Извара + бадеми

12.04.17
16:21

Целта ми е качване на мускулна маса. Мога ли да комбинирам извара + бадеми в междинните хранения за деня, а също така и преди лягане? Питам, защото треньора във фитнеса ми каза, че бадемите не били толкова за качване, а за поддържане на тегло. Искам да добавя и бадеми за да мога по хубаво да разпределя калориите а не да се тъпча на обяд със 700 г картофи.

Темата беше редактирана от Boris Grigorov на 12.04.17 16:25.

12.04.17
16:35

казано от Boris Grigorov на 12.04.17, 16:21:

защото треньора във фитнеса ми каза, че бадемите не били толкова за качване, а за поддържане на тегло.

Смени треньора. Колкото се може по-скоро.

12.04.17
16:42

Извара + бадеми е повече от чудесна комбинация!
Дали ще качваш или ще поддържаш зависи единствено от количествата. А бадемите (както и другите ядки) са дооооста калорични и е лесно да се отплесне човек с тях, така че това дето ти го разправя треньора ти... няма да го коментирам 🙂
Имай предвид обаче, че бадемите са полезни, когато са сурови, но в люспата им се съдържа фитинова киселина, която като се натрупа в по-големи количества пречи на усвояването на важни минерали. Така че ако ще хапваш редовно бадеми, решението е да ги накисваш за 12 часа преди да ги ядеш.
И още нещо ми направи впечатление: Казваш, че искаш да включиш бадеми с извара, за да не ядеш по 700г картофи наобяд. Обаче бадемите и картофите никак не са взаимозаменяеми, дори напротив. Бадемите съдържат основно мазнини, докато картофите - въглехидрати. Помсили дали няма да нарушиш баланса на макронутриентите ти, ако ги замениш.

Мнението беше редактирано от Светлето на 12.04.17 16:43.

12.04.17
16:49

Благодаря и на двамата за бързия отговор. Светлето, благодаря за изчерпателния отговор. А за това, което писах за картофите имах предвид, че просто ще намаля малко тяхното количество на обяд и ще си набавям останалите нужни калории от бадеми. Ще ям по 500 г картофи на обяд.

12.04.17
16:54

А също искам да попитам не става ли да ям печени бадеми че са ми по-вкусни?

Barberian

12.04.17
16:55

Любимото ми хранене е извара с бадеми преди лягане. Който иска да ме съди, но аз ги ям печени🙂

Barberian

12.04.17
16:57

казано от Boris Grigorov на 12.04.17, 16:54:

А също искам да попитам не става ли да ям печени бадеми че са ми по-вкусни?

цък

12.04.17
16:59

Значи преди лягане е хубаво да се ядат бадеми с извара за качване?

Barberian

12.04.17
17:03

Преди лягане е хубаво да се ядът умерено количество белтък и мазнини. Изварата е белтък, бадемите са мазнини. Може да не е извара, а друга белтъчна храна, може да не са бадеми, а орехи, тахан или други мазнини.
Не си длъжен да ядеш преди лягане( говорим за час преди лягане) Важно е да си приемеш дневните калории и макроси. При теб е добър вариант защото намаляш порциите, а увеличаваш храненията.

Мнението беше редактирано от Barberian на 12.04.17 17:06.

12.04.17
17:04

Добре. Благодаря много.

казано от Boris Grigorov на 12.04.17, 16:21:

Целта ми е качване на мускулна маса. Мога ли да комбинирам извара + бадеми в междинните хранения за деня, а също така и преди лягане? Питам, защото треньора във фитнеса ми каза, че бадемите не били толкова за качване, а за поддържане на тегло. Искам да добавя и бадеми за да мога по хубаво да разпределя калориите а не да се тъпча на обяд със 700 г картофи.

Здрасти!
Казали са ти нагоре основното, но все пак ще се включа и аз.

Независимо каква е целта ти - качване / сваляне / поддържане, е важно цялата храна да отговаря на целта ти. Затова е погрешно да смяташ, че има храни за качване, сваляне или поддържане. Можеш да добавиш бадеми в храната, но ако други условия не са налице, да не постигаш целта си.
За съжаление обаче не за първи път попадам на такива изказвания от треньори.

Също така те съветвам, ако целта ти е да увеличиш калориите чрез мазнини в храната, да не залагаш само на растителните източници.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1