03.05.17
17:34
Здравейте!
Казвам се Паолина 31г., 180см в момента 62 кг 🙂 и за първи път се включвам във форума. Тренирам активно фитнес ( моето активно в момента е 3 пъти седмично ), като тези тренировки допълвам и с веднъж седмично Йога, каране на колело, тенис на корт . До момента успешно контролирах килограми , дори и след раждането се въстанових за по-малко от година като по време на бременността бях качила 24 кг, които свалих за по-малко от година с различен вид спорт + фитнес и хранителен режим. Генетично имам спортна физика, като на моята височина 180см съм поддържала 58-60 кг тегло. От известно време забелязвам видимо забавен метаболизъм, като през миналият месец качих три кг., които в момента ми е много трудно да сваля, чувствам се тежка, усещам по-голяма трудност по време на тренировки . Отчитам качването на стрес,който преживях както и болезнената менструация, която имах през изминалият месец. Заради менструацията си позволих по-безразборно хранене като увеличих млечните продукти (масло, сирене) , както и сладко (усещах такава нужда). Обикновенно съм с нормален цикъл, като съм тренирала усилено в зала дори и през първи-втори ден, което е спомагало за по-лекото преминаване на менструация. Замислих се и за някакъв хормонален дисбаланс, заради стреса, защото ме избиха пъпки по лицето, което може би е сигнал за проблем в организма, но това може да се дължи и на хранителен продукт. Освен сладкото, което ограничих, се замислям дали да не спра глутена за известно време да видя как ще се чувствам. До този момент е имало дни в които да прекаля със сладко, чаша вино 2-3 пъти седмично, но физически бях в отлична форма ( позволявах си да “прегрешавам” със сладко , защото тренировките помагаха на метаболизма и нямах проблем) . В семейството ни държим на здравословното хранене и нещата които консумираме са предимно салати, 2-3 пъти в седмицата месо, риба, спанак, авокадо, зеленолистни, плодове,кисело мляко, фибри, ядки,мед,пълнозърнест хляб, пия по 1 до 2 кафета на ден, но и това редуцирам в момента с чай. Не консумираме пържено, полуфабрикати, газирани напитки . Вечер понякога хапваме паста с песто или риба тон. Ценители сме на Италианската кухня и пастата присъства на масата по време на вечеря (предимно), поне 2 пъти в седмицата (наясно съм че паста вечер не е добър вариант, но до сега не съм имала проблем). Ставам рано сутрин и обикновенно имам нужда от 4 хранения на ден в по-малки количества. Тренирам с инструктор по следният начин : 10тина минути кардио, силови тренировки (обикновенно 3 кръга, които се повтарят по два пъти за всички групи, за бедра и дупе винаги работя повече, защото чистя крака и се опитвам да качвам мускулна маса на дупе. В тренировката ми присъстват също така аеробни,изометрични и упражнения за координация), завършвам с кардио около 20 мин. Преди и след тренировка пия аминокиселини Weider Amino power.В момента пия и хранителна добавка с бирена мая,вит.А,Е,Д3, Магнезий,Цинк и Селен (имах приблем с кожата, който се подобри) Въпросът ми е : как мога да сваля тези три кг , само в частта на бедрата,тъй като 3те кг. са се лепнали там и видимо съм се омазнила, до момента не задържах вода, но и целулит е налице. Горната част не мърда, а и там винаги много лесно съм изчиствала и оформяла. Поставила съм си за цел и към момента го правя да спра сладкото окончателно и да си го набавям само от плодове.Бихте ли ми дали и съвет дали това е правилната тренировка в моят вариант? Моят инструктор изрично ме е предупредил, че по-дългото кардио след тренировка е много-по важно от това преди и то допълва резултата от силовата тренировка, така ли е? Горна част - преса, рамо, ръце - изчиствам лесно и поддържам с минимални усилия, тренирам интензивно за дупе, защото не мога да кача в тази област, спра ли тренировки за седмица до две веднага губя мускулна маса там , тренирам много интензивно и за бедра (вътрешна и външна част), но там резултатите са доста бавни (правя предимно отпъди, клекове с пудовка, кукички,махове без и със тежести, клекове върху топка, качване и слизане от пейка, балкански клек, ползвам и TRX . Трябва ли да увелича кардиото ? Благодаря ви предварително!!!!
Темата беше редактирана от Паолина Цонева на 03.05.17 18:01.