17.05.17
17:27
Привет
Наскоро си взех л карнетин нa прах(пудра) Myprotein carnipure. В самото описание пише че се приема три пъти по 1 грам. Въпроса ми е, как точно се приема. Да го разтварям с вода или да го приемам директно както е на прах. Малко ми е тъп въпроса, но досега не съм взимал никакви добавки и нямама представа.
Поздрави
Венци
18.05.17
11:02
Здравей,
Препоръчително е да го разтвориш преди да го изпиеш. Особено ако е неовкусен, ще забележиш, че не е особено приятен на вкус и ще ти е най-добре да комбинираш с някаква напитка. Реално можеш да го комбинираш с всичко.
2 до 3 грама на ден са окей като доза, като е по-добре да са разпределени на 2 до 3 приема през деня, през няколко часа, тъй като карнитинът не се задържа дълго в организма и излишъкът бързо се изхвърля.
Може да опиташ да го приемаш около хранене, богато на въглехидрати, тъй като някои от по-новите научни изследвания около карнитина показват по-добро усвояване при по-високи нива на инсулин в кръвта.
18.05.17
15:09
Значи ще го разреждам. Иначе го пия само сутрин 2гр 30 40 мин преди тренировка (интензивно интервално кардио), заедно с 10г. протеин. След тренировката пия още 15 гр. протеин , а половин час след това ям овесени ядки.
Поздрави
Венци