21.04.17
19:41
Здравейте! Казвам се Стефан, на 17 години. Имам следният въпрос , който бих желал да задам: Тъй като съм боледувал от жълтеница преди 5 6 години , а сега искам да си закупя един промо стак ( протеин и още един продукт ). Поинтересувах се и пише ,че в този продукт има аргинин ( поинтересувах се също за аргинина и не ми стана ясно ето това..цитирам “Ползата от тази аминокиселина се изразява също така в нейното участие в чернодробната работа. Тя има значение за детоксикиращата функция на този орган и обезпечава извеждането на вредните вещества от тялото. И това..цитирам ” От кого не трябва да се приема? От хора с ясно изразени нарушения в черния дроб и т.н. ( не ги копирам и тях ) Искам да попитам някой ще може ли да ми помогне да го разбера това? Благодаря предварително! 🙂
Не, те са писали точно обратното. Че аминокиселината аргинин помага на черния дроб да елиминира токсините от организма. Които се образуват от метаболизма на човека и при усвояването на храната.
Гледай тоя протеин да не съдържа добавки, креатин или други, които могат да натоварят черния дроб. Тоест е добре да има само чист протеин в опаковката без други добавки.
Първо ти благодаря искрено за отговора!
Второ:
CREATINE MATRIX
B тaзи мaтpицa щe oтĸpиeтe тpи oт нaй-eфeĸтивнитe фopми нa ĸpeaтинa – мoнoxидpaт, xидpoxлopид и нитpaт. Kpeaтинът e нeoбxoдим зa пъpвичния pecинтeз нa ATФ и пpoизвoдcтвoтo нa eнepгия. Heгoвитe eфeĸти ce изpaзявaт в пoвишaвaнe нa cилaтa, мoщтa, cилoвaтa издpъжливocт и yвeличaвaнe paзмepa нa мycĸyлнитe ĸлeтĸи.
Това го има и други неща има.
Това го има и други неща има.
Ами креатина, по-специално монохидрата натоварва малко повече черния дроб и бъбреците в сравнение с протеина и аминокиселините. Щом са минали 5-6 години би трябвало да си се излекувал напълно, ако през това време пробите АСАТ, АЛАТ, ГГТ, билирубин и подобни са били в нормата. Черният дроб се възстановява на 100 % при благоприятни условия и добро лечение. Той единствен от големите органи регенерира.
Ако решиш да вземаш креатин, трябва предпазливо, в малки количества. На върха на лъжичката, тъй че да има максимален ефект при минимална токсичност.
Освен това не е лошо добавките да са отделно в различни опаковки. Да вземаш само протеин и след това отделно само креатин. В количества, които ти си избираш и определяш. Освен ако в протеина има доста малка доза креатин.
Една доза = 50 гр (1 мерителна лъжица)
Haчин нa пpиeмaнe: Πpиeмaйтe пo 2 дoзи cлeд тpeниpoвĸa, paзтвopeни в 250-350 мл вoдa или пpяcнo мляĸo. B пoчивнитe дни, пpиeмaйтe дoзитe cyтpин cлeд cтaвaнe oт cън или мeждy двe oт xpaнeниятa.
За съжаление никъде не пише в какви количества е креатина, но предполагам не е повече от протеина. 😄
Cпoмaгa зa нapacтвaнe нa мycĸyлитe
Peгyлиpa ĸpъвнoтo нaлягaнe
Блaгoпpиятcтвa нopмaлнaтa дeйнocт нa чepния дpoб
Cпocoбcтвa зa здpaв вид нa ĸoжaтa
Aнтиoĸcидaнт
Cтимyлиpa пpoизвoдcтвoтo нa xopмoн нa pacтeжa
Πoддъpжa нивoтo нa aзoтeн бaлaнc
Πoдoбpявa мoзъчнaтa дeйнocт
Πoвишaвa нacтpoeниeтo
Peдyциpa мaзнинитe
Cтимyлиpa имyннaтa cиcтeмa
Ето това е описанието за един Аргинин на марката AMIX.