тренировка за гърди

19.04.17
12:51

значи тренировката е следната:
вдигане на щанга 3 серии-10.8.8
вдигане на дъмбели 4 серии-12.10.8.8
флайс-4 серии-12.10.8.8
кросувър-3 серии-12.10.8
тренировката е общо 14 серии за гърди много ли е да не се претоварят и да се получи обратен ефект
на 18 съм тежа 72 кила имам 1 година стаж взимам протеин и бцаа

19.04.17
13:44

казано от Йордан Раднев на 19.04.17, 12:51:

вдигане на щанга 3 серии-10.8.8
вдигане на дъмбели 4 серии-12.10.8.8

Когато тренираш гърдите трябва да буташ дъмбелите, щангата. Взависимост от наклона на лежанката се тренира различна част от мускула.

казано от Йордан Раднев на 19.04.17, 12:51:

тренировката е общо 14 серии за гърди много ли е да не се претоварят и да се получи обратен ефект
на 18 съм тежа 72 кила имам 1 година стаж взимам протеин и бцаа

Тази тренировка е напълно нормална за някой с 3 месеца стаж в залата и започващ да разделя тепърва упражненията за различните мускулни групи в отделни тренировки. Колкото до претоварването и обратният ефект... сериозно? Как си представяш обратният ефект?

чувал съм го от не 1 или 2ма инструктори че ако се прави прекалено тежка тренировка мускола се натоварва много и не може да се вастанови напълно.а това го пише и в нета:
Когато обаче тренировката е била прекалено тежка или дори прекалено дълго, че и дори твърде често да сте я повтаряли или прилагали в седмицата, мускулните влакна се разкъсват втори път … засилва се травмата и времето за възстановяване не е достатъчно. В резултат: вместо да нарастват, мускулите отслабват. Те стават “по-плоски”, не са така добре хидратирани и свежи. В надбъбречната желза се синтезира (образува) хормонът кортизол, който се отделя при именно това претрениране. Това не само пречи на възстановяването на мускулите, но блокира и изгарянето на мазнините, спира синтеза на протеина и понижава нивата на възстановяване в тялото. Но не бъркайте претренираността с мускулната умора! Мускулната умора е следствие на претренираността.

19.04.17
21:19

Вместо да се притесняваш от претрениране започни да се притесняваш от недостатъчно трениране. Загубите, (възможните ползи) които ще претърпиш от недотрениране в дългосрочен план са в пъти по-големи от загубите, които евентуално ще получиш от претренирането, което с твоята програма спада към научната фантастика.

Тренирам от 3 месеца понеделник,сряда и петък..правя по 6 упражнения за голяма мускулна група и 4 за малка..и мога да ти кажа,че има огромен прогрес...

Мнението беше редактирано от Валери Стоянов на 29.04.17 19:05.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1