19.03.17
07:25
Здравейте ! На 18г съм , 178 висок около 70кг Бихте ли ми предложили хранителен режим за чисто покачване в който да съдържа част от следните храни : овес , риба , ядки , яйца.По-точно бих искал да ми обясните как да си разпределя храната през деня. Тренирам всеки ден в домашни условия. Имам достатъчно уреди и правя кръгови колкото да не се отпускам , но последно време това не се получава особенно добре и се омазних малко. Искам да се фокусирам главно над хранителния си режим за момента а в последствие и върху тренировките. Благодаря предварително!
21.03.17
08:14
Здравей!
Няма строго определени и общовалидни правила.
Какво те притеснява в сегашното ти разпределение на храната? Какво е то?
Какво ти се иска да подобриш или смяташ, че не правиш добре?
казано от Mitko Sirdjikov на 19.03.17, 07:25:
овес , риба , ядки , яйца.По-точно бих искал да ми обясните как да си разпределя храната през деня. !
За покачване - lean bulk, т.е. трябва да си до 500ккал над калориите ти за поддръжка на тегло.
Яйцата задължително ги сложи за закуска, може и овес да добавиш. Рибата - за обяд, ядките за предпочитане вечерта. С рибата трябва да хапваш и някой въглехидрат - хляб,картофи..
21.03.17
09:58
казано от Tony Leen на 21.03.17, 09:10:
Яйцата задължително ги сложи за закуска...
Защо?
Рибата - за обяд...
Риба за вечеря не може, правилно ли разбирам?
ядките за предпочитане вечерта
Ядене на ядки по обяд до какви резултати ще доведе?
500 kcal енергиен излишък ще му осигурят ли нужното със сигурност?
казано от Кольо Пияндето на 21.03.17, 09:58:
Защо?
Рибата - за обяд...
Според мен е така, според теб може да не е така
1. Яйцата са бърз протеин, пък и всеки закусва яйца сутрин)) е то верно някой минават по тъч линията и ядат сандвич с шпеков салам
2. Рибата няма значение, но винаги със въглехидрат
3. Фъстъците са мазнини, а мазнините убиват апетита ако са ядат през деня, Все пак иска да качва момчето и му трябва апетит.
4. 500ккал излишък са напълно достатъчни за чисто покачване с минимално увеличаване на подкожните. При излишък 800-1000ккал се води “dirty bulk”, т.е. омазняването е много по-голямо.
Tony, радва ме факта, че искаш да помогнеш, но доста неща не са ти съвсем ясни и си прекалено краен в изказванията си. Така само можеш да объркаш автора и да го подведеш с лъжлива информация
казано от Tony Leen на 21.03.17, 10:42:
казано от Кольо Пияндето на 21.03.17, 09:58:
Защо?
Рибата - за обяд...
Според мен е така, според теб може да не е така
1. Яйцата са бърз протеин, пък и всеки закусва яйца сутрин)) е то верно някой минават по тъч линията и ядат сандвич с шпеков салам
3. Фъстъците са мазнини, а мазнините убиват апетита ако са ядат през деня, Все пак иска да качва момчето и му трябва апетит.
4. 500ккал излишък са напълно достатъчни за чисто покачване с минимално увеличаване на подкожните. При излишък 800-1000ккал се води “dirty bulk”, т.е. омазняването е много по-голямо.
1. А като се добави и мазнините от жълтъка, не става ли малко по-бавен този протеин :)
2. Защо? Аз като вечерям риба със салата, даже и авокадо или маслини добавям, проблем не съм видял.
3. Какво пречи за междинно хранене да се сложат? Аз ги ползвам за следобедна закуска.
Не е грешно и твоето предложение, но си се изказал малко крайно :)
21.03.17
11:22
1. Яйцата са бърз протеин...
Може би си прав... може би.
http://www.bb-team.org/articles/4290_protein-chast-vtora
...пък и всеки закусва яйца сутрин...
Безупречен аргумент, признавам.
Няма как да противореча на това.
Друго месо може без въглехидрат, но риба - винаги с въглехидрат.
Канон. Железен.
Аз пък съм чувал, че мазнините съдържат енергия. Момчето има ли нужда от енергия всъщност? И може ли тя да е от мазнини в друг момент, не само вечер?
Приемам, че си изчислил колко енергия ТОЧНО приема питащият с храната си... разбира се, знаеш и ТОЧНО колко енергия изразходва той с ежедневието и тренировките си... та затова си наясно, че до 500 kcal допълнително са оптимум за неговия случай.
Ей така, пишем си...
Добре, краен съм и може би съм прекалено уверен във себе си, това са си мои мнения и не мисля че са грешни
Авторе, ето какво ще ти кажа - просто и ясно
Искаш да качиш? яж повече! Не качваш? яж още повече)) В гуглето може някой онлайн калкулатор да ползваш, да ти изяснят калориите