26.03.17
15:22
Здравейте.Аз съм момче на 24г.,183см висок,85кг.Тренирам от години,но никога не съм спазвал някаква по-специална диета.Сега след като изчетох доста от форума и от сайта си съставих един режим и програма за оралефяване,но предполагам ще има някои грешки,затова ще ви помоля да ми кажете къде бъркам и какво да променя.Спазвам го от две седмици между другото и не виждам някакъв видим резултат по корема,(целта ми е да изчистя мазнините от корема-най-вече в долна част,че там са си повечко.)
Значи като си изчислих тук по формулите трябва да приемам по 2000кал.дневно за да чистя само мазнини.Забравих да спомена,че по една формула имам 19%мазнини или 16кг.
Хранител.Режим е следният:сутрин веднага след ставане един банан и понякога малко парченце шоколад.15мин. по-късно закусвам 200г кисело мляко с 50г овесени ядки,3 цели твърдо сварени яйца и 12г орехи.След това едно кафе с прясно мляко.
-Обяд(3 часа по-късно)-200г пилешко филе с 150г булгур и 7г зехтин.
-Следобед(3 часа след обяда)150г извара и 100г булгур и 7г зехтин
-Вечеря(3,4 часа по-късно) 200г пилешко филе с 150г булгур и 7г зехтин и салата(зелена,домати,броколи - всеки път различно)
Това е в дните,в които тренирам като веднага след тренировката пия един протеинов шейк двойна доза(40г протеин) и 2 банана средно големи(200г).В дните в които не тренирам протеина на прах го разпределям между храненията по 20г, а вечерта не ям въглехидрат.Всичко това ми е към 180г протеин и 2100кал, в тренировъчни и 1900кал. в нетренировъчни дни.
Калориите от плодовете броите ли ги,защото в тези,които съм написал слагам и 200-300кал само от бананите??И друго,грешка ли е да се яде само едно и също.Айде на мястото на булгура слагам ориз от време на време,но трудно го ям,заменям го и с картоф или боб също понякога,а за месото 1-2 на седмица едното ядене го заменят с риба хек или скумрия, но като цяло нищо друго не променям.
——Относно тренировките,тренирам 3 пъти на седмица като след всяка тренировка правя интервално кардио 20 мин.Програма:
Понеделник(гърди,рамо,крака)-Лежанка,лежанка от наклон с дъмбели,флайс на машина,повдигане на дъмбели напред,разтваряне на дъмбели встрани,задно рамо на машина,бедрено разгъване и сгъване на машина.
Сряда(гръб,крака)Скрипец зад врат,скрипец пред гърди с тесен хват,гребане с дъмбел,мечка,задно рамо на машина,повдигане за трапец,лег преса за крака.
Петък(ръце,крака)Ското сгъване ,сгъване за бицепс на долен скрипец,разгъване на скрипец за трицепс с подхват,пак на скрипеца за трицепс ама с гръб и с въжето,кикбек,за прасец правя,клек и корем.
——Краката трябваше да са в отделен ден,но в момента мога да трнирам само три пъти седмично и затова ги разпределих в другите дни по-малко.За големите мускулни групи правя 3 серии по 12 повторения с 40секунди почивка между сериите и намалявам тежестта всяка следваща, а за малките мускулни групи(ръцете) правя 3 серии по 12,10,8 повторения с 30 секунди почивка между тях.
Стана доста дълго,но се надявам някой да го прочете и да споедели плюсовете и минусите на хранителния и тренировъчния режим.Мерси.