Съвет относно диета

29.03.17
23:22

Здравейте! Момиче съм на 16. Преди близо година бях започнала 90 дневната диета. Преди това бях около 60кг и след спазването й за около месец достигнах 53кг. Правих дневни серии от упражнения за корем и дупе. Доста сантиметри от обиколките на ханша и талията изчезнаха както и ми се прибра коремът. Дали това е било едновременно загуба на мазнини и мускули? В момента пак започнах гореспоменатата диета, но чета купища от различни коментари с положителни и отрицателни страни за нея. Въпросът ми е как да се отърва от подкожните мазнини и в същото време да натрупам мускули. Дали е възможно по време на диетата? Осведомена съм и за калорийният дефицит, но все не мога да приема факта, че по този начин ще сваля килограми (струва ми се някак бавно или поне, че при мен няма да сработи) Бих се радвала да ми дадете съвети относно храненето и това дали е възможно натрупване на мускулна маса с упражнения вкъщи, извън фитнес залата.

30.03.17
13:55

Докато не даваш балансирано меню на организма си, а редуваш определени дни  с определени храни (които на моменти не “носят” нищо) за даден период, на дали ще видиш това, което искаш. :)

Много често бързината на резултата не е най-правилното решение в дългосрочен план.
Аз смятам, че калорийния  прием (дефицит/баланс) е в основата. И докато не опиташ и не видиш резултата, няма как да разбереш.
А до тогава отново и отново ще преповтаряш тези 90 дни , ще се чудиш къде грешиш и ще си в този цикъл на “временните резултати”.
Подкожни мазнини не се свалят от днес за утре. Особено ако не искаш да “унищожиш” баланса и хармонията в организма си.
‘’Пипаш” леко и упорито. И само коригираш , ако има нужда.

Поздрави и успех! :)

30.03.17
16:51

Благодаря за коментара! От доста време обмислям да започна с пресмятането на калориите и реших да започна. Поне да опитам. Чета доста неща, но всеки изказва различно мнение. Затова имам няколко въпроса. Как точно да изчисля калорийният си баланс? И как да пресмятам калориите си на храни, които не са в опаковка със зададена калорийна стойност, а примерно са домашно приготвени? А относно спорта с какви упражнения трябва да започна - кардио, силови или комбинирано?

13.04.17
01:09

казано от Анна Йовчева на 30.03.17, 16:51:

Благодаря за коментара! От доста време обмислям да започна с пресмятането на калориите и реших да започна. Поне да опитам. Чета доста неща, но всеки изказва различно мнение. Затова имам няколко въпроса. Как точно да изчисля калорийният си баланс? И как да пресмятам калориите си на храни, които не са в опаковка със зададена калорийна стойност, а примерно са домашно приготвени? А относно спорта с какви упражнения трябва да започна - кардио, силови или комбинирано?

Има много калкулатори в интернет, които ще ти дадат добър ориентир за това от колко калории се нуждаеш дневно. Напиши Calorie Calculator в Гугъл и ще ти излязат линковете.
А за броенето на приетите калории, има един много удобен App - MyFitnessPal. Ти само трябва да въвеждаш от кое колко си изяла, а програмата ще направи сметката за калориите.
Когато нещо е домашно приготвено, смяташ всички неща които включва ястието.

За тренировките не съм капацитет, но все ми се струва, че комбинация от кардио плюс силови е най-добре при отслабване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1