24.03.17
13:21
Здравейте бб-теам общество ! Аз съм момче на 22г с тегло 120 кг мазнина и 185 см висок . Тези килограми са натрупаха след като ми откриха синдрома на Хашимото (гуша) тоест това е високо ниво на хормоните . Сега вече след доста борба почти съм стигнал нормата на самия хормон и се запитах защо да не сваля излишната мазнина . Целта на моя желан резултат е 85 кг що годе с лек релеф . Но тук си зададох въпроса кое е правилното хранене и правилната тренировка за мен . И точно почнах да чета в вашият сайт и форум темите на хора с завишени килограми но не можех да разбера кое е по правилния подход . За това моля всички който са минали по-този не лек път да ме посъветват как да започна с моето начинание . Благодаря BB-team хора :)
Не съм наясно със заболяването ти и дали по някакъв начин влияе на нещо свързано със спорта, но ще си позволя да ти дам съвет. За свалянето на подкожни мазнини е важно да си на калориен дефицит, здравословна храна, без препържено,сладкиши и без много солени храни. Трябва да си готвиш сам, за да знаеш какво има в храната ти. Тренировките - използвай леки тежести във фитнеса, машини можеш също. Това е, успех :)
Пич щом имаш проблеми с щитовидната жлеза трябва да внимаваш със спорта. Не говоря,че трябва да се отказваш. Просто както те посъветва колегата да тренираш по-леко леки тежести. Относно храната гледай да избягваш мазните храни повече бяло месо,плодове,орис. И аз самият имам проблем с щитовидната жлеза и гледам някак си нещата да са умерено при мен.
Мнението беше редактирано от James 25 на 24.03.17 17:32.
Първо благодаря за съветите . Но смисъл високите тежести по какъв начин влияят върху болестта .
Ти спомена ,че си имал високо ниво на хормоните предполагам имал си симптоми като висок пулс, високо кръвно. Когато човек има проблеми с тази жлеза тоест хормоните са повече трябва да се намалят спортните дейности. Иначе ако си в норма можеш да си тренираш,но все пак човек трябва и тогава да внимава.