Помощ! Аминокиселини!

Темата е заключена.

22.04.17
09:58

Здравейте от два дни приемам Scitec 5600. На втория ден обаче почна много силно да ме тресе, загубих апетит и бъбреците почнаха да ме болят. Не превишавам дневната доза, но проблема е, че тренирам до 20:45 и тогава вземам дозата за след тренировка, а дозата за преди сън я вземам час два след тази от 20:45, когато си лягам. Не съм вземал никакви химии преди, днес мисля да не вземам химия. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!

BBD

22.04.17
11:07

Изчакай и други мнения,но според мен правиш точно това-предозираш,аминокиселините са за преди или след тренировка,ИЛИ преди сън, а не и в двата случея.Общо1-2 грама на ден.Колко въглехидрати приемаш на ден,за да те болят бъбреците,по-скоро са ти много малко и протеините ти идват в повече.

Мнението беше редактирано от BBD на 22.04.17 11:08.

22.04.17
11:20

Мерси много! Едното хапче 1.4 грама и казват, че една доза е 4х1.4 преди и след тренировка и преди лягане. Какви трябва да сами дозите аз съм  70 кила. Кво трябва да ям и кога е най- удачно вземам киселините?

Мнението беше редактирано от ЦВЕТКО на 22.04.17 11:29.

22.04.17
11:24

ЕЙ ГИ ИНСТРУКЦИИТЕ:Приемайте 1-3 дози преди и след тренировка, а също и преди лягане вечер.

BBD

22.04.17
11:25

Виж,аз определено не съм капацитет,но до колкото знам 1-2грама ти е дневната доза,както казах преди или след тренировка ИЛИ преди сън,по твое усмотрение.Какво ядеш?

22.04.17
11:32

Ям някакво месо всеки ден, гледам да не е пилешко, салати, и от време на време нещо сладко. Кога е добре да пия киселините според теб? Мерси!

BBD

22.04.17
11:33

казано от Дон Давиеба на 22.04.17, 11:32:

Ям някакво месо всеки ден, гледам да не е пилешко, салати, и от време на време нещо сладко. Кога е добре да пия киселините според теб? Мерси!

вече два пъти ти написах,преди или след тренировка или преди сън.до колкото мога да сметна,вземаш 15.6гр на ден,аз смятам че това е до осем пъти повече от препоръчителното

Мнението беше редактирано от BBD на 22.04.17 11:38.

22.04.17
11:38

Благодаря ти много, но аз не схващам кога има най-голям ефект или няма значение? Да се радвам ли, че мога да ти пиша в този момент след като за 2 дена съм изпил 24 хапа?

Мнението беше редактирано от ЦВЕТКО на 22.04.17 11:41.

BBD

22.04.17
11:46

казано от Дон Давиеба на 22.04.17, 11:38:

Благодаря ти много, но аз не схващам кога има най-голям ефект или няма значение? Да се радвам ли, че мога да ти пиша в този момент след като за 2 дена съм изпил 24 хапа?

според мен най-добрия момент е когато тялото е в спокоен режим за да ни ги ползва за храна.Аз смятам,че с добра храна нямаш нужда от аминокиселини,но ако си ги искаш 1-2гр на ден са ти абсолютно достатъчни.Болките в бъбреците са свързани,поне при мен със завишен прием на протеини.Аз никога не бих изпил 24 хапа от нещо,за което имам каквито и да било съмнения.

22.04.17
11:50

С толкова малко предозировка не е нормално да те болят бъбреците. Най-добре отиди при лекар, който да ти даде компетентен съвет.

BBD

22.04.17
11:55

казано от K0m3r на 22.04.17, 11:50:

С толкова малко предозировка не е нормално да те болят бъбреците. Най-добре отиди при лекар, който да ти даде компетентен съвет.

при положение,че според написаното от него,яде само месо и с зеленчуци е нормално,но свързано с треска си е за лекър.

попринцип прекалената консумация на протеини натоварват бъбреците

попринцип прекалената консумация на протеини натоварват бъбреците

22.04.17
12:22

Толкова глупости на едно място не бях чел отдавна.

BBD

22.04.17
12:25

казано от Станимир на 22.04.17, 12:22:

Толкова глупости на едно място не бях чел отдавна.

а би ли ни просветил?
За да знаем и ние.

22.04.17
12:53

Аз също ям много месо и редовно предозирам с различни добавки, но бъбреците да ме болят или да ме втриса не ми се е случвало. Още повече че тези симптоми се проявяват едва след два дена. Със сигурност едни нормално функциониращи бъбреци трябва да могат да понесат подобно натоварване по-долъг период от време преди да предизвикат някаква обратна връзка. Най-добре да прекрати приема на всякакви добавки и да отиде на лекар, който да му каже дали става въпрос за проблеми с бъбреците, защото ако е така то последиците може да са много големи ако не се вземат мерки навреме и темата изобщо не е за спортен форум.

22.04.17
15:00

Здравейте, мерси за съветите. Таман се връщам от тренировка, днес по изключение да обед , вече не ме тресе, преди тренировка изпих един хап от 1.4гр, но все още нямам апетит. Не съм пил хапче след тренировка. Според вас добре ли е да направя така: преди тренировка- хапче и след тренировка - хапче става общо 2.8 грама или е много? Какво ви е мнението за Scitec 5600? Кога трябва да спра да ги пия? Пречат ли на сексуалните функции?

Мнението беше редактирано от ЦВЕТКО на 22.04.17 15:01.

Т. Тодорова

22.04.17
15:31

1. Ако те болят бъбреци, спри всичко, включително и тренировките, и отиди на лекар. Може да е нищо, разбира се, но може и да не е. Такива неща не се проверяват по форумите. От личен опит казвам.
2. Седни и чети какво представляват и как действат нещата, които си слагаш в организма, вместо да разчиташ изцяло на (не)компетенцията на случайни хора.
3. На сериозния социален статус и IQ 😉, които прякор като “Дон Давиеба” предполага, би отивала малко повече критичност. Както и казаното в точка 2. Освен ако не си на 10.
4. Не е хубаво всеки да дава акъл за решаване на здравословен проблем или прием на добавки от какъвто и да е тип. Не е.

Принципно не се обаждам по разни теми, но понякога, както и сега, ченето ми пада и Упс! - натиска “Send” на клавиатурата.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.17 15:34.

22.04.17
15:56

Аз нали за това питам. Правех всичко, което е описано на опаковката. Питах в други форуми и разни момци ми се хвалеха, че вземали дори по 5 дози. Относно болките вече кажи речи не ги усещам все още нямам апетит, но общо взето съм по-добре от вчера, ся ще изям един портокал и ще видя.
P.S. 70 КИЛА НА 10 ГОДИНИ!?-ПФФФФФ

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1