20.02.17
11:52
Здравейте,
обръщам се към вас с молба за съвет за това какъв спорт да започна да практикувам.
на 33 години съм и ако може да се каже че съществува заседнал начин на живот, то моя влиза в пълното му описание. Досега не съм тренирал нищо и буквално по цял ден седя, било то пред компютъра или телевизора. За да да сложим и черешка на торатата- пуша и пия. Въобще кондицията мо е пълен минус към момента.
Поради горното съм решил да направя някаква промяна в стила си на живот към повече активност. Едната част от тази промяна (мотивацията) ще гледам да дойде от мен. Трябва ми съвет обаче за другата част- каква конкретно да бъде активността?
От работата ни раздадоха едни карти на фирма (няма да я споменавам за да не е реклама), който позволяват да се позлва буквално всякакъв вид спорт/фитнес/спа и т.н. всеки ден, но трябва да бъде по един на ден.
Имайки в предвид това и като добавим към него моето физическо състояние в момента, какво бихте ми препоръчали да започна като активност? Тя може дори да бъде различна за всеки ден, макар че може и да ми дойде малко в повече, ако е ежедневна програмата....
Благодаря предварително.
Съчетай тренировките в залата с нещо в друг ден, което ти харесва - плуване, баскетбол, футбол каквото ти дойде на ум. Освен че трябва да има активност, трябва и да ти харесва...
22.02.17
01:18
Описваш мен, преди 4 месеца:) Аз също се чудех, карате ли, айкидо ли:))) Избрах фитнеса, защото той задължително върви със здравословно хранене. След като свалих 13 килограма и виждам, че още имам около 4-5 да свалям осъзнах, че не съм имал просто коремче :) Отказах цигарите преди година, пиех много рядко, но сега тотално спрях, твърдия алкохол .Пия само бира от време на време с приятели. Просто когато тренираш организма ти се противопоставя. Преди две седмици бях на годеж и изпих 50 грама уиски и 1 бира. На другия ден имах махмурлук който по принцип имам след бутилка уиски :))) С две ръце гласувам за фитнес, като може да добавиш и нещо друго, но фитнес задължително. И да знаеш, няколко години имах спа центрове. СПА не е спорт :)>) но можеш го добавиш след спорта:))) Успех
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече