04.04.17
22:57
Привет! Нова съм в сайта и все още не съм наясно с някои неща. Момиче, на 22 години съм, ръст 158, 50кг. Искам съвет в изготвяне на тренировъчна програма и хранителен режим с цел отслабване. Килограмите не са много - факт, но генетично, горната част на тялото ми е по-слабо развита, по-малък гръден кош, но за сметка на това - широк ханш и доста “желирани”бедра, както и доста изразен прасец, което никак не ми изглежда женствено, още повече и при тези килограми. Като визия 46кг изглеждам най-добре. Правила съм Инсенити ,както и Фокус Т25 - програми на beachbody и с доста хранителни ограничения постигнах резултати, но вероятно за кратко време, тъй като имах проблеми с месечния цикъл.
В момента тичам - около 30 мин, от 2-4 пъти седмично, бавно темпо, стълби също. Всеки ден по три серии х 50 коремни преси, 3 х 10 лицеви и 3 х 15 напади. Нямам хранителен режим за момента, но преди съм се хранила много здравословно и отново качвах. За организма си забелязвам, че няма значение какво ям - дали здравословно или не, ако е в по-голяма доза - качвам. Ако хапвам недостатъчно - с чувство на глад, понякога раздразнимост - свалям (сякаш не трябва да ям). Не ям хляб, от време на време си позволявам пица, ям овесени ядки, жито, женшен тъй като имам и проблеми с храносмилането. От време на време шоколад, избягвам пържено, прекалено солено.
Но напоследък не мога да сваля, ако не се храня ми пада кръвната захар и не се чувствам добре. Единствено ме притеснява да не развия мускулатурата си на краката още, защото никак не е хармонично за жена. Моля за съвет и се извинявам за дългия пост!
Темата беше редактирана от Cristina Ivanova на 04.04.17 22:58.
06.04.17
10:55
Ти не си изключение - при един здрав човек е така - ядеш ли повече от необходимото, независимо че са “здравословни храни”, ще качваш тегло, и обратното.
Но също така не бива и да гладуваш.
Опитай се да намериш някакъв баланс - хем леко да намалиш калорийния прием, хем да не се пускаш по течението да намаляваш още и още, мислейки си, че така ще забързаш процеса.
Не се притеснявай за мускулатурата си - за да я развиеш “прекалено”, се искат неща, които при теб не са налични.