Рецепти за предварително сварен ориз

14.04.17
17:44

Здравейте ! Наскоро бях си взел един ориз който е предварително сварен и пакетиран, че се питах как мога да го вкарам в употреба без да трябва да варя или да пържа нещо, понеже за момента не съм в България и в квартирата която съм нямам много съдове за тая цел . Дайте идея дали мога да добавя нещо към него да го разбъркам за да не го ям посен . Благодаря предварително ! 🙂

Темата беше редактирана от Daniel Aleksandrov на 14.04.17 17:45.

Barberian

14.04.17
20:55

Има полу-готови които са за микровълнова. Аз обаче, го слагам в тенджерка с малко вода и добавям сол за 4- 5 мин. докато изври водата.Става много по вкусен от микровълновара. Има такива със зеленчуци, чили, мексикански и тн. Към такъв чист съм добавял от нарязаните зеленчуци в торбичка( моркови грах и тн.) пак се получава.

Мнението беше редактирано от Barberian на 14.04.17 20:57.

Зеленчуци, късчета изпечено месо и мазнина по избор (+ подправки). 🙂

14.04.17
21:52

казано от Никой на 14.04.17, 20:55:

Има полу-готови които са за микровълнова. Аз обаче, го слагам в тенджерка с малко вода и добавям сол за 4- 5 мин. докато изври водата.Става много по вкусен от микровълновара. Има такива със зеленчуци, чили, мексикански и тн. Към такъв чист съм добавял от нарязаните зеленчуци в торбичка( моркови грах и тн.) пак се получава.

Да, моя е същия пакет .

Barberian

14.04.17
22:00

Този е най- безвкусния в 🙂 Опитай този, имат много разновидности.

Мнението беше редактирано от Barberian на 14.04.17 22:02.

BBD

15.04.17
00:01

Мариновай го с оризов оцет,сложи малко риба тон в средата,завий в нори. Разбъркай сухото уасаби с вода докато се получи паста, разбъркай със соев сос,нарежи ролката на хапки пригодни за ядене без отхапване,потопи в разбърканото уасаби със соев сос,затвори очи,дъвчи бавно и след като преглътнеш отпий добре изтудено бяло вино(препоръчвам совинион блан на “villa maria”).
Сега сериозно,загрей го в микровеле в купа покрита със стреч фолио така ще задържиш влагата му без да добавяш вода и да го развариш,две минути на макс ще са му достатъчни,метни една бучка масло вътре,разбъркай,ако имаш възможност предварително си запържи малко гъбки,прибави ги към ориза с малко настърган пармезан и се радвай на едно прекрасно ризото с гъби,а вино то си е ок и тук.Пиши как стана.

30.04.17
21:48

казано от Никой на 14.04.17, 22:00:

Този е най- безвкусния в  Опитай този, имат много разновидности.

 
Търсех го ама не го намирам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1