БУХАЛ

19.02.17
02:07

Здравейте, ако трябва да съм честен не мисля, че в този дневник ще видите или чуете нещо, което не сте преди. На кратко тук ще записвам дните си, като горе-долу описвам какво ям. Целта на този дневник е по-скоро дисциплинираща към мен самият. Естествено всеки съвет и критика са добре дошли.

Кратки биографични данни:
Ръст: 181
Тегло: 70кг. ~
Години: В ранните ми двадесетарки
Относно спортната ми култура: докато израствах смених доста дисциплини. Тези, към който съм бил най-отдаден са били каратето и тенисът на корт. През годините започнах и да тренирам във фитнес зала, но там винаги съм бил на приливи и на отливи, ту тренирам 3 месеца, ту не тренирам 2. Най-дългият ми цикъл във фитнеса е бил 9 месеца, като тогава постигнах най-едрата си форма от 75кг.
В момента заниманията ми в спорта са предимно свързани с волейбол, в който се влюбих през 2-ри курс в университета. С лекота мога да кажа, че волейболната ми форма и умения и тяхното подобрение са стимул за това да се занимавам с местенето на тежести.

Преди няколко дена ме сполети едно доста неприятно стомашно натравяне и покрай сесията бях прекъснал повечето си физически занимания, днес (18.2.2017) беше първия ден, в който се чувствах достатъчно добре, че да мога да хапвам и да се движа без да изпитвам болки, подувания или други все така приятни неща в стомаха.


Храната и тренировките днес:

З: 1 малко по едра филия с крем сирен, 1 пакет лешници (70г), 1 дозировка Instant Oats на Myprotein
→ Волейбол, нищо особено лека игра. Ниво на натоварване: Слабо
1 Банан, 1 Belvita
→Волейбол, отново игра. Ниво на натоварване: Слабо към умерено
След загрявката на мрежа реших да изпия шейка си от раницата: 1 Дозировка L Glutamine и Impact Whey Protein отново на Myprotein.
След цялата игра: 1 Snickers вече двигателя беше празен трудно издържах.
В: 200гр Пилешко месо, около 150гр Киноа, 1 Малка кофичка кисело мляко с горски плодове
Последва кратко събиране с едно добро другарче, което ме предразположи към 1 кенче Съмерсби и 1 Бомбичка. След завършването на постта най-вероятно ще има и около 4 филийки Крем Сирене и едно доматче, ей така за цвят. Водата за деня ми надвишава над 2л.

Мисли:
Доволен съм, че тялото ми издържа предвид, че до преди 1 ден краката ми трепереха докато седях прав. Енергия и тонус не ми липсваха през целия ден, но определено в момента усещам умора и напрежение в коленете. Рязката смяна на натоварване си казва думата. Захарта определено е повече от това, което ми се искаше, но цял ден на крак и липсата на свободно време, а и може би желание си ме поставиха в такова положение.

Темата беше редактирана от Axel на 21.02.17 01:15.

19.02.17
23:46


Храната и тренировките днес:

З: Сурово кашу, колко точно не мога да кажа. Отварянето на пакета в залата беше сериозна грешка от моя страна.
→ Волейбол. Ниво на натоварване: Умерено
1 Принцеса с кайма, 1 Банан
О: 2 кебапчета, 3 филии с крем сирене
В: 1 стабилна порция спагети с кашкавал и месо в тях. Сигурно ще има и още нещо. Водата за деня ми надвишава над 2л.

Мисли:
Сутрешните тренировки с топка не са от любимите ми, но малко или много тази беше по-приятна и по-успешна от обикновеното.  Концетрацията на моменти спадаше, но като цяло съм доволен. Усещаше се лека умора след тренировката, която през деня се засилваше, но това е напълно нормално. Не успях да спа достатъчно за да се възстановя, около 5/6 часа. Не съм доволен от количествто храна днес, както и как спагетите останаха за вечеря, а не по-рано. Все пак бях в режим “дояждане” по собствена воля, така че не трябва да се оплаквам (Обяда беше в общежитието).

Мнението беше редактирано от Axel на 20.02.17 14:33.

21.02.17
01:18

20.02.2017
Храната и тренировките днес:

З: Събудих се късно, към 12 и първото ми ядене беше около два часа след ставането ми. Нека всеки сам за себе си прецени дали това е закуска. 1 ябълка и 1 Дозировка L Glutamine и Impact Whey Protein на Myprotein
О: 1 сандвич с пилешко бонфиле, 1 салата с краставици, домати, чушки, цвекло, крем сирене и гуакамоле; Всичко беше хапнато във Farmers горещо ги препоръчвам, повече инфо на края на поста.
1 домашна меденка отново от Farmers
→ Волейбол. Ниво на натоварване: Слабо
4 блокчета млечен шоколад
В: 2 свински пържоли, 1 голям картоф (а може би два?) направен на фурна със зехтин, малко лютеница и 2 филиики хляб ВИТА - Фитнес
През деня хапнах и едно пакетче леблебия, разбира се разделено с 1 другарче, но да кажем, че поне 40г съм изял. Приемът ми на вода е под всякаква критика. Не съм сигурен дали имам 1.5 литра изпити днес. Ще се опитам да стигна около 2 литра преди да си легна.

Мисли:
Доста съм ядосан от липсата на интензивност в тренировките ми с топка. Утре ще се опитам да поправя това поне за един ден. Ще се почват тренировки с тежисти отново видяло се е, само трябва да се изчистят още няколко разхода. С изключение на слабата “закуска” и липсата на вода през деня всичко изглежда тип-топ. Трябваше да са два сандвича във Farmers, но парите са си фактор, няма как.

Относно Farmers:
Ето тук е Facebook страницата им. Супер приятно заведенийце. Персоналът е млад, лъчезарен и общителен. Храната, от моя опит, винаги е свежа и вкусна. Единственият проблем за мен са ценните. Но ако мислите да дадете 10лв в KFC или някакво друго подобно заведение, Farmers определено е по-добрият и по-вкусният вариант.

22.02.17
01:18

21.02.2017
Храната и тренировките днес:

З: Млечен шоколад, към 70г
О: От триъгълните сандвичи на BURGER, 1 Белвита
→ Волейбол. Ниво на натоварване: Умерено към високо
По време на тренировката имаше 1 изпито Хеллче, а след нея 1 протеиново барче на Pro Fit
В: 1 пържола от пилешко филе, 1 порция домати, картофено пюре и варен боб
Водата е между 1,5л и 2л. Ще изпия 1 доза L Glutamine на Myprotein и леглото ме зове.

Мисли:
Доволен. Тренировката беше фокусирана на играта в защита. Единствената причина поради, която не съм я сложил в категория “високо” е, защото още ходя. Да се надяваме, че и на сутринта ще съм така.

Мнението беше редактирано от Axel на 22.02.17 01:24.

23.02.17
01:37

22.02.2017
Храната и тренировките днес:

З: Някой, който очевидно ме познава по-добре от мен самият, беше оставил една кутия корнфлекс в кухнята; 2-3 купички корнфлекс
О: Пилешка пържола, салата айсберг, домати, кисели краставички
→Почивен ден
В: Сандвич с пилешко филе, маруля и домати
По-късно беше хапнато 1 малко пилешко бутче, 1 филия с лютеница и още една купичка корнфлекс. Из деня изядох и около 1 пакет бисквити. Водата е между 1,5л и 2л. Ще изпия 1 доза L Glutamine на Myprotein и съм в кревата.


Мисли:
Стабилен мързел. Храната ми дойде изненадващо достатъчно. За деня ми се връзва около 0.5л мляко. Обмислям да започвам да записвам грамажа на порциите, само трябва да покажа още малко сериозност. Кутията с корнфлекса беше приятна изненада, върнах се в детството.

24.02.17
02:14

23.02.2017
Храната и тренировките днес:

З: 3 яйца
О: 400г паста със сметана и бекон
→ Волейбол. Ниво на натоварване: Слабо към умерено
В: Сандвич не помня точно с какво месо, кашкавал и някакви сосове, 1 CORNY
Мисля да хапна някакъв плод или нещо друго леко. Водата е между 1,5л и 2л. Ще изпия 1 доза L Glutamine на Myprotein и съм в кревата.


Мисли:
Настроението ми днес беше скофтено, това се отрази на деня и трнеировката по волей по неприятен начин. Изтощението от тренировката идваше по-скоро от изхабените нерви, от колкото от упражненията. Фокусирахме се върху атака днес. Симулация на атака през зона 4 и центъра на двоен блок със защита в зона 5. Следваше и същото от зона две, само че вместо защита в 5, разпределителят чукваше на либерото. Естествено започнахме с коридори. Закъснях и изпуснах загрявката, което естествено ме изнерви допълнително, но сам съм си виновен. Искам да легна леко гладен и да стана възможно най-ранно, да се заредя с храна и да започна деня си, КАТО ДЗВЕРА, КОЙТО ВСЪЩНОСТ СЪМ.

28.02.17
01:23

24.02.2017 и 25.02.2017
Храната и тренировките тогава:

Малко или много двата дена се смесиха в един. Нямаше време за тренировки бяха два дена релакс и вредни храни! Бях на стриктна диета от пица и други вредни храни. Причината беше рождения ден на рибката ми. Въпреки вредните храни се радвам, че успях да се заредя с позитивна енергия, както и да релаксирам.

26.02.2017
Храната и тренировките тогава:

Денят на мача! Нямаше много храна в този ден, но пак беше достатъчно. Разни сандвичи и протейново шейкче. Сигурно е имало и друго. Не си спомням да съм изпитвал глад, след мача се хапна китайско и у дома някакви наденички.

→ Волейбол. Ниво на натоварване: ВИСОКО
Изненадващо интензивна игра! Посрещачите останах без дъх в 4-тия гейм, същото и до голяма степен важеше и за мен(либерото). Резултатът беше сърце разбиващ (НИЕ:ТЕ) 23:25; 25:13; 24:26; 15:25. Определено не издържахме на темпото. В последния гейм сервизите не минаваха, атаката падна, резервите не успяха да се включат подобаващо и та така. Въпреки всичко съм доволен от играта ни. Като лично представяне бих казал, че се представих доста добре. Много хора ме поздравиха след мача (и то без капка “базик”!!!) , усещането беше приятно!

27.02.2017
Храната и тренировките днес:

З: Нямаше станах късно!
О: Крем супа, Сандвич с риба тон всичко от Farmers пак, почерпих се и две понички
→ Волейбол. Ниво на натоварване: Умерено
В: Сандвич не помня точно с какво месо, кашкавал и някакви сосове. Ще пия доста мляко преди да легна, защото виждам, че пак са ми взели зърнена закуска. Ох, детска радост!

Мисли:
Умора. Ама страшна умора! Сякаш се движех в кал. На играта се усещаше ленивостта и на другите момчета от отбора, определено нямахме обикновената ни острота. Бяхме доста изнервени, но всичко е нормално. Определено трябва да почна да ставам рано отново. Захарта в диетата ми е повече от колкото ми се иска, но имам разни планове за Март месец свързани с това, така че за момента ще се поглезвам още. Ще се опитам дневникът ми да стане малко по-детайлен, въпреки че и за сега ми допада съдържанието му. Нивото на вода трябва да се вдигне задължително!

Мнението беше редактирано от Axel на 28.02.17 01:23.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1