06.04.17
11:14
Здравейте!
Това е първата ми тема в сайта. Доста прочетох, за да мога да намеря отговора без да създавам нова такава, но не намерих нещата, които ме интересуват като комбинация.
Ходя 5 дни в седмицата в залата, на 23 години съм, 70 кг, 173 см висок. Тренирам вече година и преди 3 месеца си взех БЦАА (дотук добре). Сега си взех Аргинин и Креатин, но се чудя кое кога да пия като станаха 3 неща. През деня съм на работа и ям в разни ресторанти, като гледам да наблягам на чисто месо и салати. Закусвам с няколко жълици мед и след около час с кисело мляко (насила, защото никога не съм закусвал като стана рано). Час-два след обяда пак гледам да хапна поне едно кисело мляко. Преди тренировка не ям, само 2 лъжици мед и отивам в залата (искам да стопя едни мазнинки по корема) и за сега има ефект. Почти невъзможно е да сменя хранителния режим поради причината, че работя в офис и не мога да си нося торби с маджа. Моля за съвет относно добавките кое как да пия за оптимални резултати.
Благодаря,
Иван
06.04.17
11:20
Здрасти!
Щом като не ти е комфортно да закусваш - не го прави. Старай се в рамките на деня да осигуриш нужното, това е. Медът преди тренировка меко казано не ти нужен, спокойно тренирай на гладно.
Аргинин - 4-5 g преди тренировка.
ВСАА - около 15 g по време и след тренировка
Креатин - 5 g в удобен за теб момент (след тренировка е една идея по-подходящо).
казано от Иван Иванов на 06.04.17, 11:14:
Почти невъзможно е да сменя хранителния режим поради причината, че работя в офис и не мога да си нося торби с маджа.
И аз работя в офис и нося торби с манджа 🙂
Медът преди тренировка не е много удачно, ако си гладен може 2 часа преди тренировка да хапнеш фъстъчено масло или ядки.
За аргинина бих те посъветвал да вкараш доза и преди сън.
06.04.17
11:40
Е, предполагам на твоята работа имаш възможност. аз също бих го правил, но уви.
А добре ли е примерно:
сутрин една доза креатин (3.6 грама го дават на кутията че е една доза) , преди тренировка (коята е към 18:30ч.) пак една доза креатин с аргинина, след тренировка БЦАА и преди лягане аргинин.
06.04.17
13:03
Добре, а тогава да разменя ли местата на БЦАА-то и Креатина съответно БЦАА преди тренировка , а креатина да е след. Четох, че аргинин с бцаа едновременно не било добре, или не е така?
06.04.17
13:12
казано от Иван Иванов на 06.04.17, 13:03:
Добре, а тогава да разменя ли местата на БЦАА-то и Креатина съответно БЦАА преди тренировка , а креатина да е след. Четох, че аргинин с бцаа едновременно не било добре, или не е така?
Аз какво те посъветвах?
06.04.17
13:19
Извинявам се, значи така ще го направя:
Сутрин със ставането - Креатин
Преди тренировка - БЦАА с аргинин
След тренировка - БЦАА с креатин
Преди лягане - Аргинин