Талията

10.07.05
19:34

Искам да попитам, от бягане със коремни преси, оптимално ли се смалява талията? Страх ме е да правя упражнения други, защото май мускулатурата там се увеличава а от там и обиколката на талията.

10.07.05
19:36

От генетиката си е кажи-речи невъзможно да избягаш. Ако става въпрос за мускули.

Просто тренирай за разщиряване на гръдния кош в горната му част. /има теми писани по тези въпроси/

10.07.05
19:47

Е на мен генетиката ми е в гръдния кош за моята височина е даже леко извън граница. Но ако сваля и от талия ефекта мисля че ще е двоен.
Имам и още един въпрос. Кога дадено тяло започва да гори и да сваля мускулна маса? Когато приема на белтък е под 1.4-2г/на телесен кг ли? Или когато се изчерпят въглехидратите и организма трябва да си намери друг източник на енергия. И така се получава малко, ако се стремя да приемам към 150г белтък на моите телесни 70кг то въглехидратите ми скачат доста. Нямам много пари в последно време да подхвана протеини, аминота и глутамин. Та се чудя какви да ги върша.

10.07.05
21:52

[quote author=“TMT”]Е на мен генетиката ми е в гръдния кош за моята височина е даже леко извън граница. Но ако сваля и от талия ефекта мисля че ще е двоен.
Имам и още един въпрос. Кога дадено тяло започва да гори и да сваля мускулна маса? Когато приема на белтък е под 1.4-2г/на телесен кг ли? Или когато се изчерпят въглехидратите и организма трябва да си намери друг източник на енергия. И така се получава малко, ако се стремя да приемам към 150г белтък на моите телесни 70кг то въглехидратите ми скачат доста. Нямам много пари в последно време да подхвана протеини, аминота и глутамин. Та се чудя какви да ги върша.

Ами... чесно казано, аз теорията на тези неща не я знам особено, но май беше, че при бягане до еди си коя минута/май 30-тата/ се изразходвал глюкогена, а после почват да се топят мазнините, и после след незнам си колко минути пък почвал да се топи мускула.

Има го писано 100% в стари теми това нещо. Аз съм много бос/както се забелязва/ в тези неща. Разтърси се и ще го намериш. /Ако не се лъжа, май Мартин и/или Дзвер са го описвали това нещо.

Проблема ти е, че нямаш достатъчно пари за белтъци. Решението е в нормално-гоелми количества естествени храни:
- месо/колкото се може повече, до където ти стигат възможностите, пилешкото според мен е точния избор, плюс разнообразяване
- яйцата са доста евтин източник, но не прекалявай с жълтъците/сега е лято внимавай с натравянията... от опит говоря :P /
- ИЗВАРА/ това е най-голямата далавера според мен, много белтък за по-малко пари/
- боб/леща, също си струват

Това е сравнително икономичните варианти които аз използвам.

Поздрави, успех.

10.07.05
22:27

Мерси за отговора, а там както каза до 30мин се изразходва глюкогена, когато бягаш сутрин на гладно дали не е по-бързо :)?

10.07.05
22:38

пич праи вакулмки !

10.07.05
22:45

Не съм запознат с термина вакулмки :)

5C

10.07.05
22:45

Да с кардио ще свалиш,но се сваля от всякъде не от определено място...вакумките са за прибиране на корема!
Поз-драви

10.07.05
22:47

Да да ясно ми е че се сваля отвсякъде, просто неискам да горя мускул :). Какво точно са вакумките :)?

10.07.05
23:01

[quote author=“TMT”]Мерси за отговора, а там както каза до 30мин се изразходва глюкогена, когато бягаш сутрин на гладно дали не е по-бързо :)?

първо, предупреждавам, че незнам дали изобщо не бъркам тотално, наистина не са ми ясни тези неща.

А това за сутрешното бягане, там финта е, че сутрин именно нивото му е ниско и лесно започват да се топят именно мазнините.

Но пак казвам, виж какво са казвали другите за да си сигурен.

Но според мен, ако караш с добро, изчистено хранене и трен. за сила-маса, ще достигнеш оптимално телосложение/каквото ти е заложено от природата/.

Опитвай и преценяй, само с писане и теория, никой не е успял.

Чао  :D

10.07.05
23:10

начи заставаш на земята (с юмруци на пода)
силно издишваш и всмукваш корема така около 10-15сек
служат за пребиране на корема
(не сам чел цялата тема но рабрах че искаш да намалиш талията)

10.07.05
23:15

Хмм ще взема да е потърся тая тема. Звучи лесно :) дано да е и ефикасно, придружено с диета кардио и лостове.

11.07.05
10:13

Здравейте!
1. Бягане с коремни преси след това е един от начините. Всеки трябва сам за себе си да намери оптималния. Ако ще го практикуваш, то не се храни известно време след това. Цялата офанзива ще е безсмислена ако не се храниш подходящо за целта.
2. Мускулната маса може да се използва за енергия от организма след изчерпване на енергетичните ресурси постъпили с храната, изчерпване на чернодробния и мускулен гликоген и то при определени условия. Което не означава, че е трудно да изгориш мускул. Мускулната маса намалява и при претрениране (не задължително). Приемът на по-голямо количество белтъчини донякъде възспира този процес, но този прием не може да е безкраен. Аз бих заложил на правилната методика.
3. За храненето като цяло, състави си калориен баланс и гледай да се “въртиш” между 300 и 1000 ккал дефицит. Белтъкът ще е достатъчно според мен.
4. Кога точно се изразходва гликогена и организма “превключва” на хранене с телесни мазнини никой не може да каже със сигурност. 20-30 мин., зависи от интензивността. Сутрин част от гликогена е вече изчерпана (или целия) и горенето на мазнините започва по-бързо. Но при едно добро НВД смятам, че елементът “сутрешно кардио” не се явява толкова съществен.
5. За вакуумките има две теми, в които е писано ужасно много. Мисля, че бяха в “Упражнения”, но не съм сигурен.
6. Поздрави

RA

11.07.05
17:07

доколкото разбирам ТМТ го вълнува главно талията и упр. за намаляването й. И аз често съм се чудил - упражненията за косия коремен мускул и въобще всякакви въртения с тежест, странични наклони с дъмбел и т.н. доколко са полезни през периода на релефене - поне при мен имам чувството че ако включа такива упражнения талията ми увеличава обиколката си. Вярно че мускула се оформя, но и увеличава обема си. При мен талията реагира добре на нискокалорична диета , много кардио и кратка и много интензивна тренировка за коремната преса (2, макс. 3 упр. по 3 серии в по 30 п.)

22.07.05
22:46

Eми и аз съм широко скроен в ханша /плосък и широк/  ама кво да направя ...... генетика и ияко бласкам  за горната част на трупа  и най-вече наблягам на гърба един великолепен гръб определено  ще засенчи до голяма степен проблемната Ви талия!
:idea:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1