Тренировки с дискови хернии

02.04.17
10:59

Здавейте,
Предварително се извинявам на младото поколкение за старческата тема!
Имам нужда от съвет във връзка с правилно трениране с дискови хернии. На 35г съм, работя на компютър по цял ден. Преди две години ми откриха две дискови хернии на врата (Ц5-Ц6 и Ц6-Ц7) и една на кръста. За кратко имах остра болка в горна част на гърба. В момента нямам сериозни оплаквания като изключим хронична слаба до умерена болка и дискомфорт в областта на дясната лопатка на гърба (не съм сигурен дали от херниите или от кривенето пред компа).

Та, решил съм отново да вляза в зала, за да се опитам да преборя евентуални усложнения предвид гореописаното състояние. Не съм тренирал от 15 год - като малдеж тренирах в продължение на 6-8 години бойни спортове (Киокушин) и тренировки с тежести в зала. Висок съм 176см. В момента съм 80кг като качих 5 кг през последната 1-1.5г. Постоянното ми тегло беше около 75кг дълги години. Когато тренирах активно като младеж бях категория 66кг на същия ръст. Като структура съм природен слабак, но винаги с желание и сърце за спорт.

Мисля да започна с тяга, клек и лег за начало. Дори вече направих по една тренировка от всяка група (серии с 60кг и трите групи) и резултата за сега е едноседмична мускулна треска. По време на тези първи тренировки ме тресеше постоянен страх да не активирам тези хернии, което не мога да си позволя.
Конкретно, интересуват ме съвети от хора, които тренират с подобни проблеми!
Благодаря!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.04.17 10:59.

12.04.17
19:07

Аз тренирам с такъв проблем...ма не съм за пример заради комплексите мИ)))

Мнението беше редактирано от nervak на 12.04.17 19:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1