Висока стойност само на АЛАТ

Mitko_N

25.04.17
20:11

Здравейте, вече терти месец тренирам за маса, като от два месеца вдимам следните добавки: креатин, витарго, протеин и глутамин. От две седмици обаче ме наблегна някаква страшна умора и спрях тренировките и добавките. Днес си пуснах ПКК и чернодробни-всичко ми е ток, само АЛАТ ми е 60 при граница 30 и нещо. Пратиха ме на ехограф и там всичко е в норма. Като им казах за креатина и веднага казаха,че е от него и да го спра. Някой имал ли е такъв проблем? Креатин монохидрат по 10 гр. на ден взимах.

Темата беше редактирана от Mitko_N на 25.04.17 20:13.

25.04.17
22:02

Ето в тоя добър медицински сайт http://www.arsmedica.bg/lab/enzimi/asat-i-alat
можеш да прочетеш за АСАТ и АЛАТ. Могат да се повишат и при проблем с мускулите, примерно в твоя случай много тежка тренировка. Също така е писано, че от някои вещества се получават наднормени АСАТ и АЛАТ, фалшиво положителни резултати. Даден е пример с парацетамола. Повишава тези два ензима без да има заболяване.
За да си сигурен, че си здрав можеш да си пуснеш пълен чернодробен профил: освен АСАТ и АЛАТ, също ГГТ, АФ, ХЕ, билирубин и подобни. Другият вариант е да повториш АСАТ и АЛАТ, но след като си спрял креатина от 4-5 дни поне. За да бъде чиста и коректна пробата.

Мнението беше редактирано от Миро на 25.04.17 22:02.

Mitko_N

26.04.17
07:19

Благодаря за отговора. Всички други показатели са ок и именно това е нещото ,което ме озадачи 🙂 Затова ме интересуваше дали някой се е сблъсквал с подобно нещо. При всички положения сега ще има кратка пауза до нормализиране и ще следя после нивата

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1