Как да позная дали тялото ми е в кетоза

BBD

03.04.17
15:28

Поредната въпросителна тема от мен.Не успях да намеря информация за белези,по които да разбера дали тялото ми е в кетоза,освен ацетонов мирис на отпадъчния материял и евентуални болки в бъбреците.При мен и двете не са на лице,изпускам ли нещо друго?

03.04.17
16:11

Будиш се и вече си нацепен?

Иначе - а) изследване с индикаторна тръбичка за ацетон
          б) тест-лента за кетони в урината (ketostix май се казват, има ръководство към тях)

03.04.17
17:04

Даже четох някъде че наличието на кетони в урината не било сигурен индикатор за кетоза. Поне в смисъла, който се търси при кето- диетата. Тоя гуру дето обясняваше каза: няма какво да се мерите, ако сте на 30 гр въглехидрати на ден, ще сте в кетоза.

Също четох че изобретателя на кето- диетата Д-р Аткинс бил умрял беден, болен, дебел и нещастен.

Мнението беше редактирано от Димо на 03.04.17 17:05.

BBD

03.04.17
17:24

казано от Solomon Kane на 03.04.17, 16:11:

Будиш се и вече си нацепен?

Иначе - а) изследване с индикаторна тръбичка за ацетон
          б) тест-лента за кетони в урината (ketostix май се казват, има ръководство към тях)

в аптека ли мога да намеря тези средства или трябва лекърско предписание за тях?

03.04.17
18:32

казано от BBD на 03.04.17, 17:24:

в аптека ли мога да намеря тези средства или трябва лекърско предписание за тях?

Лентичките са на свободна продажба, за другите не знам. Покажи тази картинка в някоя аптека и питай.

Замерването е на три различни групи кетони, не знам дали разбираш, че отделянето на кетони не означава непременно, че се ползват кетони за енергия? И че оптималните нива зависят от кръвната ти картина и активността...

BBD

03.04.17
18:47

казано от Solomon Kane на 03.04.17, 18:32:

казано от BBD на 03.04.17, 17:24:

Лентичките са на свободна продажба, за другите не знам. Покажи тази картинка в някоя аптека и питай.

Замерването е на три различни групи кетони, не знам дали разбираш, че отделянето на кетони не означава непременно, че се ползват кетони за енергия? И че оптималните нива зависят от кръвната ти картина и активността...

благодарско

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1