.
по-здрави

09.07.05
18:41

[quote author=“Emil_mlo”]Еми няма проблеми за Мечката да си направим едно отбиване и до Албена и да видим това заведение и персенола какво праят. Все пак трябва да си помагаме, а тия заслужавт мнооо як бой или поне да им се направо неква лоша реклама и да им се дигне скандал.
по-здрави

Еми кво да ти кажа...

Съвсем в близост до хотел Дружба/най-намазания в Албена/ е тоя рестурант. Това е на ... към 100м от плажната ивица.

Прави си сметката, ресторант на 80м от плажа в албена, голям, много луксозен вътре, да трови хора. Незнам да се гневя ли или да рева, или и 2-те... :o Е*ал си и държавната ни оправа и всичкото... :evil: , да се допуска такова нещо.

п.п. А, и ши ма извиняват хората от хотела, ама им се издрайфах общо 2 пъти на хотела. Сори.  :P

09.07.05
18:51

Бе хахахах вчера съм ял само то нас, мама и тати купуват само качествена храна.
И кво мислите цяла вечер ма боля корема.
И на сутринта и даже сега леко.
И са чудя аз от бионабола ли е, от тва дето праих много кардио или от кво.
Ама кат идеш в тоателната сичко става ясно.
Аре дерзаите и внимаваите с храната!

09.07.05
18:52

[quote author=“Emil_mlo”]а тия заслужавт мнооо як бой

напълно съм съгласен с емил :twisted:  требе да има бой !не трябва да ги оставяш така да се измъкнат ненаказано !!!поне готвача требе да му смачкаш главата и ... абе да го направиш труден за рисуване :twisted:

а за хващането ....  аз много обичам да казвам “ще ме хванат ако им дам” :twisted:  така че ... помисли как ще направиш сичко .. ако бях аз ... щях от някаде да разбера кои е готвача им и ... да изчакам да си тръгне от работата ......

както вика 1 мои приятел ” за ко ходиме на тоя фитнес ако не спукваме някои от бой от време на време ” :wink:

10.07.05
11:53

И да не пропусна и тук да се “похваля”

Вече 2-ри ден имам МУСКУЛНА треска на корема и към ребрата, от мощното повръщане, което имаш онази вечер...

Кво да ви кажа... май това е яко-ефективно упражнение за преса.

За жените още повече, хем няма да пълнеят, хем ще тренират корем...  :twisted:  :lol:  :lol:  :lol:

10.07.05
22:53

[quote author=“hollowlife”][quote author=“Emil_mlo”]а тия заслужавт мнооо як бой

напълно съм съгласен с емил :twisted:  требе да има бой !не трябва да ги оставяш така да се измъкнат ненаказано !!!поне готвача требе да му смачкаш главата и ... абе да го направиш труден за рисуване :twisted:

а за хващането ....  аз много обичам да казвам “ще ме хванат ако им дам” :twisted:  така че ... помисли как ще направиш сичко .. ако бях аз ... щях от някаде да разбера кои е готвача им и ... да изчакам да си тръгне от работата ......

както вика 1 мои приятел ” за ко ходиме на тоя фитнес ако не спукваме някои от бой от време на време ” :wink:

и аз мисля като него :D

15.07.05
00:15

Голямо премеждие братле си преживял да не се случва на никого

DM

15.07.05
12:03

Здравейте
същия проблем ми се случи на мен на созопол последното лято, три дена имах разстройство повръщах и не можах да стана от леглото от виене на свят, ама това не е от храната а от водата по черноморието , която на много места не става за пиене , но се готви с нея , прави се лед за напитките и тн. , не е от храната, много народ си изпатриха миналото лято, а предполагам че и сега ще е така
водата е хора водата
пс, свалих за 3 дена 7 кг, от които повечето вода и малко ММ ама такъв релефен не съм бил никога през живота си като тогава хахахаха
стан

15.07.05
13:46

[quote author=“DJ MADMAN”]Здравейте
същия проблем ми се случи на мен на созопол последното лято, три дена имах разстройство повръщах и не можах да стана от леглото от виене на свят, ама това не е от храната а от водата по черноморието , която на много места не става за пиене , но се готви с нея , прави се лед за напитките и тн. , не е от храната, много народ си изпатриха миналото лято, а предполагам че и сега ще е така
водата е хора водата
пс, свалих за 3 дена 7 кг, от които повечето вода и малко ММ ама такъв релефен не съм бил никога през живота си като тогава хахахаха
стан

хахаха, мда луд релеф ще да е влязъл.  :lol:

В моя случай не беше водата определено.

Въпреки, че си абсолюто прав. Водата е ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ! И не само по черноморието. Като по-малък пак имаше проблеми с натравяне от мръсна вода, но то беше високо в планината. Всичките лапета и част от големите в лагера ни натръшка, поради простата причина, че имаше някакви дъждове/КАКТО И СЕГА/ и водата беше с много лоши качества.

/Аз вода от чешмата вече почти не пия, само на туби минерална карам, ама от най-гоелмите, че иначе е егати кожодерската история./

Поздрави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1