Кето

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Барт, ок, съгласен съм 🙂 То тая тема е такава мешавица на глупости, че....приемам забележката. Все още обаче искам обосновка ЗАЩО са нужни въглехидратите на организма.

казано от Kristiyan Olegov на 22.05.17, 07:29:

Първо за мазните меса казах вече защо не са подходящи, второ пробвали ли сте диетата тя знаете и трето енергията от мазнини и въглехидрати е коренно различна. При лишване напълно на организма от въглехидрат той работи добре известно време след това започва да се усеща липсата на какъвто и да е въглехидрат, спад в енергията, не добре функциониране на мозъка и т.н.

Да, пробвал съм. Пробвал съм дори Дюкан, което изначално е глупост, но е дори по-стриктно от Кето. Пробвал съм и чисто кето. И в двата случая, нямаше никакви “спадове в енергията”, напротив. Имах страшно много енергия (говорим за 10-15 дни в режима, не за 1-2) и дори бях увеличил активността, а умората беше намаляла, възстановявах се супер. Причината да спра и двата режима беше, че ми беше досадно да се ограничавам, особено при излизания с познати и да не мога да изпия 1 биричка... 🙂 В този смисъл мога да кажа, че да, психически тялото има нужда от въглехидрат, но физически не изпитвах такава.

Bart Simpson

22.05.17
11:11

казано от Херцог Трън на 22.05.17, 11:08:

Барт, ок, съгласен съм  То тая тема е такава мешавица на глупости, че....приемам забележката. Все още обаче искам обосновка ЗАЩО са нужни въглехидратите на организма.

казано от Kristiyan Olegov на 22.05.17, 07:29:

Първо за мазните меса казах вече защо не са подходящи, второ пробвали ли сте диетата тя знаете и трето енергията от мазнини и въглехидрати е коренно различна. При лишване напълно на организма от въглехидрат той работи добре известно време след това започва да се усеща липсата на какъвто и да е въглехидрат, спад в енергията, не добре функциониране на мозъка и т.н.

Да, пробвал съм. Пробвал съм дори Дюкан, което изначално е глупост, но е дори по-стриктно от Кето. Пробвал съм и чисто кето. И в двата случая, нямаше никакви “спадове в енергията”, напротив. Имах страшно много енергия (говорим за 10-15 дни в режима, не за 1-2) и дори бях увеличил активността, а умората беше намаляла, възстановявах се супер. Причината да спра и двата режима беше, че ми беше досадно да се ограничавам, особено при излизания с познати и да не мога да изпия 1 биричка...  В този смисъл мога да кажа, че да, психически тялото има нужда от въглехидрат, но физически не изпитвах такава.

Въглехидратите са “храна за мозъка”
Опитай се да вземеш тежък изпит в кетоза от месеци.
Възможно е да съм в грешка,не съм чел много по тази тема,но съдя по себе си,отвеян съм,трудно се съсреодоточавам и така.

Опитай да се набухаш със захар и да ти се приспи...

Бил ли си на кето режим достатъчно дълго, за да разбереш какви са ефектите? Поне 2-3 седмици имам предвид.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 22.05.17 11:23.

Kristiyan Olegov

22.05.17
11:34

казано от Херцог Трън на 22.05.17, 11:23:

Бил ли си на кето режим достатъчно дълго, за да разбереш какви са ефектите? Поне 2-3 седмици имам предвид.

Аз съм го пронвал за повече не ми понася всеки ораганизъм е индиводоален, щом на теб ти понася ок. Говорил съм и с много хора, които също са твърдо против, хора които с години са във фитнес индустрията. Излизането от подобна диета е нож с 2остриета.

22.05.17
11:39

Бил съм на кето около две години. И то не “бро” варианта на бекон и яйца до припадък ... С този начин на хранене съм имал по четири месеца годишно сезонна работа с яко натоварване, стрес и липса на сън. Графичен дизайнер съм по професия, не е като да не си ползвам мозъка, поне от време на време. Доста неща се оптимизират в положителна посока около хормоните, процента подкожни мазнини, начина по който ти работи организма, сила, нива на тонус и енергия в ежедневието.
П.С. Отнема известно време за адаптация и се иска доста четене, за да не правиш глупости.

Мнението беше редактирано от Splash на 22.05.17 12:02.

Според “индустрията”, има 2-3 работещи неща и всичко извън тях е анатема. Циклично хранене, кето и т.н. Индустрията е кон с капаци. Единственото, за което донякъде си прав е, че всеки организъм реагира индивидуално. Това, за което не си прав е, че при адаптация, всеки организъм реагира до голяма степен в не много широки граници, включително и за кетото.

22.05.17
11:46

Аз извинявам се, че се включвам в тема, която не разбирам, но.... не е ли по-добре да се броят макроси и момичето да си избере кое да има в повече - въглехидрати или мазнини?

Значи не може ако си в дефицит да качваш килограми. Просто означава, че не си в дефицит, следователно - трябва да намалиш калориите. Дали ще ги вземеш от въглехидрати или от мазнини си е твоя работа, ти си решаваш как се чувстваш по-добре. Аз лично си държа въглехидратите високи и пак свалям килограми като се опитвам и аз да чистя корема. Не може при всички да работи, само при теб да не работи.

Лично мое мнение е, че трябва да направиш reverse диета, да качиш малко мускул и тогава да почнеш пак да чистиш мазнини. Като под мускул нямам предвид естетически големи мускули, които те плашат (тези мускули се правят суууупер трудно). Ако продължиш сега да ядеш без въглехидрати най-много да бинджваш през ден-два и да се чудиш що не сваляш. А пък не можеш да сваляш калориите вечно и да си запазиш метаболизма здрав.

Надявам се да съм от помощ и ти пожелавам успех! : )

Bart Simpson

22.05.17
12:12

казано от Херцог Трън на 22.05.17, 11:23:

Да,бях с това започнах,бях на кето около месец,потвърдено с лентички за диабетици,не знам дали това е точна отправна точка.
И точно това казвам,че като се набухаш със захар не ти се спи,което е добре за сесея,като разбира се не е това начина,аз се обърках и не знам вече коя теза защитаваш.

Bart Simpson

22.05.17
12:14

казано от Ivana Andersson на 22.05.17, 11:46:

Аз извинявам се, че се включвам в тема, която не разбирам, но.... не е ли по-добре да се броят макроси и момичето да си избере кое да има в повече - въглехидрати или мазнини?

Значи не може ако си в дефицит да качваш килограми. Просто означава, че не си в дефицит, следователно - трябва да намалиш калориите. Дали ще ги вземеш от въглехидрати или от мазнини си е твоя работа, ти си решаваш как се чувстваш по-добре. Аз лично си държа въглехидратите високи и пак свалям килограми като се опитвам и аз да чистя корема. Не може при всички да работи, само при теб да не работи.

Лично мое мнение е, че трябва да направиш reverse диета, да качиш малко мускул и тогава да почнеш пак да чистиш мазнини. Като под мускул нямам предвид естетически големи мускули, които те плашат (тези мускули се правят суууупер трудно). Ако продължиш сега да ядеш без въглехидрати най-много да бинджваш през ден-два и да се чудиш що не сваляш. А пък не можеш да сваляш калориите вечно и да си запазиш метаболизма здрав.

Надявам се да съм от помощ и ти пожелавам успех! : )

Темата отдавна не е за момичето,аз вече забравих кой я пусна

22.05.17
12:18

да бе то ми стана ясно, че не е за момичето и че прекъсвам много важна дискусия : P

Bart Simpson

22.05.17
12:34

Трън,първо ще кажа, че безмерно уважавам хора,които постигат целите си,смятам че ти си от тях.
Ако с всичкия си авторитет се изправиш и кажеш,че съветваш хората да живеят без въглехидрати,ще се съглася с теб.
Че може,да може,но разумно ли е?
П.п.велик прочит на моета любима песен,странно,че днес я открих......https://m.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.05.17 12:35.

Не, не съветвам хората да живеят без въглехидрати. Но това “въглехидратите са абсолютно необходими” (при условие, че обожавам сладко...) е пълна глупост. Примери за живот без въглехидрати - инуитите (ескимосите) - те основно живеят на месо (и то сушено/ферментирало), с много малки изключения. Науката е озадачена, но са сред най-здравите хора 🙂 Нуждата от въглехидрати при модерните хора е основно психическа, отколкото физическа.

Bart Simpson

22.05.17
12:48

казано от Херцог Трън на 22.05.17, 12:40:

Не, не съветвам хората да живеят без въглехидрати. Но това “въглехидратите са абсолютно необходими” (при условие, че обожавам сладко...) е пълна глупост. Примери за живот без въглехидрати - инуитите (ескимосите) - те основно живеят на месо (и то сушено/ферментирало), с много малки изключения. Науката е озадачена, но са сред най-здравите хора  Нуждата от въглехидрати при модерните хора е основно психическа, отколкото физическа.

Склонен съм да мина в твоета страна на беседата,ескимосите са здрави не защото ядът само месо и пият тюленска кръв,а защото жияеят в полу-стерилна среда и генно са обременени с издръжливост.
Просто при рях не виреят много вируси и зловредни бактерии.
Съгласен съм, че зависимостта е психическа,затова и са храна за мозъка,защото го захранват максимално бързо и експлозивно.
Не са жизнено-необходими,но от добри източници и в премерена доза са необходими за правилното съществуване на “превозното средство”
Тук е пълно с хора,които искат,бързо,за морето,ще вземеш да навлечеш на някой проблеми,дори и кечистите казват,не правете това у дома:-)
А и никога не съм казвал,че са абсолютно необходимии.
И още една вметка-средната продължителност на живот на ескимосите е 27 години.
И това не защото ги убиват бели мечки,защото те са изключителни ловци,а точно заради начинът им на хранене,който допринася за бързо остаряване и това при условие,че се предполага в течение на стотици поколения да са адаптирани и все пак човешката физиология продължава да го отхвърля.
Затова и сме класифицирани в разред-всеядни.
Сега искам ти да ми обясниш гледната си точка,както мен заставяш няколко пъти.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.05.17 16:10.

Bart Simpson

22.05.17
15:54

Херцог,застави ме да се обяснявам,аз се опитах,ще се радвам и ти да си спортсменска натура и да отвърнеш със същото.

Bart Simpson

22.05.17
17:07

Такаааааа,изчетох тема от 2011,ама точно същата.
Ескимоси-въглехидрати.
Ниската Средна продължителност на живот е от липса на разнообразие в храната,витамини и т.н.Всичко това в резултат на екстремната среда на местообитание.
Моета грешка в случея е,че аз говоря за нужда от въглехидрат-съдържаща храна,а не за изолиран въглехидрат.
Факт е че и мазнините и въглехидратите са енерго-доставчици.Мазнините определено са по-добрия вариянт,но “умните” мазнини,определено не бекона.
Усетих се,че хванах в грешен ръкав.
Но все пак,не е добре в толкова смесена аудитория да се прокламентира изключване на въглехидратите вообще,защото може да доведе до погрешно разбиране.

22.05.17
22:09

Bart Simpson,
има буквално стотици книги, сайтове, центрове за кето хранене, даже научих току-що, че и в Пловдив ще се създава такъв център и ти чакаш Херцога да ти обяснява...Не че нещо, ама ми е странно..какво точно очакваш да ти обясни...

Bart Simpson

22.05.17
22:14

На няколко пъти ме заставя да се обяснявам,сега осках от него той сам да обясни тезата си,но малко по-късно сам си отговорих и осъзнах, че съм поел е грешна подока,ако беше прочела малко мненоя нямаше да има нужда да ти обяснявам това.
В обобщение искам да ми обясни как може да дава за пример ескимосите като най-здравите хора на планетата при средна продължителност на живота от 27 години.
Кетозата вообще не е нещо,което имам нужда да ми се обяснява.
Отговорих ли на въпросът ти?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.05.17 22:23.

Отговорът е елементарен. Крие се в начина на изчисляване на “средна продължителност” и сравнително висок % детска смъртност (между 0 и 4 години). Иначе продължителността на живота (не средната) е между 60 и 70 години.

Bart Simpson

22.05.17
22:57

казано от Херцог Трън на 22.05.17, 22:55:

Отговорът е елементарен. Крие се в начина на изчисляване на “средна продължителност” и сравнително висок % детска смъртност (между 0 и 4 години). Иначе продължителността на живота (не средната) е между 60 и 70 години.

Абсолютно несериозно,твърдение.
Във всяка една статия или антроположки труд,който съм изчел пише:
Ескимосите живеят около 27 години.
Продължителност на живот на един индивид и ти го знаеш и аз го знам.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.05.17 23:03.

казано от Bart Simpson на 22.05.17, 22:57:

казано от Херцог Трън на 22.05.17, 22:55:

Абсолютно несериозно,твърдение.

A new study shows Inuit life expectancy still trails that of the rest of the country, with self-inflicted injuries and smoking largely to blame.

The Statistics Canada work compared life expectancy and cause of death data for the Inuit Nunangat area and the rest of the country from 1989 to 2008.

It found that life expectancy among people who live in the Inuit regions rose over the period.

Male life expectancy rose to 67.7 years from 63.5 years; among women, life expectancy rose to 72.8 years from 71.1 years

But in the rest of Canada, male life expectancy rose to 77.5 years from 74.1 years and among females it rose to 81.3 years from 79.7 years.

Among Inuit men, the main reason for the lower life expectancy was injury, particularly self-inflicted injury among males aged 15 to 24.

MAIN RESULTS:
In 1991, life expectancy at birth in the Inuit-inhabited areas was about 68 years,

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18457208

Сигурен съм, че мнението ти е доста по-сериозно от статистическата агенция на Канада и от тези, които са провели изследването в линка (макар самите те да твърдят, че то има някои пропуски).

Виждам, че си специалист по всичко, та те оставям да теоретизираш на воля, в това ти е силата 🙂

Bart Simpson

22.05.17
23:10

Нямам вообще намерение да продължавам,прав си,съгласих се,моите уважения за знанията,както казах, исках единственно обосновка и я получих.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.05.17 23:10.

23.05.17
00:00

Стига сте давали тия ескимоси като пример. Вие не сте такива. По тая логика, има цели народи, които се прехранват с ориз и подобните му, но не изглежда да страдат масово от наднормено тегло и сърдечни болести.

Примери за живот без въглехидрати - инуитите (ескимосите) - те основно живеят на месо (и то сушено/ферментирало), с много малки изключения. Науката е озадачена, но са сред най-здравите хора

Ескимосите май не живеят съвсем без въглехидрати. И не са в кетоза. Освен това, не тренират с тежести, т.е., нуждите им са различни от тези на човек, трениращ сериозно за сила и маса.
И са се адаптирали с поколения за този начин на хранене, не е станало от днес за утре.
И май не са толкова здрави, колкото се говори, или поне няма убедителни доказателства.

Нуждата от въглехидрати при модерните хора е основно психическа, отколкото физическа.

Принципно може без въглехидрати, и НЯКОИ (но не всички) хора го понасят добре. Но в общия случай, няма никаква полза да се спират, т.е., файдата за здравето е съмнителна, и не се свалят по-лесно и бързо мазнини без тях.

Не е ли време тая необоснована фобия от въглехидратите да изчезне? Те не са виновни с нищо.

Calorie for Calorie, Dietary Fat Restriction Results in More Body Fat Loss than Carbohydrate Restriction in People with Obesity

Is the Insulin Theory of Obesity Over?

Meta-analysis: Impact of carbohydrate vs. fat calories on energy expenditure and body fatness

Баси, имам фобия от въглехидратите, пък ги бухам. Ебаси, добре се справям явно.

П.П. Добре се справи с това да интерпретираш грешно мненията ми, това го признавам 😄

Bart Simpson

23.05.17
00:37

Днес и аз попаднах на статия,който описва храненето им и те си хапват водорасли и други въглени.
Не са в кетоза категорично.
Нашият разговор,Петко,не е толкова за самата кетоза .
А и херцога като го гледам хич няма как да се притеснява от въглени,те таа осанка няма как да се случи без тях.
Откривам залози-на кой коментар девойката,която пусна темата спря да чете.
Хахахахаахах

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.05.17 00:47.

И понеже се зачетох в линковете :

Инуитите приемат основното си количество въглехидрати от гликоген, който е в месото/органите на животните, които ядат. Имат и малко количество растителна храна, но това и аз го споменах (малки изключения в цитата ми, грешка че не съм конкретизирал). Също така, се споменава, че най-вероятно страдат от генетична мутация, която пречи да влязат в кетоза.

Също така не виждам тук някой да тренира за сила и маса - момичето, което стартира темата не е споменавало нещо подобно. Но пък това, че не тренират с тежести не значи, че нямат достатъчно тежки занимания (не постоянно естествено) в ежедневния си живот.

Че няма убедителни доказателства е така - но пак в линка, който си дал пише, че инсултите са с по-голяма доказана инцидентност. И не дава убедителни доказателства за по-голяма/по-малка относно атеросклероза.

Относно изследванията, ще се спра на 2рото по-подробно, цитирайки пи-ейч-ди-то :

KH: Right, so there are two predictions. One, because you decrease the number of carbs dramatically you should decrease insulin secretion.  That should release the fat from the fat cells, you should therefore get increased fat loss from the body and you should also then, because you’ve relieved the starvation, this internal starvation, you should increase energy expenditure.

Тръгвайки от грешна презумпция няма как да стигнеш до правилен извод. Първо защото намалявайки инсулина не значи, че автоматично ще увеличиш топенето на мазнини (защото това се регулира от глюкагона, който има обратно действие на инсулина). Второ - почервеното е абсолютно грешно като презумпция...тялото ще направи обратното при глад - ще намали изгарянето на енергия.

И трето - поне в 2 от линковете не видях въобще да се споменава (може и да съм пропуснал...) дали въпросните субекти в изследванията са тренирали.

Четвърто - калория за калория, мазнините и въглехидратите нямат същата енергийна стойност. (това относно намаляването им calorie for calorie).

Пето - въобще не видях да се споменава инсулинова чувствителност и т.н., което всъщност е едно от важните неща при тези диети. Нетният дефицит е второстепенен, а точно подобряването на инсулиновата чувствителност за по-добро усвояване на въглехидратите според мен е много по-важно. Иначе както нагоре теоретизира пи-ейч-ди-то, само с дефицит и ще се нацепваме на копеле, защото телата ни докато има дефицит ще ползват мазнини. Е да, ама не. (не помня чий цитат беше това).

23.05.17
02:01

Кето диетата е АБСОЛЮТНО най-добрият начин за сваляне! Въглехидратите са неесенциални, единственото нещо което ти трябва като допълнение към кетото са фибрите. Не се филмирайте че мозъкът ви иска глюкоза, след определено време сивото вещество започва да приема енергия от кетоните.
Какви ли не глупости изчетох... Моля да ми обясните как кетото ти прее*ава хормоналния баланс (вземете напредвид стандартната диета, където инсулина постоянно варира от ниска в горна граница)

Bart Simpson

23.05.17
02:08

Тук беше и моета намеса в темата несъгласявайки се с тезата,че естеството на доставчика на енергия има отношение към хормоналния баланс.
Към Трън,не разбирам какво лошо има в теоретизирането.
Да не смяташ, че Айнщаин е имал възможност да засече трептенето на цезиевия атом за да се сети,че времето тече с различна скорост в движещ се влак?

23.05.17
02:12

казано от Любомир Найденов на 23.05.17, 02:03:

Кето диетата е АБСОЛЮТНО най-добрият начин за сваляне!

И 10 пъти да го напишеш, това не го прави по-вярно.
Както и да е, мъчете се, щом ви кефи 🙂

Kristiyan Olegov

23.05.17
10:18

За леко пояснение въглехидратите биват прости - сложни, бързи-бавни и т. н.. Както и при тях така и при мазнините има голяма игра от кои кога и как, несериозно е както по-рано някой каза ‘’ защо пък тлъстите меса не да ок’’ еми не са. Всичко е строго индивидуално аз не съм фен на кетото но щом во понася ок всеки организъм е различен аз лично за повече от седмица без въглехидрати съм парцал.

Bart Simpson

23.05.17
11:23

Аз също се захванах с това,че мазните меса не аа ок,но този,който го каза смятам,че е на поне 3500 калории на ден и за него са ок.Но относно темата,която беше разисквана тук не са.
При мен специялно въглехидратите не са задължителни за да се чувствам добре,количеството храна до скоро също не беше от голямо значение защото тялото ми имаше материял за самоизхранване.Сега обаче когато подкожните мазнини драстично спаднаха започвам да усещам зверски глад понякога,чувство абсолютно ново за мен.Имах период,в който с 800-900 калории на ден се чувствах много добре дори и в тренировъчен ден,но вече не е така.Както всеки ще се съгласи-следят ли се знаците,които тялото дава няма човек на земята,който да ти даде по-точен съвет.Към днешна дата с под 15% телесни мазнини,в тренировъчен ден под 1600-1700 калории на ден съм гладен,нервен.
В заключение по тази тема ще кажа, че за мен кетозата не е ок,съществуват доста по “елегантни” и не толкова драстични начини за сваляне.
Категорично бих застанал зад мнението,че кетоза е препоръчителна единствено в случеите на нездравословно високи нива на телесни мазнини.
За едно младо момиче,което има да свали 6 килограма(както започна темата тук) кетозата е нещо,от което няма нужда.
Както каза,Джеимс преди седмици,все едно да забиваш пирон с микроскоп(свързано с друга тема,но примера ми хареса)
Качвам една сннимка, не защото съм особенно горд(затова и продължавам да се интересувам,уча и чета),а за пример как от 104 килограба,без кетоза,строги диети и режими могат да се получат резултати само от следене на знаците на тялото.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.05.17 11:37.

23.05.17
12:35

@ Bart Simpson, поздравления за това че си свалил килограми и работиш да подобриш формата си. Ето цитат, който четох скоро, можеш да помислиш върху него.
„Колко по-малко знаеш, толкова по-ясни са ти нещата“

Мнението беше редактирано от Splash на 23.05.17 12:49.

Bart Simpson

23.05.17
12:59

Разбирам,чудесно какво ми казваш и нямам притеснение да се съглася с това,има много неща,които не знам и затова съм тук,откакто пиша и чета тук,нещата при мен са значително по-структурирани и подредени.
Кръга на познанието обаче е диаметрално различен и може да опише и знаещите-колкото повече знаеш, толкова повече въпроси се раждат,така че и от двете сентенции можем само в обобщение да кажем-блаженна простота.
Няма лошо в това да не знаеш,лошо е когато не искаш да знаеш.
Макар да съм всеки път оборен и в някои случеи усмян тук,аз научавам по нещо всеки ден,това е и целта ми.
Доста хора не биха подложили егото си на нещо подобно,но аз съм надмогнал моето и уча.
Пътя за всички ни е един и същ,кой как избира да го извърви е строго индивидуално.

Bart Simpson

23.05.17
13:05

Казвал съм го преди, ще го кажа и сега-най-добрия начин да се развиваш е да се състезаваш с по-добри от теб.

Bart Simpson

23.05.17
13:37

Теорията, Трън,като прелюдия към практиката е полезна,защото практиката без теория може да доведе до нежелани резултати.

23.05.17
13:46

казано от Bart Simpson на 23.05.17, 13:05:

Казвал съм го преди, ще го кажа и сега-най-добрия начин да се развиваш е да се състезаваш с по-добри от теб.

Не е. Единственото състезание, което има смисъл да се печели, е със самия теб.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.05.17 13:46.

Dizzy

23.05.17
13:59

Боби, то все от някъде се започва 🙂

Дали директно ще започнеш да се състезаваш със себе си или първо ще се огледаш и ще направиш сравнение с околните - пак е стъпка напред.
В момента бързам да чета на друга тема, но материята ми се струва доста приложима и тук. Това  е един от принципите на пермакултурата:

Things can only get better!

This principle is one which kickstarts a spiral of abundance. Whether it’s gardening, learning a new skill, building a house or working in a group of people, simply looking for and responding to feedback can improve things fast!

In a group setting I could ‘self regulate’ by offering my own opinion less and waiting to hear what others have to say. Then when I do share my ideas I could ask ‘What do you think?’ In my Permaculture Teaching I have learnt to appreciate feedback from students, other teachers, and myself. Rather than keep repeating the same thing, I can accept the feedback and use it to help improve my work.

Dizzy

23.05.17
14:04

Много сериозно се изкушавам да посоча неточностите в този пост - https://www.bb-team.org/forums/viewthread/81493/P40#p-1266223 , но в момента нямам време. Може би утре, освен ако някои не ме изпревари 🙂

Bart Simpson

23.05.17
14:09

казано от Boby_ на 23.05.17, 13:46:

казано от Bart Simpson на 23.05.17, 13:05:

Не е. Единственото състезание, което има смисъл да се печели, е със самия теб.

Не съм съгласен защото ако се състезаваш с по-добри от теб означава,че си определил собственото си ниво в определен аспект,развиването е по-агресивно когато се състезаваш с по-добри от теб.
Да предизвикваш себе си означава да се състезаваш с някой(себе си)на същото ниво,а когато се състезаваш с по-добри получаваш по добри резултати и развиваш себе си.
Защо Болт не си тича сам,защо Шумахер не си кара сам.
Всъщност по-горе защитих тезата ти,моето его е победено от мен самият,тази битка е спечелена,затова уча и се състезавам с по-добри от мен за да продължа развиването в широк диапазон от сфери.
С това искам да кажа,че аз битка със себе си нямам,мога да си наложа всичко,което пожелая,самоконтролът ми е десет от десет,няма битка там,остава ми само да търся по-силни и по-добри от мен за да продължа развитието си,ако не го разбираш,нямам какво друго да кажа по темата.Ако имаш битка със себе си, да станеш ли рано,да не ядеш ли това,да си починеш ли днес,продължавай да се бориш със себе си,аз тази битка я минах.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.05.17 14:19.

23.05.17
14:27

Точно примерите ти с Шумахер и Болт, а ако щеш Фелпс или който и да е друг от най-добрите, показват, че не състезанието с другите ги тласка напред. Ако беше така, Болт щеше да спре да си дава зор след първия световен рекорд, а Шумахер - може би след третата титла.
Това да победиш някой друг носи полза само на егото ти. Разбира се, че го има състезателният елемент и в това няма нищо лошо. Само че противниците идват и си отиват. Винаги ще има някой по-бърз, по-силен, по-млад, освен ако не си от единиците в света, които са най-добри. Няма как да ги победиш всичките, особено ако това не ти е професия, затова единственото смислено сравнение е със самия себе си и то може да те тласка напред. Победата над някой друг е следствие от развитието ти, а не причина за него.
Помисли малко над това, преди да скачаш да ми отговаряш по тийнейджърски, моля те.🙂

Bart Simpson

23.05.17
14:36

Възможно е да имаме различно възприятие на думите, но аз смятам,че казах същото.
Но тук говорим за това което носи повече мотивация-да предизвикаш себе си или да предизвикаш някой-по-добър от теб,прав ли съм?
Аз например нямам никакви проблеми да побеждавам себе си и да си налагам,това е самоконтрол,прав ли съм?
Може ли да има добро първенство без повече от един претендент за титулярна позиция?
Може ли парламент да съществува без актуална опозиция?
Може ли вообще да има развитие без външен стимулиращ фактор?

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1