Живота и спортните приключения на един Мартинатор

Прескочи до:

Вкъщи
Лицеви-3х25 с 45 секунди почивка между сериите и 2 след тях - общо 75
Коремни-100 след тях 3 минути почивка
Клякания-20+2*15-общо 50

На и около лост и успоредка-почивки 45 секунди между серии, около 2 минути - 3 между упражнения
Набирания - 13 надхват +2*6 широк хват- общо 25
Кофи- 25( уж за гърди*) + 13 трицепс +12 гърди- общо 50
Повдигания за прасец от стоеж - 25 два крака +*12 на един крак (13 на ляв) - общо 50
След това ударих една разходка до блока и входа на приятел и поех на екскурзия от ж. К. Овпа Купел 2, при обръщалото до първата спирка на автобус 45,след около 15 минути возене и от метростанция Вардар до Арена запад. Общо ходене - около 30-40 минути. Скромничко ттй като на другия ден (днес) бях решен да отида на 5кмрън. Как ви звучи?

Темата беше редактирана от Мартин Йосифов на 25.02.17 17:58.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Добре дошъл! :)

26.02.17
09:06

Честит дневник!))  кажи ни повече за себе си - килограми,височина, храната ти

26.02.17
09:18

Мартинаторът е на 18, над 190 :D, последно беше 75кг. Лекувам го от сплит на лостове :D и го зарибявам по кръговете и кондициите. С него се бяхме навили като се стопли да ставаме кросфитъри :P,  кръгове, бягания, кондиции. Той ще разкаже по-подробно. :)

казано от Боян Д. на 26.02.17, 09:18:

Мартинаторът е на 18, над 190 :D, последно беше 75кг. Лекувам го от сплит на лостове :D и го зарибявам по кръговете и кондициите. С него се бяхме навили като се стопли да ставаме кросфитъри :P,  кръгове, бягания, кондиции. Той ще разкаже по-подробно. :)

Казаното от Боян Д. е до голяма степен вярна информация, за което много му благодаря! Относно храната или домашни манджи или каквото намеря с месо навън. :D

05.03.17
11:20

казано от Мартин Йосифов на 05.03.17, 08:48:

Казаното от Боян Д. е до голяма степен вярна информация, за което много му благодаря! Относно храната или домашни манджи или каквото намеря с месо навън. :D

То хуу ама кога ще си описваш дневника? :D

казано от Tony Leen на 05.03.17, 11:20:

То хуу ама кога ще си описваш дневника? :D

Лека полека го почвам, предварително моля за разбиране зает човек съм :D Просто ще ми отнеме време да Ви свикна ;)
Та днес ще уточня тренировъчния ми график. Той включва задължителни тренировки 5 дена в седмицата -2 дена тренировки на лостове и/или вкъщи натоварващи горната  част на тялото, 2 дена за долна част и кардио тренировки и 1 ден плуване около километър 20 дължини по 25 метра и 5 дължини на стил. Падат ми се не повече от 3 поредни дена тренировки и общо два без задължителни тренировки, които често оползотворявам с разходки и  сие. За 10та седмица от 2017та (първата цяла на март) се получи така:
Понеделник - лостове - тренировка за сила, макар и не много силна тъй като се загаджихме с  много привлекателно момиче бегач
Вторник-плуване - гореспоменатите 20 *25м, 5 *25 на стил
Сряда - щателна разходка из Софията (почивка)
Четвъртък - клякания и коремни в час по Физическо сутринта, а следобеда лек крос за загрявка - спринтове 50 метра - крос за смяна на терена - фартлег около 70 спринт и 15тина ходене 3 пъти
Петък (днес) - мисля да “праскам” лицеви в домашни условия
Събота - 5кмрън, останалото не се знае до последно
Неделя-почивка

За днес толкова. Благодаря за вниманието! :)

10.03.17
16:38

.

Мнението беше редактирано от Боян на 10.03.17 18:22.

казано от Боян Д. на 10.03.17, 16:38:

казано от Мартин Йосифов на 10.03.17, 15:43:

Понеделник - лостове - тренировка за сила, макар и не много силна тъй като се загаджихме с  много привлекателно момиче бегач
! :)

Мартине, целият квартал знае вече, не пропусна и тука да се похвалиш. :D

Моля по същество. Това не е ли тренировъчен дневник? :)

Миналата седмица имах 1 бягане/1 бегова тренировка и постигнах време от 24:37,най-доброто ми за тази година, добре ли е имайки предвид че зимата не падах под 25 и правех само по 1 бягане?

12.03.17
11:06

казано от Мартин Йосифов на 12.03.17, 10:13:

Миналата седмица имах 1 бягане/1 бегова тренировка и постигнах време от 24:37,най-доброто ми за тази година, добре ли е имайки предвид че зимата не падах под 25 и правех само по 1 бягане?

Колко километра?

Не знам как съм изпуснал да спомена, че времето е за 5 километра, явно съм се развълнувал :D

Бонус- освежителната ми тренировчица в домашни условия:

Малко домошарка
80 коремни
1 минута почивка
10 клякамия с отскок върху табуретка 30 секунди планк-х2
Кратка почивка - около 30 сек
По 5 експлозивни напада на крак - 30 сек планк-по 10 - 30 секунди планк
Крстка почивка за записване
20 tippy toe Box jumps - 30 sec. Plank= x2
15 бърпита с лицеви за довършване

В сряда направих една средно интензивна с акцент върху сложни експлозивни елементи, но нея няма да опиша.

Това което ще опиша, обаче, е днешния ден за смазващо плуване, в който сериите бяха следните (за справка басейна е 25 метров) :
1.5х50м кроул- 30 секунди между повторение
Минута - минута и половина почивка
2.5х50 м гръб съчетано (отиване гръб връщане гръб или кроул) - 45 секунди почивка между повторенията
-3 връщания по гръб
-2 две на кроул
Минута и половина до 2 почивка
3.Бруст съчетано(с кроул, гръб и бруст) минута почивка между повторение
-2 кроул
-2 гръб
- 1 бруст
3 минути почивка
4. Делфин крака съчетано
-2 кроул
-2 гръб
-1 бруст
5. 10 полудължини бруст ръце

Общо около 1200 м и час и 15 минути прекарами на територията ма басейна :3

След ръцете на делфин се усетих с поне метър по широк в гърба. :D
Хайде със здраве

16.03.17
20:36

казано от Мартин Йосифов на 16.03.17, 20:27:

След ръцете на делфин се усетих с поне метър по широк в гърба. :D

Ми да почна и аз тогаз да плувам делфин за по-голям гръб :D ако може така от раз да си докарам гърба на Рони Колман - тогава всички билдъри нямаше да са по залите, а по басейните))

16.03.17
20:37

Колко смазващи може да са  1200м?...по 3 мин на 50м...при това си на 25м басейн, където се плува по-бързо по принцип. (dull)

казано от nervak на 16.03.17, 20:37:

Колко смазващи може да са  1200м?...по 3 мин на 50м...при това си на 25м басейн, където се плува по-бързо по принцип. (dull)

Начинаещ съм.

Ако го зарибиш и храненето му да стане кръгово и кондиционно,грешка няма да има Мартинаторът.

23.03.17
15:41

казано от Горан Здравков на 23.03.17, 15:34:

Ако го зарибиш и храненето му да стане кръгово и кондиционно,грешка няма да има Мартинаторът.

Ко, ко речи?

Тъй като отдавна не съм публикувал ще споделя най-скорошната си тренировка на лостовете. Постарах се да я направя експлозивна,  но не знам до каква степен ми се е получило :
1ва серия- статични упражнения:
5 свкунди задна везна
8 секунди хендстенд
2ра серия - втори дубъл статични упражнения (не знам какъв беше термина) :
5 секунди задна везна(като можех още)
10 секунди  хендстенд
3та серия - експлозивност на лост и успоредка
6 набирания до гърди раменен надхват
12 кофи с придвижване напред назад
4та -експлозивност на земя
14 лицеви с отскок на ляво и после на дясно
5та - 1/2 от 3та
6та- като 4та
7ма - като 5
8ма - 12 лицеви като в 4та
30 секунди почивка между сериите
Довършителна дейност - 20 вдигания на крака от вис на успоредка + 5 вдигания с разкрач.
Не ми трепереха ръцете от натоварване докато правех вдиганията, но не беше и слаба тренировка. Вие как мислите?

Днес денят не предвещаваше убийствена тренировка, но все пак посетих съоръженията в Борисова градина. Тренировката беше следната:
4*20 лицеви с по 30 секунди почивка между сериите (между последните две 45 секунди)
Без да искам починах 2 минути и половина след тези 4 серии, а  трябваше по-малко.
След това
4*6;12 - набирания широк надхват ;кофи с акцент гърди ( а може би трябваше акцента да е върху трицепса)
Почивки между сериите - 45 секунди.
Чувствах се много слаб и за това и тренировката не беше силна. Важното е, че след тренировката (и след като прекарах малко време с приятелката си 🙂 ) започнах да се чувствам по-добре.

Въпреки снеговалежите в този пролетен ден, аз все пак се разписах на лоста. 😎
Направих експлозивна тренировка с нисък обем, черпейки вдъхновение от един истински ветеран в тези среди-Dymag (по-скоро от неговия отдаден почитател Боян Д. но това са подробности 🙂)
Та за тренировката:
Загрях с кръгови движения за раздвижване на стави и сухожилия. Направих 2 опита за задна везна - 5 и 6 секунди и 30 секунди по-късно направих опит за хендстенд ( не се получи предполагам заради студа)
4 кръгови серии от 3 високи набирания (до долна гърда) на раменен надхват и 6 кофи с “отскок” напред (3) и назад (3)
Почивните сесии са 30 секунди.
След това преминах към лицеви с отскок наляво  и надясно (по 6) 30 секунди между сериите.
Макар да не е нищо особено успях поне  да не измръзна. 🙂

Денят е вторник, но пиша за неделя 🙂. Тогава бе един максимално оползотворен ден. Тренировката беше в домашни условия, но това не значи че е направена с по-малко хъс. Направих 5 суперсерии ( или кръгови серии... Не знам как е по-правилно да ги назова)
от следното:
-6 набирания на раменен подхват
-18 лицеви поради липсата на успоредка
Без интервал между упражненията и с 30 секунди почивка между сериите. След това цялото правя минута - минута и половина почивка (в случая минута и четвърт) и продължавам с бърпита.
Направих 10/8/6 без допълнителни тежести и с 45 секунди почивка между сериите.
Не знам, в действителност, колко сложна и тежка е тази тренировка през вашите очи, но аз постигнах желания ефект, а именно - задоволително натоварване. Пожелавам ви също да постигате желания ефект от тренировките си и приятен ден !

И днес успях да “сграбча” деня и да се разпиша на лостовете с една експлозивна тренировка. Тя беше следната:
4 серии от 3 набирания до гърди (до под тях първите 1-2 серийки) в комбинация с 6 кофи с оттласкване напред и назад, по 3 пъти на посока. Почивките бяха къси - 30 секунди, а след тези 4 серии - 1 минута.
След това направих 2 серии експлозивни лицеви с отскок на ляво и на дясно, по 6 на посока. Почивките  отново бяха по 30 секунди. Знам, че може  броя повторения е малък и за  това от следващия път ще ги увелича със съответно 1, 2 и 4 повторения. В допълнение днес почти не ги усетих сериите, дали защото вчера съм отпуснал достатъчно добре мускулатурата в басейна или защото просто свиквам на натоварено, аз не зная.
Ще вметна че в началото направих няколко опита за задържане на задна везна и хендстенд и се получи нещо от сорта на 11 секунди първото и 8 второто. Тази част от тренировката ме израдва максимално! 😊
Накрая се довърших с общо 30 бърпита, в серии от 11(личен рекорд след тренировка) ;7;6;4;2.
Днес бе силен ден, повече такива да има! 🙏☝️😎

26.04.17
21:07

Мартине, не може само релеф, трябва и функционалност ; )
Въпросче 1: кУга Крака?
Въпросче 2: Кажи честно, 30 бърпита ли не можеш?
Въпросче 3: Айде при Димаг петък следобед?

Мнението беше редактирано от Боян на 26.04.17 21:09.

Към Боян Д.
Отговор 1: крака правя сутринта, когато през деня ще ходя на лостове и когато е ден за почивка. Но прав си, ще почна по-често да ги  тренирам отделно от кардиото и разходите 😄
Отговор 2: Относно бърпитата - знам че бройката е незначителна, но все пак и скоро започнах да ги правя. Харесват ми като упражнение ще правя и по повече за напред 🙂
Отговор 3: Ще отговоря на лично съобщение. 🙂

Денят (за който пиша) е неделя. Локацията - Пловдив. Часът съвпада с времетраенето на Пловдивския маратон. След старта на маратона  поех на велико търсене на лостове в района, само за да разбера, след чукване в гугъл, че съм вървял в обратната посока на много хубава и уединена площадка в междублоковото пространство на  улица “3ти март”. Но ги намерихме все пак🤘. Не бях напълно със силите си но пак успях да изкретам една не лека тренировчица:
Загрявка - 5 бърпита и кръгови движения за стави и сухожилия
Същинска част :
4 суперсерии от по 6 набирания на широк надхват и 12 кофи със стегнат корем.
2 серии от по 20 лицеви.
10 бърпита за финал.
Почивки между сериите  - 30 сек.
Почивки след сериите - 1 мин.
Четейки написаното, всъщност не изглежда въобще толкова невероятна тренировка,но в моя защита ще кажа че втори ден бях сериозно недоспал и се радвам, че въобще успях да направя някаква тренировка🤗!
P. S. Трябва повече да тренирам крака и смятам за довършване след тренировка да правя или упражнения за  крака или бърпита. Лека полека ще почна и тях да ги тренирам яко 😎.

Днес ще ходя на лостовете, а не съм записал предишната си тренировка. Не беше нищо особено :
Загрявка
Задна везна - 8 секунди ;5 секунди ;6 секунди - много се изкефих колко добре ми се получи :P
Хендстенд - 3 секунди ; 5
Тренировка -
4 суперсерии от 4 набирания до гърди на раменен надхват и 8 кофи напред назад
Почивки 30 секунди между сериите
1 минута след тях
2*12 лицеви напред-назад
24(+6) напади

Почвам във всяка тренировка на лоста да включвам поне по 1-2 серийки упражнения за крака. Да има 🙂

Тренировката на лоста от вчера в Надежда в  близост до Лидл на ул. “Никола Жеков”. По-скоро зад ‘’ Фантастико”-то в същия район, но да не издребняваме 🙂 . Терсене ми беше докато намеря къде да тренирам. В 54то или в 15то училище попсднах само на успоредка, но не се задоволих с половината уреди 🙂. И та направих една добре влезнала тренировчица, преди обилно хапване на домашно сготвено :

Надежденско
3*(5+10) набирания тесен надхват и кофи за гърди
30 секунди между серии
1 минута след сериите
3*(20+10) лицеви и клякания
Последна серия +5 за всяко
30 краковдигания на успоредка
Почивките бяха все по 30 секунди след едната минута.
Приемам всякакви критики, но на  мен лично добре ми се отрази тренировчицата. 🙂

За да не правя впечатление на кръшкач, ще вметна, че макар да записвам само едната от тренировките от миналата седмица съм направил още една, от която не съм доволен и, която не смятам да записвам.
Втората тренировка за миналата седмица, конкретно направена в неделята беше следната :
Задна везна-5 сек. / 7 сек. /6 сек.
30 секундна почивка за записване
Хендстенд - 7 сек. /10 сек. /5 сек.
Още 30 секунди.
Основна част
3*(3+6) високи набирания на раменен надхват + кофи с отскок напред-назад (по-малко повторения от миналата така тренировка защото акцента беше на експлозивните лицевите опори)
Не си спомням точно но почивката беше или 45 или 60 секунди.
3*16 лицеви със страничен отскок (последната серия малко едвам я избутах, но в крайна сметка успях)
И тук май бяха 30 секундни почивките.
Относно акцента следващия път ще увелича повторенията като цяло. 🙂

Днес тренирах на лостовете и записвам предишната тренировка. Тази от сряда, по-конкретно. Ще се настигна някой ден, обещавам! 🙂

Силова в Бояна 17.05
5 серии от 5+10 - набирания тесен подхват + кофички
30 секунди почивка между сериите 
1 минута и 25 след тях
3 серии от 20+10 лицеви и клякания
По 45 секунди между последните серии, почивка.
Направих малко повечко серии от оби
Включих и някое,  и друго упражненийце за крака, по препоръка на Боян Д. за която препоръка съм много благодарен и по-удовлетворен от тренировките си. Направих малко повече серии от обикновено, тъй като бях притеснен покрай матурите, въпреки че реално погледнато се бях подготвил добре 🤔. Спомням си как преди време, Бобо(същия индивид от по-горе) ми каза нещо за целите обвързани с тренировките. Едва няколко месеца след това, и след няколко седмици интензивно учене по литература успявам да оприлича себе си с Яворовия лирически герой от “Песента на човека” именно защото не се води житейски от конкретна цел, а от “жажда”. Та и аз така, нямам краткосрочна цел но имам “жажда” за спорт, която от време на време става неуписуема и трудно утолима, заради което не винаги ѝ се отдавам напълно. Много съм благодарен, че си направих регистрация тук! 🤗

21.05.17
00:12

казано от Мартин Йосифов на 20.05.17, 20:30:

Марти, 20 лицеви и 10 клякания в суперсерия?! Кажи честно 😄ДДДДД

Включих и някое,  и друго упражненийце за крака, по препоръка на Боян Д. за която препоръка съм много благодарен и по-удовлетворен от тренировките си.  Спомням си как преди време, Бобо(същия индивид от по-горе) ми каза нещо за целите обвързани с тренировките. Едва няколко месеца след това, и след няколко седмици интензивно учене по литература успявам да оприлича себе си с Яворовия лирически герой от “Песента на човека” именно защото не се води житейски от конкретна цел, а от “жажда”. Та и аз така, нямам краткосрочна цел но имам “жажда” за спорт, която от време на време става неуписуема и трудно утолима, заради което не винаги ѝ се отдавам напълно.

Момче, тая Албена ти е взела акъла 😄 / пояснявам - на Мартин му се е паднала “Албена” на Йовков на матурата 😄 /

Мнението беше редактирано от Боян на 21.05.17 10:58.

казано от Боян Д. на 21.05.17, 00:12:

Марти, 20 лицеви и 10 клякания в суперсерия?! Кажи честно ДДДДД

Включих и някое,  и друго упражненийце за крака, по препоръка на Боян Д. за която препоръка съм много благодарен и по-удовлетворен от тренировките си.  Спомням си как преди време, Бобо(същия индивид от по-горе) ми каза нещо за целите обвързани с тренировките. Едва няколко месеца след това, и след няколко седмици интензивно учене по литература успявам да оприлича себе си с Яворовия лирически герой от “Песента на човека” именно защото не се води житейски от конкретна цел, а от “жажда”. Та и аз така, нямам краткосрочна цел но имам “жажда” за спорт, която от време на време става неуписуема и трудно утолима, заради което не винаги ѝ се отдавам напълно.

Момче, тая Албена ти е взела акъла  / пояснявам - на Мартин му се е паднала “Албена” на Йовков на матурата  /

Аз не казах ли някъде по-нагоре, че ще почна да тренирам краката лека-полека? 😄 и не Албена, Бояне, а литературата като цяло ми е влезнала под кожата... 😭 😂

Мнението беше редактирано от Мартин Йосифов на 23.05.17 10:49.

Днес е хубав ден, утре ми е абитуриентския бал, аз не тренирах, защото докато се прибера стана твърде късно, а имах и други планове. Съжалявам за НЕдеянията си и обещавам утре да компенсирам!

Въпреки днешната невъзможност, в събота на 20 направих една лека експлозивна тренировка, въпреки недоспиването:

В квартала :
Задна везна - 12/8/7 секунди
Хендстенд - 11/17/12 секунди
4*(4+8) (експлозивни набирания на надхват и кофи с отскок напред-назад)
2*16 - лицеви със страничен отскок
Бърпита - 10+10 +5
Почивки през около половин минута между всяка серия.
ПАУЪР! 😂

Лятото се задава, а аз започвам да се чудя какво да правя със себе си за да съм пълноценен 🤔?

Тренировката ми от петък, 26.05
Същата като предишната, но с бърпита за загрявка и финал - 10
Задна везна - 6/4 сек. /3ти път не можах
Хендстенд - 7/9 почвам да му хващам цаката/10 секунди
Лицевите бяха просто с изтласкване нагоре

Макар малко недоспал и след бал, успях някакси да изквася и тази тренировка. Решен съм поне в една от двете седмични тренировки да правя и бърпита, а в другата серии упражнения за крака и lower body като цяло.

Ще си потърся и някаква работа, в случай, че баща ми няма възможност да ме взима със себе си да “чиракувам”.  🙂

Тренировката на 28.05, неделя:

4*(5+10) - набирания тесен подхват + кофи
30 секунди почивка между
1 минута и 25 след
2*(20+10) лицеви и напади
По 45 секунди между
По 10 вдигания за прасец на крак от шведска стена
10 такива с допълнителен натиск

Тази ми се получи добре, правих вдигания за прасец, защото не знаех какви ще са ми възможностите. Започвам лека полека да изпипвам съотношението на сериите от различни упражнения. Също интегрирам повече упражнения за крака. Постепенно ще увеличавам и доизпипвам нещата. Доволен съм 😌!

Мнението беше редактирано от Мартин Йосифов на 31.05.17 20:19.

Тренировката от 31. 05 сряда :
Чувствах се по-енергичен заради плуването миналия ден и може би малко се изхвърлих с тази тренировка :

Задна везна - 10/8/4 не е зле
Хендстенд - 10/7/9 усетих го как да стане
2*(4+8) експлозивни набирания с пускане на лоста и кофи с изтласкване( по 1 такава серия преди и след следващите; последната я избутах едвам)
2*(4+8) обикновени експлозивни серии- набирания на раменен подхват до гърди + кофи с напреден и назаден отскок  (след втората серия ми бяха доста по тегави)
3*12 лицеви - страничен/напреден / обикновен (на 1 място)  отскок
2*5 бърпита с набиране
12 бърпита - нов рекорд

Дали не се изхвърлих? Усетих, че макар да не беше нещо кой знае какво добре се изморих, предлагам заради дългите разходки сутринта и след лостовете. Вечерта ми беше трудно да заспя, което се случва всеки път когато прекаля с тренирането😞. Взимам си поука занапред. 👌

Тренировката ми от 04.06, след изпит, 3-4 часа сън и запушен нос с  Боян Д. привечер, на площадката в Овча купел 2.

4*(5+10) - набирания широк подхват + кофи
30 секунди почивка между първите 4 серии
1 минута  почивка след тях
2*(20+10) лицеви и клякания(с отскок)
По 45 секунди между последните 2 серии
1 минута след тях
Краковдигания - 20

Кляканията с отскок ми харесаха, но може би прекалих с бройката. На другия ден, правейки си базовата тренировка малко ме наболяваха, а няколко дена по-късно и дясното коляно, конкретно.
Хубава тренировка, в натоварен ден - аз съм доволен. 😌

Последната тренировка на лостове, която съм правил скоро, защото не се чувствам добре :
07.06 - Сряда
Handstand - 10/13/13
Back lever - 8/6/6
3*(4+8) набирания с пускане на лоста (1)и до гърди(2) и кофи с изтласкване нагоре и напред-назад ( 1½/1½)
Експлозивни лицеви - 3х12(1х нагоре;2х напред-назад )
Бърпита - 2*8 с лицевс и клек
Почивки
- 30 секунди между еднакви упражнения
- 60-75 между различни  упражнения.

Тренировката беше на лошо време (мрачно, влажно и леко дъждовно)  и вероятността тогава да ми е отслабнала имунната система е голяма.
Още нещо, което правех по време на тренировката - slav squat. Почнах да го правя на почивките към края на тренировката или след половината. Беше забавно, ако не друго. 🙂

Тъй като тази седмица по здравословни причини не можах да тренирам особено пълноценно, даже напротив - почти не съм тренирал като цяло за да не възпрепятствам оздравяването си. Та за това ще споделя какви допълнителни тренировки със собствено тегло правя.
Освен лостовете задължително два пъти седмично правя и 3 по-малки и покриващи най-важното физ зарядки. Те са следните :

Понеделник и петък - дните ми за почивка - правя 1 серия от много повторения лицеви, клякания и коремни преси. Идеята ми е чрез тях да развия базовата си сила и да спомогна прогреса си в останалите тренировки. Почнах от по 5 повторения всяко сега съм на 35. Искам да стигна до 100 но ще ми трябва постоянство. Вдигам бройките с 5 през около месец. Тъй като коремните са по-лесни тях ги вдигам на всяка тренировка, а вдигне ли се бройката до двойно повече от останалите упражнения, вдигам тяхната бройка с 5 и рестартирам цикъла на увеличаване на коремните.

Освен това се занимавам и с плуване,  което заради стреса покрай изпитите последния месец, не практикувах много редовно и бягане вече 2 пъти през делничните дни и веднъж през уикенда, на 5кмрън.
Беговите ми тренировки са един крос, по възможност с изчакване и един фартлег на игрището пред блока. Фартлега го правя 10 тина обиколки редуване на бързо и нормално темпо в съотношение 50/50 за 1 една обиколка.

Наскоро добавих и допълнителна базова тренировка, само че с основни упражнения на лостовете - бройката за набирания я изкарвам като деля на 5 бройката лицеви от другата базова тренировка. От там схемата е следната - лицеви/5 =1 хN набирания ;2xN кофи;3xN leg raise; 1xN burpee. Това го правя в дните за експлозивни  тренировки, за да не повтарям уоражненията.

Надявам се да съм се изразил ясно, за да знаете по-добре как оползотворявам част от лятото си! 🙂

Вчера направих първото си бягане от около седмица. Вярно беше само 1,2 километра фартлег (5 обиколки на 120то училище на Лозенец, 1 една по стената на училището, 4 с по стената и оградата).
Освен това направих долния минимум сложни движения със собствено тегло
Задна везна - 8 /8 / (3) секунди
() - не го зачитам като успешно задържане защото е под 5 секунди
Хендстенд - 9 (не засякох цялото време) / 10 (по-трудно хванах баланса) /8,5 секунди (мисисипита)
В допълнение направих и 7 стриктно изпълнени набирания на широк хват ; 14 кофи на “дебела”  успоредка (маймунска стена ; monkey bar) и още 3 набирания на по-дебел лост.
Вечерта отново трудно заспах и днес бих могъл да си дам малко почивка.

Полу-тренировката ми от сряда (полу, защото вечерта се събудих преждевременно от сън)
Задна везна - 7/5
Хендстенд - ~9/~9
Набирания с катерене и спускане на шведска стена с диагонален наклон + кофи с изтласкване от успоредка (нагоре и  напред-назад) (4+8)*2
Лицеви с пляскане и с вдигане на ръце до глава (50/50) + клякания с отскок =12+6
След това направих и 12 краковдигания с още 8 странични такива (4 на страна)

По едно време се чудех дали изобщо да тренирам, но приятелката ми ми напомни, че единствената лоша тренировка е пропуснатата и направих половината от това, което правя попринцип. Не я усетих като твърде изморителна и ми мина през ум след седмица да си  утежня нормалната тренировка или с повече серии, или с повече повторения,  с допълнителни , или различни упражнения, но не съм го измислил все още.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1