09.03.17
16:36
Здравейте ! Тъй като след кратко търсене в интернета видях доста противоречиви мнения (някои казват , че ако взимам креатина с мляко а не с вода или сок ефекта ще е по-малък ,а други казват , че това не е вярно) ,затова реших да пиша тук .
Та има ли проблем ако взимам креатина с мляко ?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Skygear на 09.03.17, 16:36:
Здравейте ! Тъй като след кратко търсене в интернета видях доста противоречиви мнения (някои казват , че ако взимам креатина с мляко а не с вода или сок ефекта ще е по-малък ,а други казват , че това не е вярно) ,затова реших да пиша тук .
Та има ли проблем ако взимам креатина с мляко ?
Няма значение с какво го пиеш. Най ми е вкусно вода:мляко 1:1 + 2-3с.л. мед + креатин. Пийш го когато си решиш - на закуска, преди тренировка,след тренировка..изобщо креатина е универсален
09.03.17
21:50
казано от Tony Leen на 09.03.17, 18:54:
казано от Skygear на 09.03.17, 16:36:
Та има ли проблем ако взимам креатина с мляко ?Няма значение с какво го пиеш. Най ми е вкусно вода:мляко 1:1 + 2-3с.л. мед + креатин. Пийш го когато си решиш - на закуска, преди тренировка,след тренировка..изобщо креатина е универсален
Четох че мога да го слагам в протеинов шейк, но не намирам инфо мога ли да смеся cell mass и протеин в моя случай сутрин след ставане. Четох в един английски форум, че глутамина в cell mass нещо се биел с протеина, но не ми е толкова добре английския:(
казано от Barber на 09.03.17, 21:50:
Четох че мога да го слагам в протеинов шейк, но не намирам инфо мога ли да смеся cell mass и протеин в моя случай сутрин след ставане. Четох в един английски форум, че глутамина в cell mass нещо се биел с протеина, но не ми е толкова добре английския:(
Незнам колко ще се усвои креатина след ставане (т.е. на гладно), в твоя случай ще е по-добре след закуска :)
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 10.03.17 08:24.
10.03.17
09:17
казано от Tony Leen на 10.03.17, 08:19:
казано от Barber на 09.03.17, 21:50:
Незнам колко ще се усвои креатина след ставане (т.е. на гладно), в твоя случай ще е по-добре след закуска :)
Вече го ударих :) На кутията пише 2 пъти дневно. Не пише кога и как, което за мен значи “глей си кефа” :) все пак когато тренирам втората доза ще я пия след тренировка .
казано от Barber на 10.03.17, 09:17:
Вече го ударих :) На кутията пише 2 пъти дневно. Не пише кога и как, което за мен значи “глей си кефа” :) все пак когато тренирам втората доза ще я пия след тренировка .
Не е задължително да са две дози, може да е една, но да е 3-5грамова.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 10.03.17 09:55.
Най ми е вкусно вода:мляко 1:1 + 2-3с.л. мед + креатин.
Креатина ли придава този невероятен вкус на комбинацията :D
Иначе и аз го пия на гладно, преди закуска и след тренировка.
казано от deqn91 на 10.03.17, 10:44:
Най ми е вкусно вода:мляко 1:1 + 2-3с.л. мед + креатин.
Креатина ли придава този невероятен вкус на комбинацията :D
Да! , в момента пия най-бюджетния креатин - този на амикс и има вкус на нишесте :D
казано от deqn91 на 10.03.17, 10:44:
Иначе и аз го пия на гладно, преди закуска и след тренировка.
На гладно сутрин не е препоръчително, за да влезе креатина в кръвта оптимално трябва да “удариш” инсулина, а това може да стане като добавиш малко прости въглехидрати към напитката или просто от храната на закуска.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 10.03.17 15:05.
казано от Tony Leen на 10.03.17, 14:58:
На гладно сутрин не е препоръчително, за да влезе креатина в кръвта оптимално трябва да “удариш” инсулина, а това може да стане като добавиш малко прости въглехидрати към напитката или просто от храната на закуска.
Това пък къде го прочете? Няма такова нещо. Няма никакво значение кога и на колко приема поемаш дневната доза креатин, нито дали го пиеш на гладно, със или без въглехидрат. Единственото неподходящо време за приема му е преди тренировка, но причините са други. Не е желателно и да се приема с кисели напитки или храни.
Креатинът прави депо и поддържа стабилно плазмено ниво за повече от 24 часа.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.03.17 15:09.
казано от Boby_ на 10.03.17, 15:08:
Това пък къде го прочете? Няма такова нещо.
А защо мислиш професионалните бодибилдъри си вкарват една инжекция инсулин + пият голяма доза декстроза и няколко дози протеин,креатин в едно след тренировка? Не засягам въпроса със стероидите и не мисля че след малко е логично някой да коментира “Ами те са на стероиди!”, да такива са, но това не променя факта че инсулина помага на креатина оптимално да влезе в кръвта дори и при нормално трениращ човек
казано от Tony Leen на 10.03.17, 15:39:
казано от Boby_ на 10.03.17, 15:08:
Това пък къде го прочете? Няма такова нещо.
А защо мислиш професионалните бодибилдъри си вкарват една инжекция инсулин + пият голяма доза декстроза и няколко дози протеин,креатин в едно след тренировка? Не засягам въпроса със стероидите и не мисля че след малко е логично някой да коментира “Ами те са на стероиди!”, да такива са, но това не променя факта че инсулина помага на креатина оптимално да влезе в кръвта дори и при нормално трениращ човек
Мислиш, че си бият инсулин, за да усвояват по-добре креатина, а не защото инсулинът е анаболен хормон? :D Пробвай с друга хипотеза.
10.03.17
16:09
Сложих протеина в закуската от овес значи мога да сложа и cell mass. Улеснявате ме доста. Благодаря :)
Мнението беше редактирано от The Barber на 10.03.17 16:11.
казано от Boby_ на 10.03.17, 15:51:
Мислиш, че си бият инсулин, за да усвояват по-добре креатина, а не защото инсулинът е анаболен хормон? :D Пробвай с друга хипотеза.
Мисля, че трябва да прочетеш, а не да говориш наизуст. Чрез добавен инсулин се увеличава не само усвояването на креатина, но и на протеина. Инсулинът е силен хормон и главно се използва да се усвояват повече хранителни вещества от храната.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 10.03.17 16:14.
10.03.17
16:20
казано от Tony Leen на 10.03.17, 16:12:
Инсулинът е силен хормон и главно се използва да се усвояват повече хранителни вещества от храната.
Най-вече се усвоява шоколадът, който един мармот завива в станиол :D
Мисля, че трябва да прочетеш, а не да говориш наизуст. Чрез добавен инсулин се увеличава не само усвояването на креатина, но и на протеина. Инсулинът е силен хормон и главно се използва да се усвояват повече хранителни вещества от храната.
Хормон и ензим са различни неща. И недей праща чичкото да чете, че идея си нямаш колко и какво съм прочел. Едва ли си виждал толкова книги на едно място. ;)
Основната полза на инсулина след тренировка е да неутрализира кортизола, който е с катаболен ефект, а не да подпомага усвояването на креатина.
взаимодействието между декстрозата и креатина. Декстрозата е проста захар и “удря” инсулина
http://www.livestrong.com/article/465112-how-much-dextrose-do-you-mix-with-creatine-for-bodybuilding/
” Researchers at Baylor University in Texas tested whether varying amounts of dextrose affected creatine’s absorption. Results showed that the group consuming 18 g of dextrose with creatine had greater increases in absorption and retention than the group consuming 5 g of dextrose with creatine, according to “Journal of the International Society of Sports Nutrition.”
и това
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9843739
” These findings demonstrate that insulin can enhance muscle creatine accumulation in humans “
казано от Ulmo на 10.03.17, 19:31:
Основната полза на инсулина след тренировка е да неутрализира кортизола, който е с катаболен ефект, а не да подпомага усвояването на креатина.
Кортизолът по време на цикъл е далеч по-малък, от този в ПСТ-то. Логиката ми подсказва, че това не е основната полза от инсулина. Говорим за професионалисти, които използват инсулинови инжекции нали? При нормално трениращите нещата стоят по различен начин
15.03.17
17:36
Без значение с каква течност ще се приема.Необходимо е и време,за да се натрупа в огранизма.Повечето съветват да се пие след тренировка.За мен лично дали ще е преди или след,няма значение.Важното е да е ежедневно.
15.03.17
18:38
казано от Ангелина Ковачева на 15.03.17, 17:36:
Без значение с каква течност ще се приема.Необходимо е и време,за да се натрупа в огранизма.Повечето съветват да се пие след тренировка.За мен лично дали ще е преди или след,няма значение.Важното е да е ежедневно.
Преди тренировка , е единственото време в което не се препоръчва да се пие креатин . Пише го в статията за креатина , не е обяснено защо. По всяко друго време не е проблем да пие.
15.03.17
20:32
Аз лично от моя опит съдя,че за мен няма значение от времето на приема.Вероятно ще има значение,макар да не е описано.Аз пия единствено сутрин,всеки ден.Не тренирам всеки ден.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече