02.03.17
20:16
Здравейте! На 18 години съм, висока 1.63, 50 килограма. От скоро започнах да ходя на фитнес и да спазвам стриктно НВД. Целта ми е да стопя мазнините, в същото време да не губя мускулна маса.Планирам да си купя суроватъчен протеин и да го пия само след тренировка, но ми трябва помощ с избора. Нещо наистина качествено и най- доброто на пазара, цената е без значение. Много ще съм благодарна, ако ми помогнете . :)
Темата беше редактирана от Лиа Ботева на 02.03.17 20:17.
02.03.17
21:40
казано от Tony Leen на 02.03.17, 21:08:
Не ти е нужен протеин на прах за да топиш мазнини
Аз не искам да пия протеин, за да топя мазнини, а за да си възстановя мускулите след тренировка, да заместя едно хранене и да поддържам метаболизма си в най- доброто състояние. Все пак правя и силови тренировки, не искам да разрушавам мускулната си маса.
02.03.17
22:28
Ако цената не е от значение, аз пия Gold standard на Optimum nutrition. Вкусотийка:) Една доза съдържа 24 гр. протеин, 5,5 гр. BCAA и 4 гр. глутамин. Естествено, ще има и такива които ще кажат, че само идиоти дават такива пари за протеин и ще сравнят цената със 7 кофи пилешко филе. Ако разчиташ на протеина да ти замести ядене, бъркаш. Като заместител на ядене препоръчват гейнърите , но аз не съм опитвал . Като цяло аз приемам протеин на прах само ако не ми стига дневната доза според режима. Протеина затова е в категорията на добавките , да го добавиш към дневния режим, а не да разчиташ на него. Относно “разрушаването” на мускулите, ако не приемаш протеин на прах също грешиш. Това по скоро зависи от това дали си си приела дневните дози белтъчини, въглехидрати и мазнини спрямо режима и дали не си на прекалено голям дефицит. В този форум има достатъчно хора които не пият изобщо протеин на прах, а си хапват белтъчна храна, което е най добрия вариант. Аз също вече почти вече не приемам на прах, използвам го евентуално да си подсладя овеса сутрин :) Станах фен на изварата вечер с малко орехчета:)
Мнението беше редактирано от The Barber на 02.03.17 22:31.
02.03.17
23:30
казано от Barber на 02.03.17, 22:28:
Ако цената не е от значение, аз пия Gold standard на Optimum nutrition. Вкусотийка:) Една доза съдържа 24 гр. протеин, 5,5 гр. BCAA и 4 гр. глутамин. Естествено, ще има и такива които ще кажат, че само идиоти дават такива пари за протеин и ще сравнят цената със 7 кофи пилешко филе. Ако разчиташ на протеина да ти замести ядене, бъркаш. Като заместител на ядене препоръчват гейнърите , но аз не съм опитвал . Като цяло аз приемам протеин на прах само ако не ми стига дневната доза според режима. Протеина затова е в категорията на добавките , да го добавиш към дневния режим, а не да разчиташ на него. Относно “разрушаването” на мускулите, ако не приемаш протеин на прах също грешиш. Това по скоро зависи от това дали си си приела дневните дози белтъчини, въглехидрати и мазнини спрямо режима и дали не си на прекалено голям дефицит. В този форум има достатъчно хора които не пият изобщо протеин на прах, а си хапват белтъчна храна, което е най добрия вариант. Аз също вече почти вече не приемам на прах, използвам го евентуално да си подсладя овеса сутрин :) Станах фен на изварата вечер с малко орехчета:)
Много благодаря за препоръката! Проблемът ми е, че не обичам яйца, нито мога да ям много месо, отделно след тренировка изобщо не съм гладна, или ако съм, е за нещо сладко. Както Вие казахте - не приемам дневните дози белтъчини, нито въглехидрати, а пък протеинът съдържа и от двете, на всичкото отгоре е и вкусен. (nlove10) Само че аз, както винаги, избързах и вече поръчах Optimum Nutrition Platinum Hydrowhey. Имате ли някакво мнение за него? Благодаря отново :)
02.03.17
23:54
казано от Лиа Ботева на 02.03.17, 23:30:
казано от Barber на 02.03.17, 22:28:
Много благодаря за препоръката! Проблемът ми е, че не обичам яйца, нито мога да ям много месо, отделно след тренировка изобщо не съм гладна, или ако съм, е за нещо сладко. Както Вие казахте - не приемам дневните дози белтъчини, нито въглехидрати, а пък протеинът съдържа и от двете, на всичкото отгоре е и вкусен. (nlove10) Само че аз, както винаги, избързах и вече поръчах Optimum Nutrition Platinum Hydrowhey. Имате ли някакво мнение за него? Благодаря отново :)
След като вече сте поръчала, има ли значение какво мисля:) Протеина може да замести липсата на белтъчини в храната , но на въглехидрати не бях чувал :) Въглехидрати съдържа гейнъра, но както казах , не съм използвал такъв тип продукт за да давам съвети. Със сигурност обаче знам, че гейъра замества храна, но не системно кайто Вие искате да го приемате. Като цяло не сте на прав път , но така като гледам няма как да ви разубедим, по скоро липсата на резултати ще ви накара да се замислите . Вариантите са два: Или ще се демотивирате и ще се откажете или ще се отнесете по сериозно към започването на един правилен режим на хранене. Поддържането на добра фигура за мен означава тотална промяна на мислене , начин на живот, хранене и тн. С временни мерки, заместители на храна и тн. не се получава . Говоря не като специслист по хранене, а като нормален човек като вас който промени начина си на живот, свали 13 кг за 4 месеца и продължава да прогресира .
Мнението беше редактирано от The Barber на 02.03.17 23:55.