Фитнес разочарование

Здравейте,

Ще бъда доста кратък, за да може доста хора да прочетат поста и да дадат мнението си.

Ходя на фитнес поне 3 пъти седмично от над година, като преди това съм тренирал карате. Започнах януари 2016 78 килограма, 6 месеца по-късно бях 84, после лятото бях зает, не можех да тренирам и свалих до 79, а сега съм на 88/90. Въпросът е, че единственото, което стана е, че пуснах малко коремче от качените килограми, а няма видна разлика в ръце, гърди, крака, гръб. Как така тренирам вече над година, на клек средно клякам с по 100, тяга с по 100, лежанка с дъмбели 26, бицепс 12, т.е. не малки килограми, пробвах да пия креатин и аминокиселини, качил съм килограми, но тялото ми просто не изглежда много по-заякнало?

26.04.17
16:31

Целият процес по направата на атлетично тяло е комбинация от тренировки и хранене, които от своя страна се влияят от много външни фактори. Само по  себе си правенето на тяга с 100 или с 200 не гарантира голям гръб, същото се отнася и за другите движения. Непостигането на резултати може да се дължи на много фактори- прекалено много калории, прекалено малко, неправилно подбиране на нутриенти, грешни тренировъчни схеми, липса на предпоставки за добро възстановяване ( храна, сън, стрес) и прочие. Това е основното, на което трябва да обърнеш внимание - прием на добре разпределени протеини, въглехидрати и мазнини от относително добри източници. Тренировки от базови движения- без някакви много сложни схеми , а опростени  - по 3-4 серии с 2 макс 3 упражнения за група. Ако искаш в кръгове, ако искаш в сплит, в двусети и прочие. Не следи толкова колко килограма вдигаш, а как ти се отразява дадена тежест като натоварване и възстановяване.

Мнението беше редактирано от I`M на 26.04.17 19:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1