Програма за начинаещ

24.05.17
13:26

Здравейте! На 17 години съм, 176см и 62кг. От ок. 2-3 месеца тренирам в залата(преди това съм се замимавал с street fitnes) по кръгода програма, като целта ми е покачване на мускулна маса и мисля вече да я сненям. Затова бихте ли ми препоръчали 3-4 дневна програма. Благодаря!

Здравей. 5 х 5 има я в сайта.

24.05.17
14:50

Разглеждаж я, но искам специализирана тренировка за всяка част от тялото.

24.05.17
14:53

На 62 кила какво има да специализираш?

25.05.17
01:47

Карай си по тази, ако ти е прекалено еднотипна може да сменяш упражненията, но гледай да са базови, а не да махнеш щангите и да сложиш машини.

Kristiyan Olegov

25.05.17
06:09

Варианти много. Най важно при избирането на програма са изоставащите мускулни, при теб защото каза че от скоро тренираш и такива които са генетично по - напреднали. Иначе има супер много вариации за програми в 4 дневен сплит.

Barberian

25.05.17
08:46

казано от Kristiyan Olegov на 25.05.17, 06:09:

Варианти много. Най важно при избирането на програма са изоставащите мускулни, при теб защото каза че от скоро тренираш и такива които са генетично по - напреднали. Иначе има супер много вариации за програми в 4 дневен сплит.

Дори когато се използват заучени фрази- трябва да се мисли!

Kristiyan Olegov

25.05.17
09:22

казано от Никой на 25.05.17, 08:46:

казано от Kristiyan Olegov на 25.05.17, 06:09:

Дори когато се използват заучени фрази- трябва да се мисли!

По точно?

Barberian

25.05.17
10:39

Детето е 10 килограма под минимума за височината му. С две думи е кожа и кости. За кои точно гинетично напреднали и изощаващи мускули говориш?
Препоръчваш Сплит на човек с 3 месеца опит и огромна нужда от мускулна маса, която се прави с базови упражнения, добра храна и почивка.
Тези два факта, говорят за теб, че нямаш дори базовите познания, и според мен не е правилно да даваш съвети- особено на деца.
Към автора: Както ти каза и Деян , тренирай кръгови тренировки с базови упражнения, прочети раздела за начинаещи, храни се добре, почивай и ще имаш резултати. Като станеш 85-90 килограма, пусни тема и ще ти се помогне ако имаш изоставащи групи мускули🙂

Мнението беше редактирано от Barberian на 25.05.17 16:08.

Kristiyan Olegov

25.05.17
10:54

За килограмите не съм ги видял по рано. А относно сплит потърси какво точно значи. Разбирасе че му трябват базови упражнения, то и да си напреднал с години опит пак трябва да тренираш с базови упражнения поне 50%от тренировката. Разделянето на мускулните групи мисля че е задължително за максимлен ефект от треноровките.

Bart Simpson

25.05.17
12:06

Виждал съм и Кристиян и Никой,ако искам да изглеждам добре и да правя мускули пих се оповал на мнението на Кристиян.
П.п.разбира се,без да искам да съм груб.......

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.05.17 12:11.

Barberian

25.05.17
13:16

Шизофренията ти е достигнала притеснителни размери. Виждал си Кристиян защото това е 4тия ти акаунт. Първо беше Васил,след това BDD, сега Bart и Kristian се състезават кой повече глупости ще изпише. Ако ще и 9 акаунта да си направиш , това няма да те направи по умен.
Няма да участвам в това.

Kristiyan Olegov

25.05.17
15:01

казано от Никой на 25.05.17, 13:16:

Шизофренията ти е достигнала притеснителни размери. Виждал си Кристиян защото това е 4тия ти акаунт. Първо беше Васил,след това BDD, сега Bart и Kristian се състезават кой повече глупости ще изпише. Ако ще и 9 акаунта да си направиш , това няма да те направи по умен.
Няма да участвам в това.

Все ми е тая какво мислиш дали са глупости или не. Мисля, че това което съм постигнал със себе си показва дали разбирам  или не разбирам. Винаги съм обичал хора като теб отидеш в залата,, е ще се отровят от тая зоб,, или,, погледни го тоя на  мен плочки ми не трябват важното да съм 100кила,, и т. н. По никакъв начин не можеш да ме подразниш пиша тук, защото обичам този спорт, занимавам се с него и просто запълвам свободното си време през деня. Не знам какъв ти е проблема пари ли ти взех, гаджето ли?

Мнението беше редактирано от Kristiyan Olegov на 25.05.17 15:03.

Bart Simpson

25.05.17
17:33

Определено не се сещам за по-добър начин да заявиш неучастието се в тема от това да пишеш по нея........

Bart Simpson

25.05.17
17:33

Определено не се сещам за по-добър начин да заявиш неучастието се в тема от това да пишеш по нея........
Надявам се, че ти олекна след тази вендета.
Човек,само виж профилната снимка,след това можеш само да замълчиш. Представяш ли си колко познания трябва да имаш за този резултат?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.05.17 18:16.

Dizzy

25.05.17
21:44

казано от Kristiyan Olegov на 25.05.17, 15:01:

Все ми е тая какво мислиш дали са глупости или не.

Само така :-) Той попрекалява, но не се усеща. Въпреки това  по-горе е дал, според мен, най-добрия съвет по темата.

Мисля, че това което съм постигнал със себе си показва дали разбирам  или не разбирам.

Тук бъркаш. Това означава, че си открил работеща за ТЕБ формула и си бил достатъчно съобразителен, упорит и дисциплиниран да се придържаш към нея. Не означава, че знаеш достатъчно за да раздаваш щедро съвети. По снимката ти ще вземат и да те послушат, пък съвета да е в техен ущърб, а не в полза. Знам, че в момента си замаян от резултатите си, но това не означава, че трябва да останеш на това ниво. Можеш повече, но става с още четене. Този форум е много добро четиво. 

...пиша тук, защото обичам този спорт

Евала, всички тук сме така! Това ни събира във форума.  С тази подробност, че според по-запознатите, фитнесът не е спорт 🙂

Bart Simpson

25.05.17
21:54

Дизи,само аз ли виждам тази снимка,на къде повече?
И една снимчица,която да даде в крайна сметка определение за спорт.
За мен е спорт.
А и съм сигурен,че такива резултати с научкване без познания са абсолютно невъзможни.
Също така,мнението му не е отнесено към аудитория или група хора,а към конкретна личност с конкретен въпрос.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.05.17 22:45.

Kristiyan Olegov

25.05.17
22:06

казано от Dizzy на 25.05.17, 21:44:

Все ми е тая какво мислиш дали са глупости или не.

Само така :-) Той попрекалява, но не се усеща. Въпреки това  по-горе е дал, според мен, най-добрия съвет по темата.

Мисля, че това което съм постигнал със себе си показва дали разбирам  или не разбирам.

Тук бъркаш. Това означава, че си открил работеща за ТЕБ формула и си бил достатъчно съобразителен, упорит и дисциплиниран да се придържаш към нея. Не означава, че знаеш достатъчно за да раздаваш щедро съвети. По снимката ти ще вземат и да те послушат, пък съвета да е в техен ущърб, а не в полза. Знам, че в момента си замаян от резултатите си, но това не означава, че трябва да останеш на това ниво. Можеш повече, но става с още четене. Този форум е много добро четиво. 

...пиша тук, защото обичам този спорт

Евала, всички тук сме така! Това ни събира във форума.  С тази подробност, че според по-запознатите, фитнесът не е спорт

Да аз съм твърдо против че есно и също нещо не работи на всеки но това за сплита държа на това което съм казал, не може гледам по залите хора ходят и тренират трипъти в седмицата гърди и после ама защо другото изостава или защо не ми растат ръцете. Според мен сплита е най одачния вариант, колегата гледам че е фен на силовия трибой и може би заради това така реагира. Аз също съм фен на силовите тренировки но съм на мнение че когато ги включиш заедно с други упражнения тялото се рзвива доста по естетически. А относно това да съм открил за себе си не е напълно вярно постоянно изпронвам различни неща методики хранения и т. н именно заради това този спорт е толкова интересен че няма точна формула

Bart Simpson

25.05.17
22:31

Не,той реагира така,защото има непоносимост към мен.

Dizzy

25.05.17
22:52

Барт, по-горе визирах, че Кристиян не трябва да спира да чете, а не да се топи, бе човек :-) Той ме разбра и сме на едно мнение.

По въпроса дали фитнесът е спорт - замисли се има ли световно първенство по фитнес :-) Има културизъм, ама мен лично не ме кефи, защото колкото по-добра е визията, толкова повече е за сметка на здравето.

Никъде не съм казала, че визията си Кристиян  е постигнал с налучкване. Далеч съм от такава мисъл. Със сигурност е прочел, сметнал, изпробвал няколко пъти докато намери неговата формула.

Четейки темата се сетих и за една статия от форума. До някъде е свързана, за това я пускам.
https://www.bb-team.org/articles/5002_ot-kakvi-treniori-da-se-pazim

Не знам до колко тези мои мнения са свързани все още с първоначалната  тема. Поне се надявам да са от полза и да дадат тема за размисъл на момчето.

Bart Simpson

26.05.17
01:48

Ето малко тема за размисъл,в такъв случей,снукъра спорт ли е,а шахът,спортното ориентиране,парапланеризъм,дълбочинно гмуркане?

И по снукър има световно, и по шах, а и по другите изброени...your point being?

Bart Simpson

26.05.17
02:21

Да,даже Марк Селби тази година хвана трета световна титла подред,но не е това въпроса,а факта,че тези-изброените “спортове” не съвпадат с определението на тълковния речник за думата-спорт.

Kristiyan Olegov

26.05.17
07:24

Относно световно има даже то не е най - значимото. Има категории като мъжка физика бикини фитнес, които въоще не са прекалени и грозна а целят именно естетиката на тялото.

Bart Simpson

26.05.17
11:32

Значи имаме и фактора състезание,което предполага,критерии за победа,съдии и публика.
Спорт е.........според тълковноя речник.
Ако не сте съгласни говорете с дядовците от БАН.

Barberian

26.05.17
11:41

Направиха забележка на другия ти акаунт , че фитнеса не е спорт и ти с този акаунт създаде безмислена тема за да докажеш , колко си...

Мнението беше редактирано от Barberian на 26.05.17 11:42.

Bart Simpson

26.05.17
11:45

Не просто проследих инстаграмът му и видях, че е постигнал това към което се стремя.
А за спорта очаквах,че някой ще го направи защото и преди съм попадал на такива забележки и се подготвях по темата,защото искам да знам дали е точно определението.
Баща ми казваше,не можеш ли недвусмислено да докажеш лъжата на някой,опиташ ли се ще станеш смешен,затова преди да се захванеш си опечи хубаво работата.
Де да бяхме с Кристиян един и същ човек,ама аз имам още мазно.
А и брат,дори и шизофреник да съм,кои по дяволите може да измисли фамилията-Олегов?
Крис,нищо лично към името ти,нали......?
:-)

Bart Simpson

26.05.17
11:47

Никой,помъдрей,прости ако трябва,различията ни са в ощърб на всички.
Дразним аудиторията с тази препирня.

Barberian

26.05.17
12:10

Аз се бях отдръпнал от форума. Активизирах се защото си нямате на представа колко са големи проблемите с подрастващите и колко отговорно трябва да се подхожда към тях. Ясно ми е, че дразним аудиторията, особенно ти🙂 Аз се отеглям отново и давам път на “специалистите” като вас. Тежко и горко на децата които четат.

Kristiyan Olegov

26.05.17
12:19

казано от Никой на 26.05.17, 12:10:

Аз се бях отдръпнал от форума. Активизирах се защото си нямате на представа колко са големи проблемите с подрастващите и колко отговорно трябва да се подхожда към тях. Ясно ми е, че дразним аудиторията, особенно ти Аз се отеглям отново и давам път на “специалистите” като вас. Тежко и горко на децата които четат.

Едни и същи хахай добре. Няма смисъл да го коментирам наистина 100%дразним хората и нека престанем ако имаш нещо друго да кажеш пиши на лично да не досаждаме на хората.

Bart Simpson

26.05.17
13:17

казано от Никой на 26.05.17, 12:10:

Аз се бях отдръпнал от форума. Активизирах се защото си нямате на представа колко са големи проблемите с подрастващите и колко отговорно трябва да се подхожда към тях. Ясно ми е, че дразним аудиторията, особенно ти Аз се отеглям отново и давам път на “специалистите” като вас. Тежко и горко на децата които четат.

На кое от ти-тата ми говориш в момента?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1