07.04.17
14:03
Може би сте попадали на обявите в OLX за евтин протеин и сте се чудили за какво става дума.
И аз така, и затова аз реших да пробвам Fronterra (Протеин Сурватъчен 80% ), който се продава за 15 лева килото и понеже имам приятел дето се занимава с изледване на храни, му отделих малко за да ми каже, колко % протеин има в действителност. Резултата е 9%. Изследван е по метода Брадфорд.
The more you know…
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимВ случая 9-те процента белтъчно съдържание не са толкова тревожни, колкото от какво се състоят останалите 91%. 🙂
07.04.17
18:28
Много е съмнително да има само 9% белтъчно съдържание, даже сухото мляко съдържа 35%. По-скоро става на въпрос за грешка при изследването на протеина. За да сме сигурни в резултатите следва да изследваме и съдържанието на въглехидрати и ако има нужда и мазнините. Ако съдържанието на въглехидрати е високо, то вероятността да ни пробутват соеви трици за протеин е доста голяма.
Съществуват различни методи за изследване на белтъчно съдържание и всеки един от тях е точен за точно определен частен случай. За белтъчни екстакти може да се използват метода на Брейдфорд и биуретовият метод, като в частни случай разликата между двата е 2-3 пъти. Всичко е много относително, най-добре изследването да се повтори по биуретовият метод и да се направи изследване на въглехидратите, преди да заклеймим търговеца като мошеник.
Мнението беше редактирано от shack@mail.bg на 07.04.17 18:38.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече