22.03.17
11:13
Здравейте! :) Извинявам се, ако пускам нещо, което вече е коментирано, но всичко е индивидуално, затова ще си Ви питам отделно.
На 21 години съм. Преди около година започнах хранителен режим и много тренировки, които бяха 4 дневен сплит - 1 ден: Крака, кардио; Втори ден: Ръце,гърди, корем, рамо, кардио; Трети ден: Дупе, прасец, кардио; Четвърти ден: Гръб, корем, задно рамо, кардио... Петият ден беше почивен, като не всеки път беше такъв :D Започнах режима на около 67,68 кг, висока съм 175 см :) Спазвах си всичко точно..
Закуска 1 ден: Овесени ядки и два белтъка/ Закуска втори ден: Плод и 20, 30 гр. сурови бадеми
Обяд /12,13h/ : 100 гр. пилешко филе със салата / краставици и марула, айсберг/
Следобяд /16-17h/: 100 гр. Телешки шол или риба тон със салата
Вечеря: 100 гр. Пилешко или риба тон със салата/ или 2,3 белтъка
Всичко си вървеше по план, СУПЕР! Свалих килограми, бях около 54-55, имах релеф, плочки, всичко.. много добре си се чувствах. И така.. говоря в минало време, тъй като имах един преломен момент в живота си, в който малко ми писна от всичко, бях в дупка, нямах грам време и ставаше така, че имаше дни в които нямах време за ядене и хапвах нещо, когато се прибера вкъщи.. дойдоха и празниците.. и да.. Хубавото е, че през цялото това време на безразборно ядене - 2,3 месеца не спрях да тренирам изобщо.. Всеки ден, без почивен :) Въпреки това през това време с храненето пак беше - каквото има у нас :D за което сега много съжалявам, разбира се. Не качвах изобщо, но в един момент качих наведнъж. Попринцип и като ям нещо солено или сладко, задържам вода, от солено ужас.. Хванах се в ръце, тъй като така не може. Попринцип и аз не гледам много, много кантара.. Но..измерих се и бях 72 кг о.О . Потресох се, разбира се.. Никой не ми повярва, казаха, че не ми личат, че мускулите тежът повече и т.н. ... на мен ми стигаше да видя такава цифра и да ми пропадне земята под краката / То нормално да пропадне, като стъпи СЛОН :D /.. Мразя се така и просто .. не се възприемам и искам да оправя нещата възможно най - бързо :) Спазвам режима от около две седмици. Свалила съм вече 7 кг. и в момента съм около 64, 65.. Определено се чувствам много по - добре. Свалих ги супер бързо. Пия много вода. От няколко дни обаче не свалям, а си седя на тези килограми, което никак не ми харесва и май и аз съм в плато :) ;( Плочки се показват вече :), но .. не свалям. Сега тренирам малко по - различно, поради липсата на време..Тренировките ми общо взето са комбинирани в два дни..
Първи ден: Колело 40 мин. кардио, после крака, ръце,рамо, гърди, корем и завършвам с 40 мин. кардио - кростренажор
Втори ден: 40 мин. Кардио на пътека - ходене на макс инклайн, после дупе, прасец, гръб, корем и пак 30,40 мин кардио - или тичам или кростренажор.
и така.. Не знам дали е ок така с тренировките.. Пия Л-карнитин преди трен. и протеин след тренировка, като замествам храненето с него.
Според Вас, застоят на сваляне има ли нещо общо с начина на трениране и какво Ви е мнението като цяло.. Какво друго да направя :( Ще съм Ви много благодарна, ако помогнете с някой друг съвет или мнение.
Благодаря Ви предварително и се извинявам за дългия роман, който изписах! :) Отивам да тренирам! :D :)
Темата беше редактирана от В.И. на 22.03.17 11:13.
Нормално е да се забави темпа на сваляне, няма как всеки ден кантара да показва по-малко. Но има вероятност и да си в плато, както казваш. Тренировките може да са причината, ако с тях не изразходваш достатъчно калории. Ако е така, вариантите са ти 2: променяш тренировките или намаляваш калориите.
Мерси за съвета. :) Добре, но калориите не знам как да ги намаля, имайки впредвид режима по - горе.. да намаля месото ? тъй като то другото е салата, която би могла да бъде само полезна. А относно тренировките - самите упражнения или начина на въртене на тренировките. Попринцип гледам да вкарвам нови неща или да сменям някои за определен период, след което пак смяна, за да не свиквам много, много, защото ми стават лесни :)