12.07.05
15:07
вчера си взех от китаиския пържен ориз с яице много изгодно излиза то е около (700г) за 2,50 от което предполагам че около 500г е ориз останалото са някакви корени и яице което горе долу прави :
ориза : ВЪГЛЕХИДРАТИ : 375!
белтъчини : 37,5 ( :( )
мазнини : 11
калории : 1800
зеленчуците + яицето няма как да ги изчисля понеже не знам в каква зависимост са.
Та да се върнем на думата, тази порция я изяцдам на 3 пъти за да не се издувам а за вечеря си правя
3яица (бъркани без олио на тигана) + 3 кремвирша и ако има някво друго месо и него свагам тва го въркам и става ммм... моцарела :lol:
а допълнително на ден пия и по 1 литар мляко което мисля да го комбинирам скоро време със някакъв високо белтъчен протеин
и креатин мисля да си взема добре ще стане със тия 375 въглехидрата от ориза :)
както ще кажете за това хапване
моите данни са 185/75 което звучи много зле но е така понеже костите са ми тънки (китката ми е 16см)
е тва за всеки ден не става според мен. нали трябва разнообразие. пък и плодове, зеленчуци, овес :D няма ли да хапваш.
е тва ще е само в тренировъчни дни (3 пъти в седмицата)
а за останалите нз наще заминаха и са трябва да си готвя сам :?
туко що претеглих ориза на ел. везна и е 1200г а не 500
което прави .... около 800г въглехидрати
за 1 ден...
Ае пич... аз нещо не схванаш, какви оризини истории говориш.
1) Какви то 800г въглехидрати за 1 ден?? Тотално изчанчено...
2) Защо смяташ хранителните стойности на НЕТО тегло на ПРИГОТВЕНИЯ ОРИЗ по тези на СУРОВИЯ. Та те са коренно различни.
3) Каквото и да е, както и да е, купешкия ориз излиза
- пъти по-неизгодно
- пъти по-несигурно като храна/откъде знаеш какви фашкии ти ръгат въре
4) смесването на ориз с яйца и други “екстри” не е добра хранителна комбинация, по принцип, не че аз не ям... ама все пак да се знае ;)
Ако искаш на направиш нещо върло добро.
- ходи си купи няколко вида ориз. Аз имам неполиран и обикновен/бай бисерен му викаха/. Че да смесваш видовете да е по-гот
- виж рецептата за ориз по китайски във форума
- И ПОЧВАЙ ДА ГО ДЖАСКАШ
*Аз така правя. И съм супер доволен. Излиза маса евтино и качествено. А и време не отнема кой знае колко. Е, пътвите няколко пъти ставаха леки фалове, но после се оправят...
Успех от мен.