24.03.17
00:10
Здравейте! Нова съм във форума и отскоро започнах да се интересувам от фитнес. Момиче съм, на 21 години, висока съм 174 см и тежа 55 кг, имам за цел покачване на мускулна маса. Тренировчният режим съм си го съставила сама и го следвам вече втора седмица. Трябват ми мнения и съвети, дали това, което е правя е правилно и има ли нужда да променя нещо.
Тренировка- тренирам 4 пъти в седмицата.
Понеделник - долна част
Вторник - горна
Четвъртък - долна
Петък- горна
Тренировка- долна част:
започвам с клек- една серия само с лост и 3х8 с 20 кг. Знам, че са ми малко килограмите, но дори и така ми е доста трудно.
напади- 3х10 с 14 кг
Бедрено разгъване - 3х8 - 20 кг
Бедрено сгъване - 3х8 - 20 кг
Тренировка- горна част:
Гребане с дъмбели - 3х8 - 7 кг
Горен скрипец- 3х8 - 20 кг
Бицепсово сгъване с дъмбел - 3х8 - 7кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3х8 - 10 кг
Правя кардио 2 пъти в седмицата 15- 20 мин макс, че и без това съм доста слаба.
Относно храната, не спазвам кой знае какъв режим и не броя калории, винаги съм яла много (според мен), но винаги си стоя на едни и същи килограми. В един примерен ден се храня така:
Закуска - 200 мл прясно мляко + 100 гр овес+ плод (банан, ябълка, круша)
Обикновено до обяд пак огладнявам и хапвам пак някой плод+ ядки (2-3 ореха или малко фъстъци)
Обяд - 50 гр ориз + 200 гр пилешко месо+ салата
Следобяд - тук най- често си правя омлет с 2-3 яйца и около 50 гр сирене
До вечеря пак огладнявам и ям царевица с масло, мляко с домашно сладко или нещо друго
За вечеря ям пак някакво месо или риба - 200 гр + 300 гр картофи, някои пък като съм си мерила продуктите, картофите са ми излизали и 400 гр + салата (краставици и домати + 100 гр сирене + 2-3- с.л. зехтин)
Преди лягане пак хапвам - обикновено 1 портокал
Смятам, че имам доста бърз метаболизъм и да започна да качвам кила ми трябват доста калории и най- вече да започна да ги броя.
Та, ако имате някакви съвети или мнения, ще се радвам да ги чуя.
Темата беше редактирана от Siss Penkova на 24.03.17 00:10.