Последните мазнини- проблем

Прескочи до:

16.05.17
22:19

Здравейте,имам нужда от помощ относно хранене и тренировки.
Започнах да тренирам и да спазвам хранителен режим и от 52 кг.свалих на 47.Имах проблем с цикъла и прекратих тренировките и режима ,но върнах кг и сега съм 50 кг ръст 158
Оправи се проблема с цикъла и започнах отново режима,но този път не се получава.
Хранене
Понеделник
Закуска
Кафе 3в 1-  1 бр
кисело мляко 2 @0 гр.
обяд
3в1
Пилешка пържола на скара 100гр.
зелена салата овкусена с 1 с.л
Олио + оцет
Следобедна
25 гр.семки
Вечеря
3в1
Пилешко бутче без кожа + салата зелена
Тренировка
Бягане на пътека- степен 12- 1 минута. 2 мин ходя на 5 степен
5 пъти по този начин
Ходене 5 мин.+ леко бягане 6 мин.на 9 степен
Упражнения
Гири 3 кг.правя ръце
3 кръга по 10 повторения
Набиране на маса 3 кръга 20 пъти
Пак ръце с гирите + гръб
Коремни преси странични 3 броя .3 кръга
Стандартни коремни преси 3 пъти по  20
Планк
3 пъти лицеви опори по 10
Скачане на въже 3 пъти по 50
Вторник
3в 1 3 броя
Закуска
Бъркани яйца Белтък 2 бр.яйца.  + кашкавал 30 гр.без мазнини
Обяд
Пилешка пържола на скара 100гр.+ зелена салата
Следобедна кисело мляко 2 %
Вечеря
Пилешко филе 100 гр.
Салатата домати + извара 300гр.без мазнини
Тренировка
Пътека Същото
Упражнения
Клякане с тежест 12 кг 3 броя по 20 пъти
Повдигане на крак 3 кръга 20 пъти
Коремни преси 3 кръга по 20
Странични коремни 20 - 3 кръга
Набиране на маса 3 кръга
Сряда
Закуска
Кисело мляко 2 %
ОБЯД
Пилешка пържола на скара + салата
зелена
Следобедна
кисело мляко 2%
Вечеря
риба на скара 100 гр.+ зелена салата
Тренировка
Пътека същото
Упражнения
Гирите за горна част
Коремни
Скачане на въже
20 мин. крос тренажор колело
Четвъртък
Закуска
3в 1 3 броя
2 бр.яйца
белтък
Обяд
Пилешка пържола на скара
Салата доматии извара
Следобедна
Бадеми 30гр
Вечер
Риба + салата
Петък
Тренировка същата
Хранене
Закуска
Кисело мляко 2 %
ОБЯД
Яйца 2 бр.без мазнини
Салата зелена
Следобедна кисело мляко 2 %
Вечеря
Пълнени чушки с извара без мазнини на фурна
+ салата зелена
Събота
Хранене същото
Тренировка почивка
Неделя
Хранене същото
Тренировка
Упражненията
Но сега не мога да сваля,трябва да приемам по 1200 кал за да свалям.Като цяло съм слаба , с мускули на краката и ръцете,но имам мазнини на корема и талията.
Къде греша ,защо не ми се получава?
Благодаря

Темата беше редактирана от Вив на 16.05.17 22:28.

17.05.17
10:25

Дали не е добре да сменя храненето? Малко ме притеснява ако мина на друг режим да не кача кг.Моля за съвет.

Вив, теглото ти в момента е границите на нормалното, затова и цикълът ти се е нормализирал.

Трябва обаче да имаш предвид, че в масовия случай, ако искаш да постигнеш и поддържаш изключително нисък процент подкожни мазнини, цикълът ще страда, вероятно ще има и други здравословни проблеми.

Това при условие, че не ти е генетично заложено да поддържаш нисък процент мазнини. Но ако ти беше генетично заложено, по всяка вероятност нямаше да се налага да пускаш тази тема. 🙂

Второто, което трябва да знаеш е, че в зависимост от други фактори, отново един от които е генетиката, достигането до определен процент подкожни мазнини може да изисква зверски много усилия и време. Изключитено добре структурирано хранене и тренировки, които да са съобразени с този начин на хранене. Много често това изисква работа с персонален треньор (който знае какво прави), просто защото в такива ситуации човек сам много трудно може да преценява нещата реално и правилно.

И да, в зависимост докъде смяташ и искаш да стигнеш, вероятно ще трябва да орежеш калориите не само до 1200, а във финалния стадий дори много под това.

И на последно място трябва да знаеш, че дори и да достигнеш определеният процент мазнини и тегло, към които се стремиш, усилията, които трябва да положиш за поддържането им след това, също са сериозни.

В този ред на мисли, помисли добре над гореописаното и си помисли:
- с каква цел желаеш да отслабнеш с още 5 кг, при положение, че това ще те прати в неособено здравословна категория.
- готова ли си да положиш всички усилия, да се чувстваш като парцал, да имаш хормонални проблеми и скапана имунна система
- готова ли си да поддържаш това състояние в дългосрочен план

Всичко това звучи наистина ужасно, но е факт. Като държа да подчертая, че тук си говорим за отслабване различно от “с наднормено тегло съм, искам да подобря здравето си”.

Тук говорим за отслабване тип “с нормално и здравословно телосложение съм, но искам да съм нацепен(а)”. 🙂

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.05.17 10:42.

17.05.17
11:36

Благодаря за мнението и съвета.Така е аз не държа на кг.искам мазнините от корема да ги махна.В долната част съм доста слаба ,корема ме дразни.Може би има общо преди 5 години родих и този корем ще си остане.  Записах се в програмата ,която предлагате с Ваша помощ дали ще мога да променя съотношението и да премахна корема по здравословен начин ,без да прецакам хормоните.
Мога да  дам мерки
Бедро 44 см
Ханш 79 см
Талия 62
Гръдна обиколка 80
И под тези мазнини по корема има мускули,които не се виждат.
Благодаря предварително

Разбирам напълно каква е целта ти. Тя е много по-често срещана, отколкото предполагаш.

Женското тяло обаче е малко по-сложно отколкото мъжкото и изисква по-специфичен начин на действие, когато става въпрос за отслабване и редуциране на процента подкожни мазнини.

Мъжете също трябва да преминем през голяма част от същите трудности и същия процес, но жените водят класацията по определени критерии.

Чудесно е, че си се записала в програмата. Отсега няма как да кажа какво може и не може да се постигне, но съм сигурен, че има потенциал. Той ще бъде определен и всички опции ще бъдат разгледани, когато програмата стартира.

17.05.17
12:48

Благодаря ти,ще я чакам с нетърпение.

17.05.17
22:54

Ако е възможно още един съвет,да намаля ли тренировката и да увелича храната докато чакам програмата.
Прави ми впечатление,че като намаля  тренировките и цикъл е ок, но как да  задържа тези кг до тогава без да прецакам хормоните .
С това хранене ли да остана?

18.05.17
08:07

От 1200 кал.на колко да ги вдигна за да не качвам мазнини?
Излиза ми ,че на 1357 ще поддържам кг Греша ли ?
Или да остана на 1200 ,но да сменя режима и да включва въглехидрати?
Съвсем се обърках

Хормоналните изменения, които настъпват, могат да са следствие на различни неща, но специално по време на отслабване, основно са в резултат на енергиен баланс и енергийни запаси.

Енергийните запаси, които имат най-сериозно значение, са именно подкожните мазнини. Това е така с чисто еволюционна цел.

Имаш достатъчно енергийни запаси - оцеляването не е застрашено, организмът работи оптимално, имаш възможност да износиш здраво дете, без това да застраши неговото и твоето здраве.

Нямаш достатъчно енергийни запаси - оцеляването в дългосрочен план е застрашено, организмът минава в животоспасяващ режим. Наред с това, орязва и възможността да заченеш, тъй като според него вече не си годна за тази цел.

И това не е само при жените. При мъжете професионални бодибилдъри (невзимащи стероиди), в края на периода на редукция на подкожните мазнини, точно преди състезанието, нивата им на тестостерон са сравними с тези на кастриран мъж. 🙂

Тези изменения не са необратими и всичко се оправя малко след като процентът мазнини се покачи до необходимите за индивидуалния организъм, но това е причината бодибилдърите да не се разхождат в състезателна форма целогодишно. Такова състояние не може и не бива да се поддържа в дългосрочен план.

Това докъде човек може да стигне с отслабването, преди адаптациите на организма да станат наистина сериозни, е много индивидуално. Тук се намесва една теория за body fat set point, част от която предполага, че всеки организъм има определено ниво на енергийни запаси, при които се чувства най-добре и ако те намалеят под тази граница, организмът започва да се съпротивлява с всички сили, за да избегне допълнителна загуба на запаси. И това се подкрепя от редица научни изследвания.

Друго нещо, което може да доведе до хормонален дисбаланс и спиране на менструалния цикъл при жените е стресът. Тук се включва както психически стрес (стрес в ежедневието), така и стресът, който оказват тренировките върху тялото. Много хора забравят, че тренировките и спортът помагат изключително много за здравословното състояние на човек, но ако се прекали и не се взима под внимание способността на тялото да се възстановява от тези тренировки и този стрес, това води до обратен ефект.

Малко се отплеснах, за което се извинявам, но целта ми беше да обясня възможно най-просто как освен малкото калории, които приемаш, така и малкото калории в комбинация с твърде изтощителни тренировки могат да доведат до едно и също нещо.

В твоя случай, за да запазиш сегашното си тегло и композиция и същевременно да нямаш проблем с хормоните и ментруалния си цикъл, можеш или да вдигнеш калориите, или да намалиш тренировките, или и двете в по-малка степен всяко едно.

Доколкото виждам тренираш всеки ден, без събота, което има вероятност да е малко в повече, като се комбинира с малкото храна, която поемаш.

Опитай като за начало да намалиш самите тренировки. Намали ги до 4 пъти в седмицата или до количеството, при което знаеш, че цикълът е окей и се чувстваш добре.

Храната може да запазиш или да увеличиш също съвсем леко, но най-добре първо виж как намаляването на тренировките ще окажат влияние. На мен ми допада как се храниш, може би малко повече мазнини в менюто ще са от полза, но тук вече навлизаме в тема, изискваща твърде много детайли и време.

Намали малко темпото на тренировките като за начало и не се притеснявай чак толкова за теглото, не вярвам да се покачи, поне не е и значително. 🙂

18.05.17
12:10

Много благодаря,ще ги намаля
И започвам както ми препоръча.

Kristiyan Olegov

23.05.17
19:16

Здравейте, на скоро и една приятелка ми се оплака обаче тя не е с нисък процент подкожни мазнини. Аз имам няколко гледни точки лично при нея а и според мен при повечето момичета проблема са крайните мерки. Нещата могат да се нормализират с малко повече калории поне според мен. Много е важно да приемаш и трите макронутриента. Закуската според мен трябеа да ти съдържа богата на фибри пълнозърнеста храна. Млякото не е много ок поради наличието на лактоза и бета казеина. Според мен спри за известен период млечните продукти и включи зърнвна храна като кафяв ориз, овес, елда и т. Н. Иначе при спиране на млечните продукти ти гарантирам че визуално повече ще се харесваш, ако не можеш да ги спреш поне ги намали и също така трябва да си набавяш калции при тяхното спиране. Повечето пъти подобни хормонални проблемо идват от рязкото преминаване в диетите.

Мнението беше редактирано от Kristiyan Olegov на 23.05.17 19:17.

24.05.17
14:00

Ок ще спра млякото,но ако включва ориз няма ли да напълнея?
Ориз,картофи и хляб не съм взимала от години?

Kristiyan Olegov

24.05.17
17:59

казано от Вив на 24.05.17, 14:00:

Ок ще спра млякото,но ако включва ориз няма ли да напълнея?
Ориз,картофи и хляб не съм взимала от години?

Няма да напълнееш споко . но разбирасе зависи кога се хапва .Но мисля главно оправи зкуската .Хляб не ти препоръчвам .Ако си с по-бавен метаболизъм сутрин овес или кафяв ориз по 50-80 грама говорим за сухо тегло не сварено или за овеса накиснат във вода. Аз съм фен на бавния въглехидрат сутрин дава енергия доста дълго време , заради бавното му освобождаване , както и те държи сит . Също след тренировка бял ориз или картофи са ти добър вариант пак говорим за малки количества .

24.05.17
19:42

Ок ,благодаря ще опитам.
А калориите да  си  останат на
1200 ли ?

24.05.17
20:03

Хранене днес
Закуска-  нескафе 3 в 1
Кисело мляко 2 @0гр.

Обяд  - пилешко бутче 1 бр.
Зелена салата с 1 с.л. Олио и оцет
Следобедна- 50 гр.бадем

Вечеря- яйца бъркани без мазнини 2 бр.+ кашкавал 30гр.
2 бр.3в1
Омега 3 мастни киселини 3 капсули
1200 калории
Тренировка- почивка

24.05.17
20:13

Искам да благодаря за отделеното време на всички и за съвета на Тихомир -Откакто послушах съвета и намалих тренировката съм свалили 1 кг.
Сега съм 49 кг.
Най ниското тегло ,което съм била е 48 и тогава нямах проблем с цикъла. Бях по отпусната,защото не тренирах.
Забелязвам ,че цикъла се измени откакто тренирам.Още от 2 месец имах промяна -нямах болки за първи път в живота си.
След това започна да се измества,може би му обръщам твърде много внимание,сега идва с 10, 15 дни закъснение.
Някъде бях чела ,че това е нормално.

24.05.17
21:43

казано от Вив на 24.05.17, 20:13:

След това започна да се измества,може би му обръщам твърде много внимание,сега идва с 10, 15 дни закъснение.
Някъде бях чела ,че това е нормално.

Не искам да ти казвам, че не е нормално, но при мен имаше един такъв период, в който бях 43-44кг и цикълът идваше между 35 и 45-ти ден. Колкото и да си мислех, че е нормално, по-скоро не беше. Тялото е било под стрес, с крайно малко телесни мазнини и в някакъв режим ,който аз отчитам като “аларма преди да ти се поевят по-сериозни проблеми”.
Сега след раждането и вече на 46-47кг цикълът ми няма такива закъснения. Е, нося си други “бонуси”, но се радвам, че не го чакам с дни и знам горе-долу кога ще дойде.
Според мен е хубаво, че му обръщаш повече внимание. Това е здравето ти все пак 🙂

24.05.17
22:43

June ,благодаря ти.
Аз бях е по малко кг и нямах проблем с цикъла,затова си помислих,че е от тренировките.
В долната част на корема имам излишни мазнини и единствено горните 2 плочки се виждат при това много слабо.
Явно съм с кофти структура  и няма оправя за съжаление. Ще опитам с намаляване на тренировката.Кофтито при мене е ,че дори и с повече кг всичко се трупа в горната част на тялото ми и правя много бързо мускули. Дори и да не тренирам краката ми бяха с много мускули,а корема мазен.Вече съвсем се обърках и отчаях,но здравето е най важно.

24.05.17
22:59

Много интересно ми е ,дали тези калкулатори за калории са достоверни. Излиза ми ,че съм с 12 % мазнини,което не ми се вярва. На тази височина не трябва ли да не е проблем да съм 47 /48 кг, както и  бях. Сега 49 /50 кг.и цикъла се измести.По тях ми излиза,че да поддържаме кг ми трябват 1345 калории,а да свалям 1200.
Свързах се и с диетолог,и след консултация ми каза,че задържам течности. Имам мазнина и много вода.

Kristiyan Olegov

25.05.17
05:47

Естествено, че не са достоверни. При всеки е строго индивидуално, различния метаболизъм играе огромна роля. Последния ден който си написала относно храненето е умопомрачителен. Първо, както и преди ти казах липсват влакнини и фибри те играят огромна роля при редуцирането на мазнините. За закуска кисело мляко въобще не е ок, както и 3в1. Пии обикновено кафе и то без захар. Задаваш въпрос,, ама няма ли да напълнея от овес на закуска,,  но консумираш захари не виждам логика.

Мнението беше редактирано от Kristiyan Olegov на 25.05.17 05:48.

25.05.17
09:02

Сменям закуската

25.05.17
09:17

Прав си

25.05.17
15:20

Закуска-
овесени трици 2 с.л + 3в 1😊знам и него ще махна скоро
Обяд
Пилешка пържола на скара +зелена салата 1с.л олио
Следобедна 
2 белтъка на тиган без мазнини

25.05.17
15:26

Вечерта риба тон в собствен сос + зелена салата
Така ок ли е ?
Тренировка 35 мин .пътека редувам бързо се бавно темпо
Гири 2 по 3 кг. Ръце 3 кръга по 20
Коремни преси странични 3по 20
Коремни преси нормални 3 по 20
Лицеви опори 3 по 10
Клякане 3 по 20 с 11л.вода
Скачане на въже 3 по 50
Планк до отказ
Обратни коремни 3 по 20
Крос тренажор 30 мин.

Kristiyan Olegov

25.05.17
15:53

Ами доста е по добре 🙂 надявам се да напишеш имали резултат след някоя седмица ако махнеш и 3в1 то идеално пии си кафе без захар или със подсладител може и малко мляко ако не ти понася вкуса, но колкото за вкус 🙂

25.05.17
17:18

Да ще пиша и вярвам, че ще има резултат.
Искам да те питам дали като калории е ок ?

Kristiyan Olegov

25.05.17
17:22

казано от Вив на 25.05.17, 17:18:

Да ще пиша и вярвам, че ще има резултат.
Искам да те питам дали като калории е ок ?


С калориите е много относително мисля,  че сама най добре ще прецениш просто изисква време.

26.05.17
12:23

Здравейте
Закуска: овесени трици кафе 3 в 1 😶
Обяд риба тон в собствен сос + салата
Тренировка- почивка

27.05.17
01:09

Вечеря
Пиле със зеле

05.06.17
09:59

Здравейте, продължавам в същата посока,благодаря на всички с включването и съветите. Искам да Ви попитам дали е добре ако сутрин включа соеви хапки 50 гр?

05.06.17
10:11

Искам да ги включа,заради фито естрогена,но не знам дали е правилно. Може естрогена да ми е паднал от претоварване на организма и заради това да ми закъснява цикъла.

Не включвай соеви хапки.

Ако имаш притеснения относно цикъла си и закъснението му, както и ако имаш подозрения за хормонален дисбаланс, отиди на лекар. Не си внушавай някакви неща на база гадаене.

Също така прочети още веднъж първия коментар на Тихомир и се замисли дали не си намалила прекалено много калорийния прием.

05.06.17
20:00

Здрасти!
Прочетох, че си имала проблем с цикъла и после си се възстановила.
След отслабване с 8 кг, в резултат на интензивни тренировки, с мноого кардио + гладуване, в момента и аз съм в това положение. От 3 месеца вече не ми е идвало... Може ли да ми кажеш как ти си възвърна цикъла си? 😄 Благодаря предварително.

11.06.17
01:27

Ok, няма да включвам соеви хапки.
Цикъла не ми е спирал, просто закъснява, удължи се и вместо на 26 дни ми идва на 36, 38.
Увеличих калориите и спрях временно тренировките, тогава ми идва нормално.
Аз мисля, че нямам проблеми с хормоните, поне се надявам.

11.06.17
01:34

Соята не е ли добре при чистене на мазнини?
Искам да попитам и за макарони от лимец?Може ли  да  се  включват при чистене?
Не мога да  разбера с калориите как да  ги направя за да сваля мазнини? Изчислих , че трябва да ги държа на 1200 за да свалям.На 1340 поддържам кг?
Грешно ли съм ги изчислила?
Интересно, че  преди да почна да тренирам и да спазвам хранителен режим съм била и с по малко кг 47 - 48 и цикъл като по  часовник.Може би калориите са малко и тренировките повече?

06.07.17
16:25

Здравейте, не съм писала от доста време, но не съм спирала тренировките и режима. Имам напредък и много Ви благодаря за подкрепата.Вече съм 47.5 - 48 кг.В горната част на корема се забелязват 2 плочки  (малки). Имам още малко мазнини по корема, но продължавам напред.
Тренировката ми е 4 пъти в седмицата, хранене 1200 кал.на ден.
Имам малък проблем на 10, 12 дни откачам за сладко- шоколад и белвита и  може би  това ми пречи на прогреса. В тези дни качвам и калориите на 2000 -2500 ужасно много, след това около  2, 3 дена  съм с 2 кг.нагоре и започвам отново чистене.Това е ужасно 1 ден лошо хранене 😂 и 2 кг.повече. Тренировката ми е домашна с гирите- 6 кг. и пътека и колело. Другото, което забелязах и ме плаши е , че  много бързо правя мускули.Много интересно, защо толкова бързо натрупвам мускулна маса? Дори преди да започна да тренирам, все ме питаха какво тренирам , заради мускулите на краката , а аз не тренирах. Дали да тренирам без Гири, само собствена тежест? Как мислите? 😊

Мнението беше редактирано от Вив на 06.07.17 16:40.

Увеличи малко калориите, които приемаш на ежедневна база. Наблюдавай се 2 седмици и виж дали ще спре желанието да правиш този един ден.

Смяташ ли да сваляш още тегло? Цикълът ок ли е?

Убедена съм, че си внушаваш за мускулите. 🙂

07.07.17
00:07

Искам да изчистя още малко мазнините от корема, но не знам дали ще се получи. Цикъла се оправи, като намалих тренировката и  правя този ден с повече хранене. Мога да издържа и без него, но не знам дали си внушавам, но без него се чувствам доста зле.Към 10 ден започва виене на свят, нямам сили ,трудно правя и тренировките. Щом го направя и всичко се оправя- енергия, сила и желание за тренировки.
За мускулите 😊съвсем сериозно не си внушавам.Много е странно, но  дори познати ме питат дали вдигам щанги😁😀😃.Свързах се и с фитнес инструктор - каза , че може да  ми помогне за 1 месец да сваля корема , но единствено с фитнес зала и сериозни тежести. Според него по друг начин няма да стане.Каза , че задържам течности и  корема е от вода и мазнина.Но аз съм много доволна от Вашите съвети и имам доста добър ефект, така че се надявам да успея!

Мнението беше редактирано от Вив на 07.07.17 00:10.

Carbohydrate

10.07.17
15:49

Цък
прочети, има полезна информация...после ще допиша коментара си

Carbohydrate

10.07.17
18:58

1. Трябва да си лягаш рано.
Защо? По време на тренировка ние горим калории. През деня сме с намален хранителен режим. Но калориите, които горим са или вътрешно мускулна мазнина или въглехидрати. Ние не горим мазнина от депата си! Тя се топи докато спим, попълвайки енергийните запаси на организма. За това е важно да си лягаме рано, към 22:00 е добре и да спим поне 8 часа. През това време, синтезирани от тренировката хормони ще се погрижат депата да отдадат енергия, за нуждите на организма 🙂.
2. Тренировка.
Тренировката трябва да има хормонален отклик. Организма трябва да синтезира хормони, които са ни много необходими, а в твоя случай, още повече. В горния линк е обяснено. Колкото по-малко остават мазнините, толкова по-трудно е тяхното премахване. Защо? Горе в коментарите е обяснено.
3. Храна.
Ах, тази храна! Тук е основната трудност, защото вече режеш по кокал, така да се каже. Фибри. Горе в коментарите са ти написали. Аз ще допълня, че можеш да ядеш овесените трици с нарязана вътре ½ ябълка. Защо? Триците ще те заситят, а ябълката ще ти зареди мозъка. Няма да чувстваш град. Това е идеална комбинация. Като междинно хранене, пак същото. Изобщо, когато си с намален калориен режим за сметка на въглехидрати, то е много трудно да се издържа. Мозъка трябва да се лъже!!! Подхранва с мааалко въглехидрат през деня. Така ще се справиш. Преди тренировка, по време на тренировка, след тренировка, през деня, можеш да употребяваш съвсем малки дози въглехидрат (може някаква напитка, направена по-рано, на глътки, ошав е много подходящ за тази цел).  Целта е една през деня, да подхранваш мозъка и организма с малки порции храна. Изгаряш калории – ядеш малко и пак така. Помним, че харчим запасите си на енергия, която е запасена в мускулите и черният дроб, а когато си легнем, ако сме надхвърлили енергоразхода, то ще се топят депата ни, за попълване на енергия. Това предполага, да не се наяжда човек на едно или две хранения, а да яде по-често.
Има и още нещо. От време оно още, човекът си ляга да спи през нощта, така е заложено от природата. След обяд метаболизма на човека се понижава и той постепенно се приготвя да спи. Организма трябва да се презареди. Знаем, че без сън човек не може много да изкара. Ако в това време, преди сън се натъпчем, то цяла нощ организма ще работи за смилането и усвояването на храната. Нали сте се събуждали от сън, все едно сте копали през нощта, уморени?! Ето това е ефекта от нощното наяждане.  Склонен съм да се съглася със хора, които не ядат след  18-19 ч. (Изключение е когато тренираме вечер). Белтък с бавен въглехидрат е задължително да се употребява, когато има силова тренировка. И зеленчуци, разбира се!
Брей, че много съм написал за храната)))….
Повтарям отново. Трябва да лъжем мозъка. Тогава ще се справим.
П.П. Аз имам същата палачинка на корема си. Сега, ще се опитам да я стопя. Така, че ако някой ми каже, че греша в мислите си, няма да коментирам. Не съм бил без палачинка, премахната съзнателно с диета и тренировки.

10.07.17
22:18

Много ти благодаря 😊
Ще се опитам да спазят всички наставления. Имам една молба , приемам 1200 калории, тук дали не бъркам?
Исках да те попитам за  триците , мога ли да ги сменя- не ми понасят изобщо, но ако не  се  заменими ще ги хапвам.Благадаря ти много за усилията и информацията , която ми даде 😊много е ценна.
Ще сменя и тренировките и режима!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1