Съвети и мнения за храненето и програма.

29.03.17
14:03

Здравейте :) Накратко за мен:  На 31 години съм, 169 см висока и в момента 68 килограма. Цял живот имам проблеми с килограмите, ту съм пухкава, отслабвам, после пак си връщам килограмите. Бях от тези жени,които си мислеха че с глад и кардио се извайва тяло :D. Била съм винаги активна, карам колело, бягам, движа се....ама сланините си седяха( понеже се тъпчех със спагети и хляб). Допреди 6 месеца- лоши кръвни изследвания, 78 килограма от които 39% мазнини и преддиабетно състояние.Купих си 2 гири с по 10 килограма, изчислих калории, базов метаболизъм и тн и започнах. Понеже ме беше срам да влезна в зала, тренирах вкъщи с базовите упражнения. Отслабнах с 10 килограма и реших че е време да се запиша на фитнес. Текущи изследвания допреди една седмица 26% подкожни мазнини и 52 кг активно тегло, от които 45 мускулна маса. Целта ми в момента са поне 20% мазнини. Споделям програмата която ми изготвиха във фитнеса* живея в чужбина*:
1.Корем>Бутаща преса от седеж/ 3x 12-15 * 30кг
2.Корем> Странични мускули машина. 3x 12-15 * 40кг
3.Бътърфлай> 3x 12-15 * 40кг
4.Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват>3x 12-15 * 30/40кг
5.Изтласкване на щанга от лег 3x 12-15 * 20кг
6.Мъртва тяга 3x 12-15 * 20-30 кг
7. Клекове на смит машина>3x 12-15 * 20-30 кг
8.Абдуктор машина 3x 12-15 * 30кг. Това е цялата програма, препоръчано ми беше да тренирам 3 пъти в седмицата. Нямам много опит, но ми се струва неудачна програмата, някакси хаотична и без цел. Трупам предимно в горната част, ръце, корем, гърди. В момента спазвам постите, като гледам да си набавям нужното количество протеини и съм ограничила калориите до 1200/1300. Ето примерно меню от вчера>
Закуска> Овесени ядки 50гр, бадемово мляко, малини 100гр, оризов протеин 30гр, чиа семена 15гр.
Обяд> протеинов хляб 120гр* от тях/ 11,7въг., 13,8 маз., 32,1г протеини., краставици, домати и маслини салата без мазнина
Вечеря>оризов протеин/30гр, спанак 400гр, протеинов хляг 40гр, карфиол и малко маслини.
Един път на седмица си позволявам пълнозърнести спагети със зеленцуци допълнително, но вече малко преди края на постите се чувствам много изморена и спя по 10часа и сънувам месо :D
Моля за съвети и мнения, още съм прохождащо бебе в цялата наука фитнес и хранене. Имам чувството, че не съм на прав път нещо. Много ви благодар и поздрави :)

21.04.17
12:08

Някой да помогне, много ще съм благодарна 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1