Може ли да отслабвам без да свалям килограми?

МК

16.05.17
00:01

Здравейте, на 22 години съм 85кг. висока съм 166см. от около 6 месеца ходя на фитнес с програма от инструктор и хранителен режим.Първите месеци не спазвах много стриктно режима,тоест позволявах си сладки неща,тренирах 5 пъти седмично отделни групи,хранех се по 6 пъти на ден(3 основни и 3 междинни хранения). Скоро смених програмата и режима,тренирам 4 - 5 пъти седмично цяло тяло(кръгова тренировка) силово и ходя да тичам около 30-60 мин.,отделно ходя постоянно пеша,храня се по 4 -5 пъти,като съм спряла сладкото (позволявам си много рядко и малко) примерно меню: Хранене 1 -кисело мляко с ягоди/овесени ядки с кисело мляко
хранене 2 - плод или 200 грама кис.мляко
хранене 3 - омлет от 3 белтъка + салата/или пил.месо + салата
хранене 4 - зеленчуци/картофи/ориз/пълнозърнести спагети
хранене 5 - основно салата/мляко и много рядко месо
Горе долу смятам калориите,но не знам дали правилно - на ден приемам около 1200-1400
Проблемът ми е че не съм мръднала и грам,не знам до колко правилно съм се мерила с метър,но пък съм свалила сантиметри по 3-4 от всяка група на тялото. Хората започват да забелязват промяна  в мен и дрехите да ми стават по свободни,но защото толкова бавно.. понеже гледам хора как за 3 4 месеца и вече са свалили 10 кг,а аз имам да свалям около 20-25кг... :( Според вас бъркам ли някъде и къде ми е проблема? Колко калории трябва да приемам? Извинявам се за дългата тема.

16.05.17
12:50

Отслабването е сваляне на килограми. Предполагам имаш предвид да сваляш мазнини без да си свалил кг.

Привет,

Напълно нормално е това, което ти се случва. Напълно начинаещите имат способността да намаляват значително процента си подкожни мазнини, като същевременно с това да покачват мускулната си маса.

Крайният ефект е запазване на теглото, но промяна в телесната композиция. Подчертавам ги нарочно, понеже разликата е съществена.

Така че не се притеснявай, всичко е наред. Рано или късно ще дойде момент, в който това ще спре и тогава най-практично е трениращият да се фокусира само върху една цел и да ги редува - покачване на мускулна маса -> редуциране на подкожните мазнини -> покачване -> редуциране и т.н.

На този етап нещата работят, продължавай смело напред! 🙂

МК

16.05.17
16:33

Благодаря Ви!

16.05.17
17:24

казано от deqn91 на 16.05.17, 12:50:

Отслабването е сваляне на килограми. Предполагам имаш предвид да сваляш мазнини без да си свалил кг.

Всъщност отслабването е да ставаш по- слаб. 🙂 Свалянето на килограми е олекване. На български май е малко объркано кое кое е и за какво се ползва.

МК, супер се движиш, продължавай така!

Мнението беше редактирано от Димо на 16.05.17 17:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1