Мнения и препоръки относно промяна на хранителния режим

07.03.17
17:21

Здравейте!

скоро ще започвам период на чистене и ми се иска да получа вашите мнения и препоръки, относно промените, които ще направя с настоящия си режим. На 24 години съм, 85кг, 182см, екто-мезоморф с около 15% телесни мазнини. Занимавам се от доста време със фитнес, но с прекъсвания.

Тренирам 3-4 пъти седмично по сплит гърди - бицепс; гръп - трицепс; крака - рамо с концентрация върху базови упражнения. Приемам суроватъчен протеин, глутамин и креатин.

Храненето ми е сравнително подобно всеки ден и се въти около следното:

1) Веднага след ставане 30гр суроватъчен протеин + 5гр глутамин + 5гр креатин

2) Закуска около половин час след протеина - 250гр кисело мляко + 50гр овесени ядки + половин банан + 1сл мед + 5гр ленено семе

3) 30гр сурови бадеми + 10гр бразилски орех

4) Обяд - 200гр пилешко филе на грил + 150гр салата със зехтин(зелена; домати; цвекло с моркови...) + 150гр ориз (изтеглен сурово състояние)

5) 3 цели варени яйца + някаква салата

6) Доза суроватъчен протеин + креатин + глутамин + 1 банан ( в повечето случаи това е следтренировъчното ми хранене)

7) Вечеря - 200гр пилешко филе на скара + салата със зехтин + 200гр картофена салата (или грах с брокули; или 50гр ориз)

8) Преди лягане - 1 сл сусамов тахан (черен)

Както казах, понякога заменям някое хранене с друго, което има подобни стойности като макронутриенти.

Тренировката ми е или сутрин веднага след ставане, или между хранене 5 и 6.

За момента не смятам да изготвям специална програма за чистене, а само да премахна малко въглехидрати (около 100гр ориз) и заменя част от тях с мазнини (1авокадо), и махна креатина и добавя на негово място БЦАА. Ще добавя и кардио след всяка тренировка.

Смятате ли, че това ще е достатъчно за първите 1-2 месеца от чистенето, или трябва да започна с промяна на режима? Всякакви препоръки, грешки и критики относно храненето са добре дошли :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1