13.05.17
12:19
Здравейте,
Казвам се Владо и съм на 25г. от град Варна. Занимавам се с фитнес от близо 7 години вече. С няколко големи прекъсвания. В момента съм възпрепятстван защото 2009г. прекъснах предна кръстна връзка и за жалост травмата пак се обади преди 1 месец и както се досещате сега кротувам в нас. Кофти работа, направо не се побирам в кожата си. Айде, клека и другите тежки упражнения ще ги прежаля, но кардиото не мога. Лекарите ми казаха само каране на колело и плуване. Нищо друго. Все някак си ще го преживея, ще намеря начин да правя кардио (ако имате идеи споделете). Преди да се контузя тренирах с големи тежести по системата 5х5. Доволен бях, но от както се залежах, а и заради неправилното ходене от болките в крака прищипах и нерв, така не ме е боляло никога!!! Все пак се оправих и сега си ходя на зала като много внимавам с тежестите (поне засега 🙂 )
Тренирам по следния начин:
първи ден - гърди
втори ден - гръб, трапец
трети ден - почивка
четвърти ден - ден за крака, но вместо това правя десетина рунда круша или бой сянка
пети ден - рамене, трапец
шести ден - трицепс-бицепс
седми ден - почивка
Упражненията си ги подбирам според това какво мога да правя. Най-наложащият въпрос в момента е въпроса с кардиото. Не мога да тичам и въобще големи натоварвания на краката ги изключва поне в близките 2 месеца. Въпроса е може ли да заменя традиционното кардио с една боксова круша и вместо 20 мин. тичане или колело, няколко рунда? Очаквам вашите препоръки и критики, доста позачетох и останах с впечатление, че има хора от които мога да черпя информация която си заслужава вниманието. Благодаря! (Днес почивам така ,че малко по късно само ще си напиша храната защото и там имам няколко въпроса)
13.05.17
12:38
Здравей,до колкото разбирам ти липсва кардиото,а лекърите са ти казали,че плуването в твоят случей е ок.
Аз лично за по-добро кардио от плуването не се сещам.
Къде е въпроса в обръщението ти към форума не разбирам,не можеш да плуваш ли?
13.05.17
13:01
Най-близкия воден басейн е на 17км разстояние изключвам това, че още е хладно. Конкретния въпрос беше дали мога да използвам крушата като заместител на тичане и колело и сходен ли би бил ефекта?
А иначе аз предпочитам да си правя кардиото на гладно сутрин като преди това мушкам едно кафе и малко кисели плодове например един фреш от грейпфрут. След кардиото нещата изглеждат така:
- доза суроватъчен протеин
- тренировка с тежести
- протеин + въглехидрати (единството хранане в което присъстват държа ги на 1гр х Кг телесно тегло)
- протеин + мазнини
- протеин + мазнини
Зеленчуците не ги броя, те са неизменна част от почти всяко от храненията.
13.05.17
13:16
За крушата не съм компетентен да коментирам.
13.05.17
20:20
Храната днес 13.5.17
4 яйца, 120гр.сирене, 250гр.свинско, 200гр.печени картофи, 200гр.печени чушки, 1 кисело мляко, 3 краставици, 30мл. зехтин.
В момента съм 86кг. Целта ми е намаляне на процента подкожни мазнини и наред с това покачване на чиста маса.
Мнението беше редактирано от Vlad Stoyanov на 13.05.17 20:24.
15.05.17
12:13
Лека полека нещата си отиват на мястото. Вчера изминах 4 километра с колелото и си чувствам крака по-добре. Равносметката е ,че това е най-неблагодарния спорт с който съм се занимавал през живота си. За месец и малко се върнах в първи клас. 🙂
Днес тренирах гърба:
набирания 4х отказ
долен скрипец 4х12,12,10,8
гребане 4х10
пулоувър - 4х отказ
Храната днес:
Кафе и фреш от грейпфрут, 300гр. пилешко, 300гр. свинско, 70гр. бадеми, 150гр. сирене, 8 белтъка, доза протеин, салати на корем и около 5 литра вода.
16.05.17
15:42
Днес почивка и цял ден главоболие.
Храната:
400гр картофи, 100гр сирене, 400гр телешки кюфтета, 1 кисело мляко, 4 белтъка, 250гр. скариди, салати и 1 лимон
18.05.17
11:41
Храна 17.5.2017
Овесени ядки,около 5 вида плодове, телешки кюфтета, пилешко филе, диня със сирене и разнообразни салати. Количества не съм мерил защото нямаше време. Равносметката е ,че прекалих с плодовете.
20.05.17
14:43
Два дни бях на нула въглехидрати. Днес едва хапнах 70гр. овес. Не ми се ядат въглехидрати. 10км. с колелото макар, че е нетренировъчен ден както и коремни, повдигане от вис и молитва в супер серии. Двата месеца залежаване ме върнаха в първи клас.
Храната 20.5.2017
70гр. овес, 4 яйца, доза протеин, 200мл. кисело мляко с канела
400гр. вратни пържоли + салата
5 белтъка, 100гр сирене + салата
50гр. суров бадем и няколко стафиди.
2 краставици с оцет и малко зехтин
10.06.17
19:27
И така 20 дни откарах с еднотипно хранене и много нисък въглехидрат. Ако не друго поне хвърлих водите и съм 1,5кг по-лек. Продължавам си по план и храната става още по безвкусна.
10.6.2017
50гр. овес, доза протеин
6 белтъка 100гр. извара
конско 200гр и салата, 50гр.сирене
2 средно големи пъстърви на скара и зелена салата
Малко повече ми се ще да вдигна количеството на месото и да вкарам едни сурови бадеми или орехи, които не знам дали е удачно да консумирам вечер късно ?
Мнението беше редактирано от Vlad Stoyanov на 10.06.17 19:29.
10.06.17
19:31
Март месец 2017 и една от миналото лято. Освинването е мощно! 😄
Мнението беше редактирано от Vlad Stoyanov на 10.06.17 19:34.
Голяма промяна брат все едно никога не си тренирал.. Неблагодарна работа е тоя фитнес
11.06.17
09:46
За съжаление си прав, но и аз умишлено допринесох с поемането на едни 5-6000 кал. на ден от джънк без движение за около 6 месеца и резултата е на лице. Това все пак е преди 3 месеца. Тези дни ще кача снимка от сегашната ми форма.
19.06.17
18:55
Има напредък, стриктно спазвам хранителния си режим. Започнах да правя много нули и се притеснявам защото просто прекалявам. Сега съм в най-скапания промеждутък, процента мазнини ми е нисък и границата е тънка, риска да загубя чиста маса е висок. Започнах да правя тъй наречената въглехидратна ротация и ефектът е налице. Усложниха се нещата и без редовно водене на дневник ще се оплескат. Също така, смених и целия си план график. Тренирах рано сутрин, повечето пъти на гладно. Сега ще тренирам в късният следобед в диапазона между 19:00 - 21:00. Само кардиото ще си остане сутрин.
Днес съм на нула,а утре вкарвам по 1гр./кг и храната днес изглежда така:
10 яйца
400гр кисело мляко
600гр. свински котлет
2 дози суроватка
70гр. сурови ядки
100гр. сирене
Вкарах ZMA, трибулус, мултивитамини и екстракт от златен корен.